ESP LTDler

ikisi de hemen hemen aynı kalitede sanırım
fakat f400ün agaç deseni daha güzel gibime geldi bir de gördüğüm model sabit köprülü ve klavyede binding yok sanırım m400 daha düz bir gitar ben olsam onun yerine mh400nt düşünürüm

gene de kendin dene öyle karar ver
 
blackfury demiş ki:
Arkadaşlar deneyeniniz bileniniz varsa F400-FM ve M400 `ü karşılaştırabilir misiniz?

İkisi de kötü gitar değil.Orta seviye.Çoğu özellikleri de aynı.En önemli farkı bence görünüşü.Hangisi hoşuna gittiyse onu al.En mantıklısı bu.

Farklara gelicek olursak F serisi Maun, M serisi Alder.En büyük farkı bu.Onun dışında İnlayleri farklı, bir de F serisinde gövde Flamed Maple kaplı.Yani ağaç deseni var benim sevdiğim bir şey bu.Bir de MH serisi var, M sersi gibi görüntüsü ama bombeli bir kasa (archtop) ve Flamed Maple kaplamalı, ağacı ise Maun.ESPnin sitesinde oldukça dandik gözüküyor Mh-400ün rengi ama Pera Müzikte denediğimde oldukça güzel görünüyorrdu. Ben Olsam F ya da M serisisi yerine MH serisi tercih ederim.Ama bu benim.

Denemen lazım gitarları.Görüntüsünü, sesini ve klavyesinin rahatlığını sevdiğin gitarı al.Kalite farkı yok aralarında.

Edit: Floyd Rose farkı da varmış, floydla çok haşır neşir olmayacaksan sabit köprülü bir gitar almak daha mantıklı olur.Yok ben kişnetcem gitarı dersen F serisini sil.
 
Arkadaşlar ec 1000 sunburst seymour duncan jb yada emg li modeli bu gitarları deneyen var mı tonları ve kalitesi konusunda beni bilgilendirebilirmisiniz death/progressive e gidermi bu gitarlar?
 
kuntizzella demiş ki:
bende sıkı bir ltd kullanıcısıyım ve çok memnunum ben de f 104 b ve b55 var ikiside süper aletler
arkadaşım bende esp f-104 alıcam araştırdııma göre klavyesi çok rahatmış gerçekten ölemi ankarada oturduum için elime alma şansım yoq bu arada bu gitardan güsel distortion tonları alabilirmiyim yada ii bi emg taksam alabilirmiyim git başka gitar al demeyin bu gitara hastayım :)
 
yok abi bas gitarda over drive olmaz demedim de yani iyi dist tonu alınır mı diye sorunca garip geldi sadece dist tonu mu kullanıcak gibi :) yoksa muse,motorhead,cliff burton gibi bi sürü kişi var kullanan.lemy kilmister o ton ile dünyanın en kötü bas tonu ünvanını almış bir adamdır :LOL:
 
arkadaşlar LTD ec-500 ü bilen tanıyan varsa anlatabilir mi? LTD deluxe ec-100 ile arasında hiç fark yok gibi ama 50-100 dolar bi fiyat farkı var?
 
bence ec serisini 400 hariç geçin, özellikle les paul tonu seviyorsanız.

neden?

1. gitar 24 perde. klasik les paul neck tonunun alınabilmesi için gitarın 22 perde olması gerekir, çünkü manyetiğin 24. perdenin yerinde olması gerekiyor. gibsonın veya les paul kasa gitar üreten tüm firmaların üst modellerine bi bakın, 22 perdedir hepsi.

2. yine les paul tonu arıyorsanız esp lerden bu tonu pek alamayacaksınız. bir arkadaşımda ESP eclipse vardı, emg li vintage black diye geçen. rahat gitar mı? evet. tonu iyi mi? bence hayır. les paul karakteriyle alakasız, hatta neredeyse karaktersiz bir tonu vardı bence gitarın. bazıları sever belki ama ben hiç sevmedim. ayrıca aldıktan sonra sapında bir sorun çıktı birkaç ay sonra, pera tarafından değiştirildi. ltd değil, esp standart serisi bir gitar bu.

esp standart ve ltd-400 olmak üzere iki modelini çaldım eclipse lerin. esp nin klavyesi fena değildi ama gitar ton olarak bence çok kuru ve karaktersizdi. ltdnin ise klavyesini pek beğenmedim, pek rahat değildi. kalın gelmiştir sevmemişsindir falan diyebilirsiniz ama birebir aynı amfiye takıp kıyasladığım gitar da les paul taklidi markasız bir gitardı(tamamen lp custom görünümlü ama bolt on bir gitar olup peradaki çalışanları bile şaşırtacak şekilde ltd-400 den daha sağlam tonlar çıkaran 250 milyonluk kontrplak bir gitar bu :) ben de anlamadım hala).


sonuçta herkesin farklı bir bakış açısı var. kimi için çok iyi olan başkası için ancak yeterli olabiliyor. bir diğeri için de kötü kabul ediliyor. sonuçta herkes farklı yerlerde farklı beklentilerle kullanıyor bu ekipmanları. bu nedenle bazı şeyleri daha çok açmakta fayda var. bence denediğim iki eclipse de parasının karşılığı gitarlar değil. ltd-400 den çok daha kaliteli epiphone les pauller(standart ve custom, genelde custom) gördüm, ki kaliteli derken gitarın rahatlığını ve sesinin "les paul" karakterini ne kadar iyi taşıdığını değerlendiriyorum. bu gitarların ikinci el fiyatları çok daha uygun. esp standart olana gelince, şahsen o gitarı almam.

eğer ucuz yollu gitar arıyorsanız acele etmeyin, önce elinizdeki gitarın değerini bilin. şu an elinizdeki gitarı ne kadar kötü görürseniz görün, unutmayın birileri sizin elinizdeki gitarın hayaliyle uyuyor. gitarları tanıyın, bol bol deneyin. deneyin ki bilgilenesiniz ve ne istediğinizi bilebilesiniz. mesela eğer les paul tonu seviyorsanız esp den bu tonu alamayacağınızı bilirsiniz, gitarın sapı ağacı işçiliği ne kadar kaliteli olursa olsun. eğer les paul takıntınız yoksa, horizon ları tavsiye ederim. esp horizon nt II yi denemiştim, bence çok tutarlı ve "olmuş" bir gitar. şahsen bir ustaya custom gitar yaptıracak olsam tercihlerimden biri horizon NT II ile tamamen aynı özelliklerde bir gitar olurdu.
 
obican demiş ki:
bence ec serisini 400 hariç geçin, özellikle les paul tonu seviyorsanız.
Ya Obican kardes, biraz sert davranmissin sanki ;) ESP'den Les Paul tonu alamamanin ilk sebebi bence EMG'lerdir. Aktif manyetikler iyidir, guzeldir, cok severim ama gitarin agac yapisini falan pek yansitamazlar. Amerikalilarin deyimiyle "steril"dirler. EMG'leri sokup BurstBucker Pro yada 500T falan takarsan canavar gibi Les Paul tonu alirsin bence.

Bir arkadas EMG'liyi geri gonderip SD'li almisti tondan memnun kalmayip.

Agmed kardes, eger kesin lespaul tonu istiyorsan EC1000den, o zaman SD al EMG yerine, yada direk git Epi LP (yada bulabilirsen Agile AL3000 (Epi'den kesinlikle daha iyi) alip manyetikleri degistir.

EC1000 benim de listemde, para biriktiriyorum simdi, ama onun yaninda baska adaylar da var (Ibanez RG2550E, Schecter C-1 Hellraiser FR, Schecter C-1 Hellraiser, EC500, EX400, Agile AL3000 vs). :):) Bakalim yarisi hangisi kazanacak.:?:

EC500 ile EC1000 arasinda iscilik farki ilk goze carpan. Ama onun yaninda EC1000'in koprude Tonepros locking bridge, tuner'larda da Schaller locking var. EC500'un kopru isimsiz tune-o-matic, tuner'lar da Grover.

Bak MF'de 155 tane EC1000 yorumu var, faydasi olur belki karar vermene:

http://www.musiciansfriend.com/product/ESP-LTD-Deluxe-EC1000-Electric-Guitar?sku=516629
 
böyle bi isteğim falan yok arkadaşlar, les paul falan ben böyle bişey yazmadım. ben sadece hakkında bilginiz var mı ve ec-1000 den ne farkları var diye sormuştum
 
DaRtH_ErLiK demiş ki:
obican demiş ki:
bence ec serisini 400 hariç geçin, özellikle les paul tonu seviyorsanız.
Ya Obican kardes, biraz sert davranmissin sanki ;) ESP'den Les Paul tonu alamamanin ilk sebebi bence EMG'lerdir.

olmadı bak, Zakk'a ayıp bu dediklerin... (;

bildiğim kadarıyla ec kasası standart bir les paul için oldukça ince kaybediyorsa bir kere buradan kaybediyordur...
 
fuckinick demiş ki:
olmadı bak, Zakk'a ayıp bu dediklerin... (;

bildiğim kadarıyla ec kasası standart bir les paul için oldukça ince kaybediyorsa bir kere buradan kaybediyordur...

Dogrudur, EC400 oldukca ince, neredeyse SG kalinliginda. Benim burlarda ESP bayii olmadigindan 500'u de 1000'i de denemedim, ikinci el bir 400'u denemistim, 1 dk sonra birakmistim inceligi gorunce.

Agmed, EC500 ile EC1000 arasinda 200$ fark var. Eger sonra upgrade ederim dersen Locking bridge 120-130$, locking tuner'lar 60-70$, etti sana 200$. Kaldi ki 500'un isciligini de 1000'e upgrade edemezsin (abalone kaplama ve inlay'ler). ;)

Eger evde ve/veya arkadas arasinda takilcam dersen o zaman EC500 yeter bence. Ama barlarda calicam veya almisken iyisi olsun diyorsan EC1000'i secmek daha faydali olur. Ha bir de, aklinda olsun EC500 ve EC1000 Vintage Black'ler ebony klavye, digerleri gulagaci.
 
ben ınlay istemiyorum klavyede o sorun olmaz, ewet aslında ec-500 daha çekici geldi sonradan upgrade yapabilirim, ec-500 de sahne kaldırır gibi geliyo bana aslında yada öyle ümit ediyorum :D
 
selam arkadaşlar, ltd ex-400 nasıl bilirsiniz? özellikleri güzel baya...
bir de olympic white ne tarz bir beyaz, bildiğimiz beyaz mı yoksa krem gibi bişey mi...
 
Geri
Üst