Schecter Demir Demirkan Signature

Schecter Diamond serisine dahil bir model. Henüz resmi sitede "Demirkan"a dair birşey yok. Temennim ESP Metoboy'daki gibi sadece stickerlardan dolayı ( :) ) signature değil de; ağaç, manyetik, sap yapısı ve aksam tercihleriyle tam bir signature model olmuştur.

öö.jpg
ööö.jpg
ö.jpg
 
Schecterın tüm fabrikasyon gitarları (yani custom shop dışındakiler) hepsi diamond series olarak geçiyor. Yine de sadece Türkiye pazarı için üretiliyordur sanırım.
 
Shecterlar hakkında pek bilgi sahibi değilim ama izninizle bir kaç yere takıldım. Benim bildiğim Demir Demirkan sürekli floyd'lu gitarlar kullanıyordu(benim hatırladığım). Bu signature'de neden sabit köprü kullanmışlar anlamadım açıkcası? Bir de sap tarafındaki potansın tam işlevi nedir ki?
 
Benim aklımda kalan tek gitarı (ilginç geldiğinden sanırım :D) Line 6 Variax oldu. Google da aratınca da Lp ve telecasterlı fotoğrafları da çıkıyor, kullanıyor demek ki. :)
 
Benim de bir ibanezi bir de el yapımı bir fr li gitarı kalmış :) Şimdi baktım doğru söylüyorsunuz :)
Akilda kalmak ne kelime adam o ibanezle resmen kariyer yapti :) memleketin beynelminel gitarcilarindan oldu ekmek yedi , bizim forumdaki genclere inat hem de ihlamur ahaci bir RG serisi olacak is degil, ulan Zero tremolosu bile yok, Mydukkan'a koysan ben tercihimi X gitardan kullandim size de onermem kesinlikle fiyatini haketmiyor diye zirvalarlan dolar, ah bu Turk gencligi yok mu Zero tremololar Edge Pro lar kovalasin hepsini. Popculari disari kovaladiklari konserde dikkatimi cekmisti benim de bu mavi ibanez.

Neyse konudan konuya atlamak gibi olmasin ama bu LP benzeri gitar Metoboy'a tasarim olarak basar zaten gulenyuzlu gitar kimle neyle rekabet edecek o da ayri mesele...
 
birisinin açıkça söylemesi gerekiyor sanırım o da ben olayım :) bir çoğumuzun da kafasından bu geçiyor. üzgünüm ama "olmamış"


Ya zevk meselesi elbette ama hani eleştirsem de çok berbat bulmadım. Sonra bakınca sanırım saptan devam eden grafik, dövmeyi temsil ediyor belki o nedenle gövde ağaç rengini korumuş olabilirler.

Belki boost belki split için fazladan bir 3 yollu switch var, her türlü bu da güzel yani kafa yorulmuş gitara. Schecter tecrübem sınırlı ama fiyatları uygun tutmaya çalışan bir marka diye biliyorum, işin signature kısmını umursamayanlar içinde hoş olabilir.
 
schecter gerçekten çok güzel gitarlar üretiyor bi modeli vardı tam hatırlayamadım blackjack sls di galiba sap profili tam istediğim gibiydi. Ama o klavyedeki inlay..güllü silahlı modern zamanların deliyürek arması gibi tam arabesk işi.. gitarı düşünüyordum vazgeçtim resmen. güzel gitarlara saçma sapan inlay, grafik koyup da gitarı alıcıdan iten ender firmalardan.Dean gitarlarında da aynı nane var birkaç modelde. Bir de signature seri yapmışsın bari sapın ucuna kıyısına köşesine demir demirkan yaz da biraz alıcılarda özel bir gitar olduğunu hissettirsin. Seri üretim diamond series yapıp üstüne mavimsi grafik (ne olduğunu çözemedim hala adı da var mı bilmiyorum) truss rod kapağına demir demirkan yazmakla olmuyor. Truss rod kapağına kendi gitarıma ismimi yazdırarak da kendi signature serimi oluşturabilirim.
 
O konuda hak veriyorum, gerçi bunun inlay'lerinde neyseki çok uçmamışlar ama haçlar maçlar bende sevmiyorum. Sevilenlerde mesela prs'in kuş, jem'lerin vina...yani sade ve şık.

Umursamasam grafiği açıkçası bende isimli kapağı değiştirirdim, nasılsa ucuz ve kolay işlem (belki üreticininde aklında bu vardı). Hani anneler çocuklarının don'nuna, pantolona isim falan dikerler ya... :D
 
Geri
Üst