Çamur

şu röportaj nerde bi okuyalım hele yav, keşke adres link bişi verseydin, olmadı buraya yapıştırsaydın, Taner Öngür ne demiş Çamur hakkında merak ettim.
 
merakını gidermek için yazayım ben hatırladığım kadarıyla :) yuxexes deki bir röportajdı heralde dergide.
taner abiye sorurluyor ne dinlersiniz diye bu günlerde çamur diye bir grup var onları dinliyorum, güzeller, arabesk rock yapıyorlar diyordu.
 
Piyasa için ellerinden geleni yapıyorlar cümlesini pek anlayamadım. Merakımdan soruyorum biraz daha açabilir misin bu durumu... Ne gibi ne yapıyorlar mesela...
 
halim öyle , yara gibi parçalarıyla gölnümde taht kurmuş olan bir guruptur kendisi
ama çook değil tabii... zira iyi üretim diye bişeyin pek kalmadığı bir piyasada gayet iyi sayılır
ayrıca yüksekses e çıkan biçok gruptan iyidir onuda diyeyim ;)
 
ya adamlar istediğini yaparlar bence iyi artı rock olsa nolur olmasa noolur
ama bazı rock görgüsüzü arkadaşlar rock olunca kalite de oluyo sanıyor herhalde
arabeskinde bi inceliği zerafeti vardır hatta rockla kıyaslanamıyacak yüksek önemli tarafları vardır
neyse
güven erkin önemli bir merci değil
ayrıca yüzlerce lüzuumsuz grubu çıkartıp sırf rock yapıyolar diye (çok önemli ya) yere göğe sığdıramaz ....
ama varsın rockçu abiler beğenmesin kalite ortada
 
çamur yükselen rock furyasıyla birbirinin kopyası grupların türediği müzik camiasında melodileriyle, ritimleriyle, yaylılarıyla ve güçlü vokalleriyle canavar gibi bir albüm yapmıştır.
bir acayip haldeler, dinleyen dinlesin...
 
:))
boş bir zamanımda bu arabesk yakıştırmalarını hatırlayıp gülecem.. ya arkadaşlar yapmayın, etmeyin.. siz zannediyor musunuz ki orhan gencebay, müslüm gürses, ferdi tayfur bile arabesk yapabiliyor?
o zaman önce bi asıl arabesk üstadlarını dinleyin.. george Wassouf, fuad law, haitham shaker, amr diab, khaled bunlardan sadece birkaçı.. yani bizim arabeskçi diye nitelendirdiklerimiz bile onlara sadece benzemekle kalırken.. yapmayın yani:)
hayır bi de ses arabesk denmiş.. yok daha neler dedim okurken.. şimdi de diyim bari.. abartının nirvanaya ulaşmış hali denir buna..
ayrıca dediğim gibi bi konu hakkında yorum yapacaksak önce yorum yaptığımız konuyu iyi bilelim.. arkadaşlar rocka çok mu girdik.. çıkamadık mı ..diğer müzik türlerini es mi geçtik.. bakmayın konuşuyoruz damgalıyoruz etiketliyoruz her biyeri ama .. çok da iyi bildiğimizden değil.. -e bu arada güme gidenler olacak tabi.. biz bilmiş bilmiş konuşacaz.. herşeye bir yorum yapacaz.. bir yandan arabeski kötüleyince "cool" görünecez de şekil yapacaz aklımızca.. aman ne hoş.. yalnız dikkat edelim de arada cehaletimiz çıkmasa da karizmayı çizdirmesek..-
kaldı ki klasik rock çizgisinin dışına çıkan herbişeye arabesk demek ise ne denli dar bir görüş çerçevesine sahip olduğumuzu gösterir.. müzik dediğiniz şey beraberinde büyüdüğünüz ortamdan, topraktan esintiler taşımıyorsa size yabancı demektir.. zaten yabancı rock dinleye dinleye asimile mi olduk nedir.. hayır adamların bizim gibi enstrümanları olsa seve seve çalacaklar.. amorphisin türkiye konseri sonrası buradan saz ile ayrıldığını bilsek belki de saza karşı bu kadar ön yargılı olmazdık.. kendi kültürümüzü başkası kullanınca değerli oluyor her nedense.. -bu da ayrı bir konu-
dolayısıyla çamur tüm bu hazımsızlıklardan, komplekslerden ve dahi kasıntılardan uzak bir grup olduğu için.. rock yaparken hangi topraktan geldiğini unutmadan, rock tarzı müziği daha fazla kısırlaştırmadan ve oluşmuş olan o kemiklemişmiş şekilci haline farklı bir bakış açısı kazandırmış bulunmakta.. e yani fena mı oldu.. kapalı olan bakış açılarımız biraz açılsın.. farklılık demek gelişmek demek.. korkmayalım arkadaşlar.. bilmediğimiz şeyleri öğrenelim.. ilerleyelim.. hadi .. hadi..
 
Çamur Gibi Etnic Rock Yapan Gurupları Dışlayanlar Bana Göre Çok Yanlışlar Dünyada Müziğine Etnic Öğeleri Taşıyan Orphaned Land,Soulfly Gibi Devler Var.Bence Çamur Grubuda Müziğinde Barınan Etnic Öğelerle Çok Başarılı İşler Çıkarıyor.Ayrıca Her Etno Öğeleri Müziğe Katan GRUPLARI arabesk Diye Suçlamaktan Vazgeçin.
 
arkadaşlar son donemde camur gibi gruplar fazlasıyla artı kimi bun etnik rock kimi arabesk diyor herkez kendince birşeyler yazıyor yani kendi fikirlerini burda beyan ediyorlar ...çamur bencede arabesk rock yapıyor inanın türkiyedeki rock artık arebeskleşmeye doğru gidiyor sanırım yeni cıkacak grupların belkide bir coğu arabesk rock yapacak ..turkiyede bir arabesk ruhu var kardeşim insanlar seviyor ..bunun sonuclarıda barız bır şekilde belli olıyor son donemde cıkan gruplar camur olsun 84 olsun... bır arebesk haykırışı olduğunu duyuyoruz kabul edelim...turkiyede boyle durun bu arkadaşlar ....
 
84 ile çamuru aynı kefeye koymak öncelikle çok yanlış.. bir kere dikkatli olan bir dinleyici ikisini benzetmez bu bir.. ikincisi arabesk demek kötü birşey demek değil ki.. herkes seviyor.. eyvallah sevilsin.. dinleniliyor ki bu müzik tarzı yapılıyor türkiyede ve hatta dünyada.. üçüncüsü nedir arabesk dediğiniz şey ben anlamış değilim.. geneli geçiyorum .. çamurdaki arabesklik nedir ..bi anlatsanız da .. bi anlasak..
sadece vokal yabancı rock solistleri gibi kibar kibar söylememiş .. durum bundan ibaret..
hayır bi de son zamanlarda çıkan fazlasıyla grup var evet de.. hangisinde çamurda olan enstrümanlardan var ? çağlama gibi mesela..
ve dahi onca enstrümanı bir arada çalıp da bu kadar mı uyumlu olunur..
herkes kendisine "rock yapıyoruz ama bizim geldiğimiz yer doğudur.. özelliklerimizden kopmadık" diyor.. ama hangisinin şarkılarını dinleyip de bunu anlayabiliyoruz ki.. öncelikle bunu hissettirmeleri lazım ki ben son çıkan grupların arasında çok da bu konuda doğu esintileri barındıran gruplar göremiyorum.. bir gitar, bir bass, bir de vokal..
hani zenginlik? hani farklılık?
dolayısıyla son zamanlarda çok fazla çıktı rock grupları.. katılıyorum...
ve bu çok güzel bir gelişme.. türkiyede bu konuda kısır döngü yaşanıyordu.. artık bu biraz aşılır bu sayede belki.. ama klasik rock çizgisinin dışındaki herşeyi aynı kefeye koyarak da hiçbirşeyi aşamayız.. yorum yaparken dikkatli olmak lazım...
 
çamur bence son zamanlarda ortaya çıkanlar arasında en dinlenesi grup..sadece sözlere bakıp arabesk diyip atmak çok doğru değildir diye düşünüyorum.müziği de dikkatli dinlendiğinde çok fazla arabesk öğe yok.hem bence arabeske benzetilcek tarafı da yok.kulağa klasik melodiler gelince arabesk oluyo hemen.böyle nitelendircek olsak şebnem ferahından sertab erenerine kadar herkes arabesk yapıyo.hatta ogün sanlısoy arabeskin kralı...
 
çamur bence çok kaliteli bi grup yanlız ortada bi sorun var.türkiyede rock müzik dinleyen yada sitelere üye olan arkadaşların demeliyimyaş ortalaması lie ilgili bi durum konuyu açmak gerekirse durum onlarıniçin farklı bu yaşta olan arkadaşlar rock müziin sadece sert ve absürt şarkı sözlerinden oluştuğuna inanıyor galiba.
Formların hepsinde arabesk öğelere değiniliyor ama önemliolan arabesk ne onu bilmek isyanmı!haykırış mı?söyleyemediklerini şarkı sözleri ie ifade etmemek mi!Bunların hepsi rock müziin içinde zaten varve bence çamur kalitesinde ki grupların asısı çok az bu kalitede müzik yapıp bu kadar ucuz eleştirilmek çok kötü yine arkadaşlara bi sorum var EMEK! DERKEN NE ANLIYOLAR!?bu tip grupların bu noktaya gelmeleri türkiye gibi ülkelerde zaten çok zorken biz dahada zorlaştırmak için lütfen caba harcamıyalım..
 
dili çamura bulaşam kolpalar acaba kimleri dinliyor öğrenebilirmiyiz
ona göre tartışalım
bende biliyorum uzaktan sallamayı buyrun hodri meydan
çamurun hakkını yedirtmem
 
helal sana orkun bende seni destekliyorum ve arkandayım çamuru sevmeye bilirsiniz ama aşalıyamassınız :evil: biz çamurcular ölümüne kadar çamura bulandık ve bundan çok memmunuz ayrıca vokal müthiş öötesi bi ses BİTANESİN ÇAMUR
 
rock dinleme seviyesi düştüğü için bazı şeyleri ayırt edemeyen arkadaşları gördüm burda..

çamur sevip sevmemek size kalmış eyv beğenmeyebilirsiniz..bari adamların yaptığı işe,müziğine saygı duyun da konuyu saptırmayın..
ben hayranıyım çamurun..son zamanlarda bu kadar farklı tarzda,kaliteli bir grup görmemiştim..

müziklerinin yanı sıra yazdıkları sözlerde inanılmaz..bu aralar pek çok rock grubu bi şeyler üretemeyip coverlara dönerken adamlar kendi tarzlarını yaratmışlar..

hah bi de solist itü devlet konservatuarı bölümü mezunu..heralde iğrenç sesli boş adamları oraya alcak deiller ya..

İzmir konserini sabırsızlıkla bekliyorum..rakı tadında keyif alınası grup..
 
Crematoria demiş ki:
rock dinleme seviyesi düştüğü için bazı şeyleri ayırt edemeyen arkadaşları gördüm burda..

çamur sevip sevmemek size kalmış eyv beğenmeyebilirsiniz..bari adamların yaptığı işe,müziğine saygı duyun da konuyu saptırmayın..
ben hayranıyım çamurun..son zamanlarda bu kadar farklı tarzda,kaliteli bir grup görmemiştim..

müziklerinin yanı sıra yazdıkları sözlerde inanılmaz..bu aralar pek çok rock grubu bi şeyler üretemeyip coverlara dönerken adamlar kendi tarzlarını yaratmışlar..

hah bi de solist itü devlet konservatuarı bölümü mezunu..heralde iğrenç sesli boş adamları oraya alcak deiller ya..

İzmir konserini sabırsızlıkla bekliyorum..rakı tadında keyif alınası grup..
kesinlikle doğru okadar çok uyduruk grup var ki çamur bunların arasından anında sıyrılıyo
altyapılar zaten süper adamlar acayip iyibestede yapıtolar vokalde süper ...
son zamanlar elle tutulur tek grup herşeyiyle ....
 
siz neden üstünüze alındınız anlamadım ben çamuru aşağılanlara söledim ama sizde üztünüze alınmışsınız ee n diyelim sizde rock dinleyicisisiniz seviyeyi yükseltirsiniz :LOL:
 
Geri
Üst