Analog Efekt Set-up Önerileri

biliyorum zibilyon kere aynı tür başlık açıldı ama naçizane bir analog setup kurmaktayım tavsiyelerinizi bekliyorum. cevaplar soru sırasıyla olursa süper olur. şimdi;

icra edilen tür: blues, blues-rock

elimdekiler: tech21 sansamp TRI-AC, ibanez ts-9 reissue , 84 fender strat (texas special manyetikler)

düşünülenler ve sorular:

1. ts-9 yanına bir od pedal bakıyorum.
bunun için od-3 ve marshall blues breaker arasında kaldım arkadaşlar boss od-3 ile ts-9 iyi gitmiyo fln demişler sizce nedir. yoksa başka bi çözüm mü aramalıyım. bu ana soruydu

2.crybaby wah alıcam ama gcb95 mi alsam yoksa 535q ya mı para biriktirsem aradaki fiyat farkı buna değer mi

3. bunların yanına bi compressor(cs-3 heralde), bir de eq alıcam (ge-7 yada danelectro fish&chips). bunlar benim setup'a farz mı vacip mi yoksa salla gitsin mi, yada arada kaldıklarımda bir değineceği olan?

4. bu setup'a noise suppressor tarzı bişi lazımmı?

5. sizce bu setup güzel olur mu? olmaz mı? neden? varsa başka tavsiye?

6. ilerisi için de chorus delay phaser tarzı modulation efektleri düşünüyorum acep bunları daha mı önce düşünmeliyim? yada bunlarda tavsiyeleri olan yok şunu alma bunu al gibilerinden.
 
reverb olayını gözden kaçırmışsınız
ya ayrıca bir reverb pedalı alcaksınız ya da ben ce en iyi çözüm amfi almak 20-30 wattlık falan ondan line out çıkış ya da mikrofonlama yaparsınız çünkü
amfi= (tri ac+eq pedalı+reverb pedalı+od pedalı) olacak ben de böyle bir setup kullandım ama sonradan amfinin daha mantıklı olduğunu anladım benim tavsiyem bu yöndedir
en güzel setup amfi + analog ya da dijital efektler şeklindedir bence (belki bir tane od pedalı boost yada herhangi bir ekstra ton için)
noise supressor'a da gerek olmaz zaten tonu öldürebilen bir cihaz ben kullandım ama amfiye geçtikten sonra ihtiyaç duymadım
crybaby 535q kullanıcısıyım süper bir alet tavsiye ederim diğerini kullanmadım karşılaştırma yapamicam
kolay gelsin
 
Selam. Bende Blues Rock çalan biri olaraktan analog setup kullanıyorum. Kendiminkini yazmadan ben sana bir kaç soru sorucam. Amfi olarak ne kullanıyorsun? bir de TriAC yi ts9 la birlikte mi kullanıyorsun?

BEnim setup şu şekilde:

Fender Strat-->Cry baby--> Boss OS2--> Boss CH1-->Boss DD3-->Behringer AC112 Vintager

OS2 güzel ama distortion olayını pek kullanmıyorum. O nedenle bende OD3 düşünüyorum. Şimdi cevaplar:

1)TS9 u hiç sahnede kullanmadığım için kesin bir cevap veremiyorum ama triac ile birlikte kullanmayı deneyebilirsin. Zira triac'nin kullanma kılavuzunda ek drive pedalıyla kullanma konusunda bir şeyler vardı sanırsam.

2)Ben standart olanını kullanıyorum. Tamamen kişinin arayışıyla alakalı. Hepsini dene en iyi kararı kendin verirsin bu konuda.

3)Comp. ve Eq. yu salla derim. Elinde çok şahane bir gitar var ve bu gitarın tonunu olabildiğince açık tutmanı öneririm. Çoğu zaman comp ve eq benim tonlamamı kapıyor gibi hissediyorum. Amfini de bu nedenle sordum. Sonuçta amfinin kendi eq sundan da geçicek sinyal.

4)Noise supressor gerekmez bence. Aynı bir üst sorudaki gibi supressor tonunu çok kapatır.

5)Bence güzel bi setup oldukça basit olmalı. Wah+od+delay+kaliteli bir amfi en iyi setup tır kanımca.

6)mod efekt olarak sadece chorus seviyorum. Bu tarz için gerisi fazla fasa fiso oluyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
arkadaşlar öncelikle önerileriniz için çok teşekkür ederim.
amplim (maalesef) mg250dfx. tüplü alıcam inşallah ama bu yazdığım setup sahne içindi amplimi taşıyamıyorum sahneye. reverb olayını unutmuşum evet teşekkür ediyorum.
 
"Pedallar&Prosesörler Hakkında Her Şey" başlığına yazmıştım ancak cevap gelmedi. Şansımı bir de burada denemek istedim. :D

Değişik bir analog drive setup kurmaya karar verdim. (Modulation efektler haricinde.) Sahnede kullanılacak bir setup olmayacak ama hem değişik tonlar elde edip denemek hem de evde takılmak için düşündüm böyle bir şeyi. Diğer efeklerin haricinde bahsettiğim setup için bir kaç drive pedalı ve bir de compressor düşünüyorum.

(m)=mevcut
Şu şekil bir setup düşündüm: compressor-ts9(m)-ts9dx-bd2-sansamp doubledrive(m)

Daha önceki sayfalarda gördüğüm kadarıyla boss bd2 yerine marshall bb2 tavsiye ediliyor. Özellikle boost özelliğinden dolayı kurmak istediğim setupta çok daha farklı ton ve driveları elde etmemi sağlayack bir pedal gibi görünüyor. Ancak bd2'nin de level-tone-gain ayarlarıyla volume boost özelliği yaptığını bildiğim için kararsız kaldım.

ts9'un neler yapabildiğini biliyorum, ancak dediğim gibi farklı bir drive setup düşündüğüm için ts9dx de eklemek istiyorum. Ancak siz "elindeki diğer drive pedallarıyla bu tonu sağlayabilirsin." diyecek olursanız ts808'in bu setupta nasıl duracağını sormak isterim.

Bütün bu drivelara gerektiği zaman sustain kazandırıp, tuşe ivmesi verebilmek için de cs3 düşündüm ama yine önceki sayfalarda gördüm ki, boss değil de marshall compressor tavsiye edilmiş. En uygunu hangisidir?

Saygılar...
 
noise suppressor, tuşe için olumsuz etki ediyor diyorlar. Eğer bu söylenen doğruysa kullanmamak daha iyi.
wah konusunda da ikisini de alıp kullandım. bende tele var, telede 535q'nun farklı ayar özellikleri çok kullanışlı değildi. Ama ev arkadaşımın washburnde 535q, oldukça farklı tonlar yakalamasını sağlıyordu. Bende şimdi gcb-95 var, bence wah için yeterli.
 
Bence bu tür tonların vazgeçilmezi LAMBALI anfidir! Fender gtr,fender lambalı anfi ve tubescreamer 3'lüsü varsa iş tamamdır :) Bende Fender Blues jr 15w lambalı anfi var,herkese şiddetle öneririm.Ayrıca anfinin boost footswitch i sayesinde ekstra bir booster a da ihtiyaç kalmıyor... Elimdeki ts9/808 de fender anfi ile maksimum uyumluluk sağlamakta. Anfisiz setup için ise boss cs-3 ile behringer ultra-g speaker simulator öneririm.Cs-3 sesi sıkıştırıp dolgunlaştırarak anfinin yokluğunu biraz olsun gidermeye çalışır. Ultra-G ise anfi götüremediğim bir konserde, beni hiç beklemediğim kadar memnun etmiş bir alettir. Tabi bunlara bir reverb veya delay eklemeyi de unutma.
 
blues junior çok iyi amfi. ayrıca peavey delta blues da çok iyi. Bu bücürler küçücük boyutlarıyla çok büyük işler çıkarıyorlar. İnşala ben de bir peavey 30 watt full lambalı alacam :)
 
Evet haklısın,hatta küçük olmaları tonlarını güzelleştiriyor... Blues jr 15 watt,böylece master volume u sonlayıp güzelim lamba tonunu tam performans kullanabiliyorsun.
 
İyidir diye birşey yok;farklıdır demek lazım bence... Herkesin zevkine göre değişir. Sound karakterleri farklı. Benimki el84 ama birtane de 6l6 amfim olmasını isterdim :) Daha iyi olduğu için değil farklı olduğu için...
 
Geri
Üst