2013 Fifa Konfederasyon Kupasi

Turnuva iyi basladi, simdilik one cikan isim Neymar oldu. 2 macta iki gol atti ve bir de muthis asist yapti. Turnuvanin en sempatik takimi ise Tahiti gibi gorunuyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Bu arada Jaolponyanin Nagatomo ve Uchida gibi iki kaliteli bek ile Honda ge Kagawa gibi iki ust duzey 10 numaraya sahip olmasi cok ilginc. Hatta Honda ve Kagawa bence turnuvadaki en iyi iki 10 numara. Tabi bunda Almanya ve Hollandanin turnuvada olmamasinin da etkisi var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Japonya Italya maci gercekten destansiydi. Japonya mukemmel oynadi ama Italyanlar kazandi. Japonlar su Asyali filmlerindeki 30-40 metre ziplayabilen, art arda 50 kisiyi dovenler gibiydiler. Boyle oynamalari gercekten doga ustu birseydi, Barcelona gibi paslastilar ama bunu Barcelona gibi yavasca yapmadilar. Bunda Kagawa ile Hondanin buyuk etkisi vardi.

Maca gelirsek once Japonya 2-0 one gecti. Bu donemde Italyayi resmen ezdiler, Italya rakip sahaya bile gecemedi. Ama sonra Italya kontrolu eline aldi, bir de toplarinin direkten dondugu bu donemde 3-2 one gectiler. Sonrasinda Italyanin geri cekilmesiyle Japonya yine oyunu Italya ceza sahasina yikti ve golu bulup, skoru esitlediler. Sonrasinnda bir saniye icinde iki kez direge takildilar. Ardindan onlarca dakika sonra belkide ilk kez rakip ceza alanina giren Italya garip bir sekilde one gecti. Ardindan Japonyanin bir topu daha direkten dondu ve mac bitti.

Asil ilginc olan Italyanin dort gol atmasi miydi, yoksa Japonyanin Italyaya karsi 'Osasuna gormus Barcelona' gibi oynamasiydi bilinmez ama bu maci izlemek gercekten cok zevkliydi.
 
Honda müthiş bir oyuncu ben çok beğeniyorum o herifi. Takımı ileriye taşımaktan bahsederiz ya hep, o işin üstatlarından biridir Honda. Kontratı 2014 sonunda bitiyor olması lazım. Son dünya kupasında tanımıştım ben onu, iyi bir turnuva geçirmişti.

Neymar'ın Japonya'ya maçın başında attığı golün kale arkası çekimi var, vuruşu yaparken iyi bakın. Gelişine vurduğu topa neresiyle vuruyor çok enteresan, neredeyse havada gelişine ayak içi yapıyor. Topun gittiği yer zaten tam köşe, eliyle koymuş gibi.



Neymar'ın golünü gördüm de şu çok konuşulan asiste denk gelmedim... Bulan koyabilir mi hangi maçta yaptı onu?

Bu arada Balotelli'de yine yapacağını yapmış, formasını çıkartıp sarı kart görmesi yüzünden hocasından azar işitince, "2 sarı karta 1 maç cezası olduğunu bilmiyordum" demiş. Bu nasıl bir çocuk ben anlamıyorum, acaba hiç düzelecek mi. Bu manyaklıkta birinin saha dışında onlarca durumu olmayan genci okutması ise ayrı bir enteresan mevzu.

 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Neymarin asisti:


Honda simdi Cskada oynuyor, eskiden de Hollanda da dandik bi takimda oynuyordu. Yani Fenerbahceye gelmek istemeyecegni sanmam. Aslinda Cardozo maliyetine alinabilir. AyricaHondanin alinmasi demek Asya pazarina acilmamizi saglar ve hem maddi hem de manevi olarak buyuk katkisini goruruz

Bi de bu aksam Ispanya Tahiti maci var. Cok ilginc bir mac olacak. Tahiti Nijeryaya karsi yaptigi gibi defansini orta sahaya cikarip, tam saha pres yapmaya calisacak mi; ya da Ispanya rakibine saygi gosterip 5-6 farktan fazlasini atmayacak mi cok merak ediyoruk.
 
Peheyy... Bu Neymar'ı yediği çalıma sinirlenip de Avrupa'da sakatlamasa bari rakip savunmacılar. Mahallede olurdu böyle tipler, bacak arasını yedikten 1 pozisyon sonra gururuna yediremeyip ölümüne girerdi. Biz asfalttan yetiştik bize koymaz da Neymar pek narin gözüküyor. Barcelona kulüp doktoru da kilo aldıracağız demiş sanırım.

Ayrıca Honda gelmesi durumunda tek başına fark yaratacak bir oyuncu, biraz da bize transferini düşünerek/isteyerek yazdım sanırım... Keşke olsa öyle bir transfer.
 
güzel maçlar oluyor şaka maka. dün Nijerya ya yazık oldu. obi mikele de hamam da gelin beğenen teyzeler gibi alıcı gözüyle baktık. çok kaliteli adam. bir de nazire yaparcasına klas gol attı. klas derken forlan ın ayağı bildiğin roger federer raketi. öyle golü fifa da pes de görmedim. nerde oynuyor şimdi? reyesle birlikte bize gelmediler,sonra kariyeri kaydı herifin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Peheyy... Bu Neymar'ı yediği çalıma sinirlenip de Avrupa'da sakatlamasa bari rakip savunmacılar. Mahallede olurdu böyle tipler, bacak arasını yedikten 1 pozisyon sonra gururuna yediremeyip ölümüne girerdi. Biz asfalttan yetiştik bize koymaz da Neymar pek narin gözüküyor. Barcelona kulüp doktoru da kilo aldıracağız demiş sanırım.

Ayrıca Honda gelmesi durumunda tek başına fark yaratacak bir oyuncu, biraz da bize transferini düşünerek/isteyerek yazdım sanırım... Keşke olsa öyle bir transfer.


Dünyada Honda gibi çok 10 numara yok. Kagawa, Mesut, Iniesta, Sneijder, Diego gibi çok az örnek verebiliriz. Ama ilginç bir şekilde birçok takım 4-2-3-1 oynuyor. Millet 10 numarasızlıktan Mata, Silva, Arda gibi kanat oyuncularını 10 numara olarak oynatıyor. Aslında şu Hondayı bir alsak takım sınıf atlayacak ama bizimkiler Cardozonun peşinde koşuyor. Sanki orta sahada Pirlo, Xavi, Selçuk İnan gibi yaratıcı bir oyuncu varmış gibi düşünüyorlar.

Yıllarca Alexin oynamadığı maçlarda sorun yaşadık. Çünkü Alexten verim alabilmek için diğer oyuncuların mücadele gücü yüksek oyuncular olması gerekiyordu. Alex çıkınca sahada 11 tane kazma olduğu için etkili olamıyorduk. Şimdi Alex gitti hala yaratıcı oyuncu almıyorlar. Gittiler Alperi aldılar, o da senede 5 gol 5 asist yapabilecek bir oyuncu.

Neyse ben burayı Fenerbahçe konusuna çevirmeyeyim. :) Neymar yine attı, bu sefer frikikten. Bana ilk kez geleceği hakkında umut veriyor, Barcelonada ceza sahası cevresinde topla daha fazla buluşabileceğini düşünürsek buna benzer golleri ve asistleri çok daha fazla yapabilir. Zaten direk Pedronun yerini alacağı için uyum sorunu da yaşayacağını sanmıyorum. Barcelona bir de santrafor alsa seneye yine 3-4 kupa alabileceğini düşünüyorum.
 
Öyle ama Ronaldinho, Kaka, Robinho gibi eski yıldızlarını kazanıp santrafor sorununu çözmezlerse İspanyayı geçip Dünya Kupasını alabileceklerini sanmıyorum.

Bu arada kadrolarında Bernard da varmış. Ronaldinho için A.Minerionun izlediğim bir iki maçında gözüme çarpmıştı. Baya yetenekli bir oyuncu, keşke bizimkiler bu adamla ilgilenseler. Milli takımında da oynamaya başlarsa alınması çok zor olur.
 
bizde ki yabancı şeysi kalkmadan genç yetenekleri de almamız mümkün değil. böyle oldukça yerli kazmalara kamyonla para dökmek zorunda kalırız. bizim başkan tüpçüyü sıkıştırıyor en azından ab statüsünde kiler yerli sayılsın diye. bu bile futbolumuzun önünü açar. yabancı olarakta g.amerika ve afrikadan gençler bulunur ve ilerde büyük paralara da satılır -porto gibi- icabında. ama işte bu sınır varken scout ekiplerimizinde emekleri boşa gidiyor. neyse konuyu dağıtmayalım.
 
çok uzun bir aradan sonra ilk kez bi futbol olayının içine giriym dedim, bizim çocukların maçını izliym dedim cumartesi günü yine olaylar ve olaylar. ne yapıyor bizimkiler? kaç maç ettiler, nasıl oynuyorlar, salih uçan'ın iyi oynadığını duydum yine, gol de atıyormuş sanırım.

yabancı sınırlaması kalktığı anda bu kadar büyük paraları haketmeyen bazı yerli oyuncular almış oldukları bu paraları bir daha alamayacaklar serbest piyasa içtihatlari nedeniyle. şu konuları konuşmak biraz da şu "serbest piyasa" ve "oyuncu (insan)" kavramlarıyla yanyana kullanıldığı için zul geliyor bana.
ben komple kalkmasına asla taraftar değilim çünkü biz genetik olarak dışa bağımlıyız, komple sınırlama kalktığı anda tüm kadroyu yabancılardan oluşturacak nice takım çıkacak, bizim toplumda "ne yerli alıyon abi, ithali bile aynı para" mantığı var. insanlarda bir "ithal" fetişizmi doruklardayken futbolda da var olan bu yaklaşım sınırlamanın kalkmasıyla zirve yapacak. aynı kalitede bir yerli bir yabancı oyuncu seçiminde sırf sınırlama yok diye "ithal"in her zaman daha kaliteli olduğu varsayımıyla tabi ki yabancı tercih edilecek.
bizim yerli kabiliyetli gençlerimiz hali hazırdaki sistemde bile yer bulamazken sınırlamanın kalkmasıyla paf liglerin daimi oyuncuları olacak. bu talep ettiğiniz sistem gençlerin önünü açmaz. vereceğiniz cevabı az çok tahmin edebiliyorum, "bizim gençlerimiz de yurtdışına gitsin o zaman". olmaz abi olmaz, burda maç eksiği olan adamı kim napsın yurtdışında, altyapıdan adam çıkarmak sabır ve zahmet isteyen bir süreç futbolda, biz hazıra konmayı seven bir toplumuz, üretmeyi sevmiyoruz, bu da futboldaki zaten hali hazırdaki "hazıra konma" isteklerini büyütecek.

kimse kusura bakmasın, ünal aysal gibilerden örnek vermeyin bana. bu adamlar futbol adamı falan değil, bildiğin tüccar. zaten hazetmem bu tür adamlardan, bir de hes ve termik santral üreten firmaların başında olduğunu öğrenince iyice gözden çıkardım. futbolun kurtuluşu, bu tip adamların derhal futbol sahnesinden uzaklaştırılmasıyla gerçekeleşecektir.
 
Yabancı sınırlaması bence çok yersiz. Tamam bizim millet her konuda ithal meraklısı ve kolaya kaçıyor ama bu mantıken sınırlamayı haklı çıkarmaz be abi. Sınırı kaldıracaksın ki yabancı oyuncuları gerçek değerine getireceksin. Oyuncu ücretleri gerçekçi değerleri yakalarsa Avrupa ile daha adil koşullarda rekabet edebilirsin kulüp bazında. Mevcut sistem yetenekli oyuncu yetiştirmekten ziyade kırk yılda bir çıkacak yetenekleri beklemekten ibaret. Aksine senin oyuncu yetiştirme tarzını Avrupa ile rekabet edecek düzeye çekmen gerek.

Bizimkiler diyor ki milli takım başarı bilmem ne. Son 15 yılın dünya kupalarına bakınca Avrupa dışından tek şampiyon Brezilya. Onun haricinde Fransa, İtalya, İspanya gibi sınırlama uygulamayan AB ülkeleri hep. Düşün 2006 dünya şampiyonu İtalya, takip eden sezonda İtalya şampiyonu Inter ve kadrosunda sadece 4 İtalyan vardı adamların. Bu bile o sınırlamanın ne kadar yersiz olduğuna işaret.

Futbol da dahil bütün sektörlerde sürekli bir değişim söz konusu. Sen buna ısrarla direnirsen yerinde saymaktan öteye gidemezsin. Sınır kalktığı an elbet bir yabancıya koşma durumu olacaktır ama uzun vadede inanıyorum ki Dortmund gibi Barça gibi kendi altyapısına da dönenler olacaktır. Hatta yabancı sınırı olmamalı ki Barça'nın Messi ile yaptığı gibi kendi altyapında bile yıldız adaylarını bulup yetiştirebilesin.
 
Yabancı sınırı kalksa , ülkemizden bi çok yerli potansiyel yetenek doğrudan yurt dışına transfer olacak ve asıl ozaman Türk futbolu tanınıp gelişim gösterecek.
Şuan ülkemizde yerli oyuncuya verilen bonservis ve yıllık parayı , yurt dışından hiç bir kulüp vermiyor.
Oyuncu kendi ülkesinde nasıl olsa bi şekilde piyasa yapıyor ve tavan ücretler kazanıyor niye gitsin ki zaten ?
Ama yabancı sınırı kalkmış olsa ;
- İlk olarak yerli oyuncular , sırf yerli kimlikleri için ödenen tavan parasını artık alamıycak. (kulüplerin maddi külfeti kalkacak)
- Yurt içinde verilen para ile yurt dışından teklif edilen paranın arasınadaki uçurum kalkacak. (yurtdışını seçmesi kolaylaşacak)
- Kulüpler avrupa'da genç oyuncuları keşfedip alt yapısına katabilecek (transfer edilebilir havuz genişliycek)
- Kendi oyuncusunu avrupa kulüpleriyle takasta kullanabilecek , avrupa'da pilot takımlar kurabilecek ( yetenek avcılığı gelişecek)
- Yerli oyuncularını yabancı kulüplere piyasa ederlerinde kiralayabilecek veya küçük takımlarımız avrupa kulüplerine pilot takım olabilecek (yeni bir pazar açılacak )

gibi çoğaltılabilir ...
 
bazı şeyleri düzelticekse tamam kalksın, hiçbir sınırlama Allah'ın emri değil elbet, herşey değişebilir lakin sınırlamanın kalkmasıyla altyapıdan daha çok oyuncu çıkacak savınızı ben anlayamıyorum, nasıl daha fazla genç oyuncu çıkacak abi?
şu andaki yerli kabiliyetli oyuncular da bir zamanlar forma bekleyen gencecik çocuklardı yani, hiçbirisi uzaydan gelmedi, hepsi burdaki takımlarda yetişti ve fırsat verile verile bu yerlere geldiler.
ben bu toplumun davranış kodlarını da göz önünde bulundurarak sınırlama kalktığı anda zaten mevcut durumda forma şansı çok az olan genç oyuncuların bu şanslarının tercihlerin sürekli yabancılardan yana kullanılmasıyla beraber daha da azalacağını düşünüyorum.
mesela bi Anadolu takımı düşünün, Ahmet adında 17 yaşında pırıl pırıl genç kabiliyetli bir topçuları var u-19 takımlarından, yani A takıma orta sahaya koy hiç sırıtmayacak cinsten ama bu zamana kadar hiçbir profesyonel maça çıkmamış. şimdi bu kulübün tüccar kafalı yöneticileri sınır yok diye aynı mevkiye ve hemen hemen aynı yaşlarda Avrupa'nın vasat takımlarında oynayan bir Afrikalı başka bir çocuğu alacak hazır topçulara verilen paralar da azalmışken.
şu anki futbol konjonktüründe bunun tersini olacağını kim iddia ediyor?
hazıra konmayı, üretmeyi değil, tüketmeyi seviyoruz. bu sınırlama bu alışkanlıkları daha da katlar diyorum.
altyapıdan nasıl adam çıkarılacağı konusunda somut düşünceleriniz varsa paylaşınız lütfen, çünkü ben sınırlama ve altyapıdan genç çocuk çıkarma olayını çelişki olarak görüyorum söylediklerinizde.
 
Tam olarak altyapıdan daha fazla oyuncu çıkacak savını atmıyorum aslında ortaya. Yabancı sayısını serbest bırakırken altyapıyı da yabancılarla rekabet edebilecek düzeye çekmek gerektiğini söylüyorum. Sonuçta etki-tepki meselesi. Kaliteli yabancı oyuncuya ulaşmak kolaylaşınca yerli oyuncu da işini daha ciddiye alacak, almalı. Federasyonun yapması gereken de kulüpleri yerli oyuncu yetiştirmeye teşvik etmek. Yetiştirme bedeli denen bir şey var mesela, altyapıdan çıkan oyuncu başka takıma giderken yetiştirme bedeli alıyorsun. Bir sonraki transferinde yüzde alıyorsun. Bunları cazip hale getireceksin bak nasıl değer kazanıyor altyapı. Yani aslında bir sirkülasyon oluşmaya başlayınca gelen oyuncu kadar giden oyuncu da olacak. Altyapısından çıkardığı oyuncuyu yurt dışına gönderebilecek kulüpler. En azından ülkedeki altyapıyı bu seviyeye çıkarmak için çalışmak gerek.
 
sınırlama kalktığı anda zaten mevcut durumda forma şansı çok az olan genç oyuncuların bu şanslarının tercihlerin sürekli yabancılardan yana kullanılmasıyla beraber daha da azalacağını düşünüyorum.
mesela bi Anadolu takımı düşünün, Ahmet adında 17 yaşında pırıl pırıl genç kabiliyetli bir topçuları var u-19 takımlarından, yani A takıma orta sahaya koy hiç sırıtmayacak cinsten ama bu zamana kadar hiçbir profesyonel maça çıkmamış. şimdi bu kulübün tüccar kafalı yöneticileri sınır yok diye aynı mevkiye ve hemen hemen aynı yaşlarda Avrupa'nın vasat takımlarında oynayan bir Afrikalı başka bir çocuğu alacak hazır topçulara verilen paralar da azalmışken.


O bahsettiğin Türk genci zaten yetenekliyse büyük takımlara geçecektir . Hemde sadece ederi kadar para alarak .
Kaldı ki gençlerin ve Türk futbolunun önü daha fazla açılacak bence .
Şöyle ki ;
Yabancı sınırı kalksa ,
- Yurt içinde verilen para ile yurt dışından teklif edilen paranın arasınadaki uçurum kalkacak. (yurtdışını seçmesi kolaylaşacak)
.

Şuan güncel transfer Alper'den bahsedelim .
- Galatasaray ve Fenerbahçe gibi en büyük Türk kulüpleri 10M.€ gibi bi parayı gözden çıkarırken ,
- Valencia vb. takımlar resmi olarak 3m.€ önerdi .

Yabancı sınırı olmasaydı , Galatasaray ve Fenerbahçe'de tıpkı Valencia gibi 3M€. önerecekti .
İşte ozaman Türk oyuncusu daha fazla kazanabilmek için , daha fazla kendini geliştirmek zorunda kalacaktı .
Şöyle ki ;
Yabancı sınırı kalktığı vakit oyuncu nasıl olsa avrupa'da ve ülkemizde birbirine yakın paralar kazanacağı için ,
İster Valencia'ya gidip avrupa kariyerine adım atmayı ve avrupa radarına girmeyi seçecekti ,
İster Türkiye'de büyük kulüplere geçerek ligde şampiyonluklar , avrupada başarı için ülkesinde kalacaktı .

En önemli nokta ise burada başlıyor ;
Paralar 3 aşağı 5 yukarı avrupa ile aynı olacağı için tercihinde en önemli seçim kriteri verilen para miktarı olmayacaktı .
Tamamen futbol oynayıp kariyer geliştirme planları doğrultusunda bi seçime yönelecekti.
Daha çok kazanmak için daha çok gelişmesi gerektiğini bilecekti .
Büyük kulüplerin radarına girebilmek için transferinde ince eleyip sık dokuyacak ve milli forma rekabetini arttırmış olacaktı.

Şuan ise ,
Daha kariyerinin başında olan bir yerli oyuncu 10M€ ile transfer oluyor.
Belkide satın alan kulübün hiçbirzaman 11M€ ' ya bir başkasına satma şansı olamayacak çünkü avrupadan böyle bir teklif kolay gelmez.
Yurt içinde ise gittiği takımdan , bir başka takıma bu rakama birdaha geçemez.
Alper'in 20 li yaşlardan itibaren artık şu saatten sonra vereceği tek mücadele , yeni takımındaki kalite kadar rekabet edip forma kapmak.
Hele bide o formayı rekabetsiz olarak sırtına erken geçirirse ,
Milli takımda ise takımında forma giymediği halde bile forma giyebilirse bırak gelişmeyi olduğu yerden bir adım öteye gidemez .

Fenerli arkadaşlar yanlış anlamasın aynı şey Galatasaray'a gelmiş olsaydı yine aynıydı .
En kalabalık orta saha Fenerbahçe'de ama şöyle bir düşünün ,
10M ile transfer olan bir oyuncunun takım içerisinde forma rekabeti kiminle olabilirki ?
- Emre desen son dönemlerinde artık ,
- Selçuk Şahin desen rekabet edecek kaliteden uzak ,
- Mehmet Topal desen illa avrupa isterim diye gidip para için tekrar geri dönmüş bir yerli oyuncudan bahsediyoruz .
- Salih desen , Alper'in gelmesiyle takım içinde muhtemelen bir adım geri düşmüş oldu .
- Meireles desen ayrı bir dünya ama rekabete yinede en büyük aday olacaktır.

En bariz örnek Almanya .
Gözümüzün gördüğü en yüksek Türk oyuncu kariyeri ise millide bizi seçmeyen Mesut.

6+0+4 nedir .
4 oyuncu türbün için ateşli yabancı taraftarlardan transfer edilsin bari daha çok işe yarar .
 
sınırlamanın kalkmasıyla birlikte ilk 18'de 20 yaş ve altı en az 3-4 tane topçu bulundurma zorunluluğu da gelirse belki o zaman biraz anlamlı olur.
bilmiyorum abi bana bu "herşeyi piyasaya bırakalım, düzelir" ekonomiciliği hiç sıcak gelmiyor, sınırlamayı kaldırınca sanki gizemli bir el herşeyi düzelticek algısı oluşmuş, ben denetimden yanayım her zaman, şu anki tüm dünya ekonomi sistemi bu boktan paradigmayla işliyor zaten, her ülkenin her an kapısında bir kriz potansiyeli, ben buna benzetiyorum bu durumu.
yabancı sınırından ziyade ülke futbolunun kurtuluşu için bilakis ilk 11 ve ilk 18'de 20 yaş altı genç oyuncu bulundurma zorunluluğu muhakkak getirilmesi lazım.
kardeşim yurtdışındaki adam da insan, senin memleketindeki çocuk ta insan, ikisinin de ayağı var bacağı var, tek eksiklik eğitim, mental gelişim, kurumsal bir altyapı organizasyonu. oyuncu üretmezsen sürekli dışarıdan alıma mahkumsun, bu bir kısır döngü bence.
şu konuştuklarımı ilk kez gören birisi beni de çok pis ulusalcı sanacak he iyi mi :) sürekli "yerli yerli" deyip duruyom.
 
Asr.Rh sevgili kardeşim 20 yaşında profesyonel futbolcu bir kardeşim var, 7-8 yaşından beri top oynuyor, onun çocukluğundan beri az çok ben de bu işlerin içindeyim, hocaların oyunculara bakış açısı, yöneticilerin nasıl insanlar olduklarını, v.s. v.s. hepsi hakkında kendime göre bir bilgi birikimim var.
sana sadece şu kadarını söyliym, işler hiç öyle yazdıklarınız gibi dönmüyor.
sen eğer bu ülkeden genç topçu çıkarmak istiyorsan kulüplerin kafasına vura vura zorunlulukla yani yasayla çıkarıcaksın, bunun başka yolu yok.
sizlere Alex'in Türkiye'den gittiğinde burdaki futbol sistemi için kullandığı "abicilik" kavramını kullandığı o muhteşem konuşmayı okumanızı tavsiye ederim.
 
:) sürekli "yerli yerli" deyip duruyom.

Düşüncen doğru.
Onun çözümü kolay yeterki kafa yorsunlar biraz.
Ayak üstü bile karar versen ;
- 18 kişilik kadroda minumum 6 Türk 2'si 20 yaş altı mecbur.
- AB statüsü serbest
- AB dışı max. 3

Böyle bir yöntemle Süper ligde maç kadrolarında ,
Minimum 20 yaş altı 36 oyuncu .
Max. 20 yaş üstü 72 oyuncu.
Toplamda ise sadece süper lig'de 108 yerli futbolcunun yerel maçlar için kadrodaki yeri garanti olur.

Hadi hayırlı olsun. :LOL:
 
Geri
Üst