Roland jc 120

Arkadaşlar ben bu amfiyi almak istiyorum her yerde clean ton denemeleri var fakat drivesi nasıldır.Blues için yeterli midir Steve ray vaughan jimi hendrix jeff back gibi gibi gibi.Birde son olarak bilmem bilir misiniz duman grubunun solo gitaristi peavey classic50 kullanmakta bu tarz soloların tonunu alabilir miyim(gitar usa deluxe strat)

Duman için örnek http://www.youtube.com/watch?v=DSj5o_sphNw
 
Drive pedalini da bu amfi gibi alan boyle transparan baska alet de yoktur solid state'lerin kralidir bu. O hoparlorleri de parlar kumas kaplamanin altindan, tekerlekleri falan baska bir hava katar ah ulen var ya; estetiginden sesine herseyine hastayim ben. :) Tup bebekleri haric tutaraktan diyorum ki tup her zaman en iyi cozum olmayabilir...Ama abilerimiz diyor ki alacaksaniz eskini alin kalite biraz asagilara inmis son modellerde. Ben 90 oncesi versiyonuna hic denk gelmedim yorum yapmayayim bu konuda ama bir not olarak duselim.
 
Ama abilerimiz diyor ki alacaksaniz eskini alin kalite biraz asagilara inmis son modellerde. Ben 90 oncesi versiyonuna hic denk gelmedim yorum yapmayayim bu konuda ama bir not olarak duselim.


Şehir efsanesi :) Daha doğrusu bağlamacı efsanesi, çok kullanırlar bağlamayla, genelde ellerindekini satmak için yaparlar bunu. E alıcısı da var ama şimdi, o da hazır. Şark kurnazı bol ya bizde. Mesela Türkiye'de Glock'a sadece kaçak ve yasadışı yoldan sahip olunabildiğine inanan bir kesim var, MKE'de 2600 dolar olan şeyi 4000 dolara kaktırırlar bu arkadaşlara, dersin ki MKE'de 2600 dolar zaten bunun sıfırı, o da der ki "oradakiler fason, yok bunun eskisi iyi olur yenileri kötü"... Bağlamacı piyasası da aynen böyle, yanlış hatırlamıyorsam bir ayağınız yurtdışında, DiMarzio Al Di Meola, Boss PH-2 ve OC-2 yığın ebay'den, burada 600 lira veriyorlar tanesine :) Eski ya...
 
Terbiye sinirlarini zorlayaraktan yorumunuz icin diyorum ki oha!, bana bunu soyleyen harbiden bir baglama erbabi bir abiydi Luleburgaz'da belki 10 sene olmustur!!! ve fender twin reverb ile JC 120 kullaniyordu ve iyi de bir muzisyendi kendisi Serif Muhiddin Targan'in saz semailerini falan notasiyla calardi. Satmaya calismadi bana dogruya dogru ama nokta atisi yapmis olmanizi futursuz bir saskinlikla karsliyorum :) Arkadas bu memleket cok acayip bir yer: iki goz iki kulak yetmez , bir de gemi radari acmak lazim efsanelerden korunmak icin :)
 
Clean tonlari Metallica ile ozdeslesmis bir amfi JC 120 ki artik onlar da kullanmiyorlar, en azindan konserlerde Line 6 POD kullaniyorlar. Onun disinda drive tonlari ile anilan hic bir gitarci yok. Pat Metheny, Robert Fripp gibi caz fusion vs takilan abilerin de kullandigi bir alet ama onlarin da sinyal zincirindeki tek sey JC 120 degil. Canli duymak istersen MFO den Fuat Guner de JC 120 kullanir belki en yalin kullanan kisi o olabilir. MFO sololarini dinleyebilirsin hos onlar da su an ara vermis durumdalar Ozkan abi iyilesene kadar. Ama ornek verdigin adamlarin ekipmanlari ustunden konusayim. kesinlikle Fender TwinReverb, Bassman, Marshall Bluesbreaker veya Fender Vibro-king tonlari alamazsin tek basina kullanirsan.

Eger illa drive tonlari ustunden bir benzerlik ariyorsan benim gorusum Boss SD-1 pedali herhangi bir grubun soundundan daha cok benzerlik gosterir JC 120'ye; ustelik bulup denemesi de kolay. Ozetle sunu demeye calisiyorum; akli basinda kimse distortion soundunu sadece JC 120 ye emanet etmez, zaten etmiyor da hepsi bu. Ama disaridan distortion veya efekt baglamak icin en mukemmel platform budur herkes de boyle kullanir. Alacaksan senin de bu dusunce ile almani oneririm boylece paletindeki tonlar da cok daha genis olur. Hala ikna olmadiysan bende bir tane var Eylul gibi(ben memleket disindayim onun icin Eylul diyorum) gelip ikna olana kadar deneyebilirsin, (tekerleklerini sanirim kaybettim lakin az da olsa ton degisikligi yaratiyor bu tabi) Sordugun soru basit ama yanit vermesi pek zor dahasi kesin bir yaniti yok. Ama butun bunlara ragmen almani siddetle oneririm.

Baska da ne diyebilirim bilmiyorum. Umarim faydasi dokunur...
 
Anfi gitar gibidir ... gitarın drive'ı var mı?

Bunlar sonradan eklenen şeyler. Drive dediğin sadece tüplü anfide olur o da ısınmış tüpü sınırlarına zorlamaktan ibarettir, tüpler "yeter artık" der ciyaklamaya başlar.

Ha tabi ülkemize ait saçmalıklar her normal bireyi La Paix'lik yapar. Abi ben phaser/flanger'ın bu kadar prim yaptığı bi ülke tanımam. Boss Türkiye'ye çalışsa zengin olurdu. Adam PH10 koymuş satışa 650 lira istiyo (bugün 200 dolar).

JC güzel anfidir ... verilen paraya değer ... paran varsa al.
 
Geri
Üst