Pedal Adaptörleri

Harley Benton PowerPlant Junior

Harley Benton PowerPlant Junior, power supply for FX pedals, 5 x isolated thomann 9V DC outputs delivering 120mA each, incl. cable set (5x 60 cm/5x 30 cm/1x Y/1x daisy chain 100 cm),
  • 3-year Thomann warranty
  • 30-day money-back guarantee
  • Harley thomann Benton PowerPlant Junior
  • item number: 264101
  • sales unit: 1 piece(s)
  • thomann.de sales rank: 1254
  • sales rank in Power Supplies: 5
  • available since: September 2011
  • in stock
    n.gif
€28
£23.89
includes VAT plus shipping costs
 
Öncelikle şunu söylemek istiyorum karşınızdaki insanla küçümsemeden konuşmayı öğrenmelisiniz forumlar insanlar birbirine laf soksun kapak yapsın diye dedğil bilmeyenler bilmediklerini öğrensin diye var. Doğrudur ben vodoolab yada t-rexle ilgili fazla bilgi sahibi değilim ki zaten onlar hakkında bir şey de söylemedim sadece çok büyük bir fakı yok diğer adaptörlerden dedim ayrıca izole olayından bahsetmişsiniz çıkışların birbirinden izole olması gerekli birşey fakat benim bahsini ettiğim tek çıkışlı adaptörlerdir, tek çıkışı izole edeceğin 2. bir çıkış olmadığı için izole olmaması gayet normal add+ı da sadece örnek olarak verdim uygun fiyatlı olduğu için. Bakın bir ürün maliyetinin 10 katına satılabilir bu normaldir ki neredeyse her ürün de bu şekildedir (tabi 10 dedim diye 10 olacak diye bir şey yok bazı mallarda 40-50 katı bile olabiliyor). Bana inanmazsanız içini açıp parçalarının listesini çıkarın gidin bir elektrikçiye sorun. Ayrıca %80 dememe de takılmışsınız o sadece piyasada yarı regüleden daha fazla mevcut olduğunu söyleme amaçlı salladığım bir rakamdı tek tek sayıp hesap kitap yapıp %80 bulacak halim zaten yok. Başta da dediğim gibi burası insanların birbirini mort etmesi için değil bilgi alışverişi yapması için var. Son olarak belki sizin paranız vardır siz alabiliyosunuzdur fakat alamayanların olduğunu da düşünün buna kendim de dahil birçok kişinin eminim adaptöre verecek 300 lirası yoktur o yüzden biz de bu tür çözümler buluyoruz kusura bakmayın.
 
Kapsamlı bir adaptör almana gerek yok vodoolab gibi adaptörlerin standart adaptörlerden tek farkı kısa devre koruması ve 4-5 adet çıkışı olmasıdır ki bunu o aldığın kabloyla da halledebilirsin. Mydukkanda yıldırım marka bir adaptör var kendinden de 6 adet çıkışı var fiyatını hatırlamıyorum(60 tl civarıydı sanırım) onu alabilirsin ama benim sana önerim add+ adaptör kullanman, izmirli analog pedal üreten bir firmadır illa ki duymuşsundur elektrik işinde aşmış adamlar sonuna kadar güvenebilirsin http://www.addpluspedals.com/addplus_ac_adapter.html . Uçların bikaçı açık kalsa sorun olur mu demişsin, olma ihtimali yüksek, kullanmadığın uçları bantla sararak izole edersen kısa devre yapmasını engellemiş olursun. Son olarak en başta söylediğin adaptörün pedallarını çalıştırmamasının sebebi merkez + olmasıdır onun için de adaptörün çıkış kablosunu her hangi bir yerinden kesip kestiğin parçayla adaptörden gelen kabloları ters bağlarsan sorun hallolur, demek istediğim kabloyu kestiğin zaman içinde kırmızı ve mavi kablolar olduğunu göreceksin(renk değişebilir) kestiğin parçanın kırmızısını adaptöre baglı kablonun mavisine mavisini de kırmızısına takman gerek ama bunu yapmanı önermem kısa devre yapabilir sadece bilgin olsun diye söyledim. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
 
Çoğul kullandığının için cevap veriyorum , kurduğum cümlelerde küçümseyici herhangi bir durum yok, araştırmış olman teknik bilgiye vakıf olacağın anlamına gelmiyor , bu bir gerçek küçümseme önermesi değil.

Tek çıkışlı dedim diyorsun yazdığına birdaha göz at. İzole mevzu hiçte öyle küçük bir fark değil. Pahalılığı tartışılır fakat senin yaklaşımin bu güç kaynaklarının gereksiz olduğu yönünde, bizde bu yanlış yaklaşımı düzelttik bunu laf sokmak olarak görüyorsan ya hiç yazmayacaksin yada doğru olduğundan emin olacaksın , maalesef aklıma baska birşey gelmiyor.
 
Güç kaynakları gereksiz değil bunu söyledim zaten sadece çok pahalı dedim. Benim bildiğim kısım standart elektrik bilgisi uzun zaman araştırdım dediğim budur güç kaynaklarının teknik özellikleri değil ki zaten ta en baştan güç kaynakları hakkında bir şey söylemeyecektim tek bir cümlem sonucu konuşma bu yöne doğru yöneldi. Verdiğim 2 örnek de çok çıkışlı farkındayım ama ona takılacağınızı düşünmemiştim açıkçası aksi takdirde ona göre örnek verirdim. Her neyse bu konuşmayı daha fazla uzatmak istemiyorum.
 
Evet bazıları haddinden fazla pahalı ama gereksiz değil veya bu sorun noise gate ler ile çözülecek sorun değil. Add ye aşmış adamlar sonuna kadar guvenebilirsin şeklinde bir cumleyide tekrar soylememeni öneririm zira miniamp klonuna lineer potans takan , piyasanın en kötü malzemesini kullandiklari bilinen adamlar. Asıl pahalı olan odur, çünkü karşılığını alamiyorsun.
 
Addnin ucuz malzeme kullandığını biliyorum ama zaten adam ona göre fiyat veriyo analog delayları bile 120 tl ama bu adamın bu işi bilmediğini göstermez bence adaptörleri kaliteli çünkü. Bu şunun gibi oldu 500 liran olsa behringerden analog setup bile dizebilirsin adamların birçok pedalının da çok kalitesiz olduğu aşikar ama gerçekten iyi pedalları da var. Addnin adaptörü de böyle, standart şu bossun pedalların yanında verdiği adaptörlerden falan daha kaliteli bence, güç kaynağı kullanmayacak birine tavsiye edilebilecek bir adaptördür haksız mıyım ?
 
Aynı paraya daha kaliteli ve sorunsuzunu cok rahat bulmak mümkün. Karşılığını alamiyorsun derken bunu kastettim, fiyat performans bakımından kesinlikle pahalı dediğin ürünlerden cok daha geride. Eğer onerilicekse ben ihtiyacını bilenlerin karakoyden almasını öneririm ama su konuda haksizsin Boss un her ürünü add den kalitelidir.
 
Boss'un her pedalı add'den kaliteli ama bossun adaptörü yok sayılır ufacık 500 mAlık adaptörleri var o da hiç bir işe yaramaz. Aslında en mantıklısı elektrikçilere yaptırmak yapanı bulmak zor ama iyi bir elektrikçi güç kaynağı bile yapar uygun fiyata.
 
Boss'un her pedalı add'den kaliteli ama bossun adaptörü yok sayılır ufacık 500 mAlık adaptörleri var o da hiç bir işe yaramaz. Aslında en mantıklısı elektrikçilere yaptırmak yapanı bulmak zor ama iyi bir elektrikçi güç kaynağı bile yapar uygun fiyata.


500mA'lık adaptör nasıl işe yaramaz? Bunu açıklayabilir misin? Ürünlerin güç tüketimine göre çok da iyi iş görür. Lütfen 1Amper'den aşağısı adaptör iş yapmaz mantığıyla iş yapmayalım. 200mA'lık bir adaptör bile 8 pedalı rahatça besleyebilir. Hangi pedalları kullanıyorsanız, "Power Consumption" diye google'da aratın, sonra 500mA'lık adaptör iş yapmaz polemiği yaşanmasın.
 
Öncelikle benim pedalboardumda yaklaşık 1.5 metrelik led aydınlatma var ledlerin metresi 200mA akım çekmekte yani 300mA sırf ledlere gidiyor. Geriye kalan 200mA da 8-10 pedal için yeterli değil özellikle de t.c electronic gibi pedalların olduğu bir board için, haksız mıyım ?
 
500 mA ise yaramaz demek evet doğru değil ama 200 mA lik güç kaynağıyla 8 pedalı beslemek mümkün değil zaten 3 pedaldan sonrasını daisy chain güç kaynağı ile beslemenin hiçbir mantığı yok.
 
Ground loop'u tam olarak ne sandığını bilmiyorum aslında bence anlaması zor bir konu, topraklama dedigimiz şey zaten düşünüldüğü gibi basit değil. Yinede basitçe anlatmak istersek ; toprak noktaları birbirine bağlı iki sistemin referans noktası topraktir. Bu referans noktaları arasında çeşitli sebeplerle gerilim farkı oluşursa , bu noktalar arasında bir akım akar. Referans noktası toprak olduğu için buna toprak döngüsü denir. Bu döngü ses ve görüntü sistemlerinde parazit ve gurultulere sebep olur ayrıca toprak noktasında gerilim olduğundan hayati tehlikede oluşturabilir. Bu sebeple sistemlerin toprak noktaları arasında elektriksel izolasyon gerekir ve buda trafo ile sağlanır. Bu döngünün isteneceği yer olup olmadığını bilmiyorum ama ses ve görüntü sistemlerinde istenmediği aşikar.
 
Benim setup'a bakarsak:
TU-2 (55mA)
535Q (2mA)
Sparkle Drive (<50mA)
PS-5 (50mA)
Mooer Phaser(5mA) Flanger(10mA) Chorus(9mA)

Nova Delay'i ayrı adaptörle kullanıyorum zaten. 200 mA yeterli görünmekte.
 
Geri
Üst