Yurt dışından amfi getirmek istiyorum[bilgisi olanlar acil bakarsa sevinirim]

selamlar millet,
şimdi ben berlinden kendime bi evh 5150 III 50 watt veya peavey 6505 almayı planlıyorum
temmuz gibi giderim sanırım amfi fiyatlarına da baktım musician friends gibi sitelerde 1000 dolar diyorda alman müzik marketlerin sitelerinde 1250 £ falan gibi bir fiyat var ben bu amfiyi alırsam(ikiside aynı fiyat bulursam evh 5150 50 watt almayı planlıyorum) gümrükte takılma gibi bir olay olurmu kendim getireceğim halde?detaylar konusunda biraz bilgi verirseniz çoook çook mutlu edersiniz beni :p
 
1500 Euro altı ürün getirebilirsin (toplam getirdiğin ürün fiyatı olacak). USA'dan alırsan 110V alacaksın. Bence hiç bunlarla uğraşma, forumda satan var. Daha yepyeni ve garantili.
 
Degismediyse 430 € gümrük sınırı, 1500 € değil. Getireceğin ampli her türlü gümrüğe girer ama tabi bakarlarsa ben daha bakıldığını görmedim.
 
Her iki amfimi de Amerikadan aldım, fedex ile yolladım, kişiden kişiye şekilde. Gümrük sıkıntısı olmadı, ancak 300 dolar civarı shipping i zaten ödemiş oldum. Eğer amfileri yanıma alsaydım, havayolu şirketi 30 kg üstünde oldukları için benden 100-150 dolar en az kesecekti . Bu sayede kapıma kadar geldiler.
Koli bazlı yanınızda getirdiklerinizi açtırabiliyorlar, benim geçen yaz bebek arabasını açtırdılar, vergi yansıtamadıkları için içlerine oturdu, yol verdiler geçtim gittim.

Fiyat itibariyle Türkiye de yüksek olan marka ve modelleri getirtmek makul oluyor ama burada nispeten uygun fiyatlı bulunanlar için uğraşmaya değer mi tartışılır
 
gümrük yasası belli, kişiden kişiye, faturasız,bazı hallerde orjinal kutusunda olmayan ürünü, fedex yolladığım kişiye teslim etmek zorunda. Gümrük vergisi tahakkuk etmiyor, ortada yazılı beyan ve fatura yok. Memur neyin vergisini kesecek?
2006 da bir mesa LSS, san francisco dan annemin adresine sağ salim vardı. Kutusunu değiştirmiştik yalnız dükkanda. Amfi ben Amerikadan dönmeden varmıştı bile. Bir hafta sonra amfiyi almaya gittim, kutuyu açtık, amfi ters duruyordu kutunun içerisinde :)
2011 de bir custom mark V kafa, önce los angeles tan Florida ya kayıt için geldi. İşimiz bitince ben kendim bizzat elimle (orjinal kutusunda) fedexe verdim, 1 hafta sonra Okmeydanı ndaki şirketimde teslim gene bizzat ben aldım.
Durum bu...
 
Kişiden kişiye yolla kurumdan kuruma yolla veya bunların kombinasyonunu yap hiç farketmez Türkiye'ye giren gümrük muafiyeti olan hariç 75€'yu geçen tüm paketler gümrük vergisine tabi tutulur.
 
son zamanlarda böyle bir alışveriş yapan oldu mu acaba? ben de almanya'ya gidip oradan amfi getirmek istiyorum ama buraa gümrükte ne kadar vergi geçirecekler merak de ediyorum. zaten vergilerle bizi bunaltan bu hükümete bir de amfiden para kazandırmak istemiyorum.
 
Geri
Üst