Mask

Aslı'yla ilgili merakımı giderdim.Şimdi de Mask takıldı aklıma.Onlar hakkında bir bilgisi olan varmı."90lı yılların aşkı " ; "Yaşlanıyoruz galiba"... gibi çoook güzel şarkıları vardı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ohh çok iyi kocaaa sitede mask hakkında iki satır birşey yazacak kimse çıkmadı.şaşırtınız beni.Neyse... Forum yöneticileri bari kapatın bu başlığı da boşa yer kaplamasın.
 
İki günde amma tepki vermişsin azrail. Ben bir Murat Köseoğlu başlığı açmıştım, demin baktım son cevap iki ay önce yazılmış. İmzanı görünce aklıma geldi bir de Turgut Berkes başlığı açsam Allah bilir akibeti ne olur :)

"Kapılar Ardında" ve "90'lı Yılların Aşkı"nı hatırlıyorum Mask'tan, severdim. Ne yapıyorlar ne ediyorlar diye bir araştırma yapayım dedim ama doyurucu bir sonuca ulaşamadım. Tek albümleri "Kapılar Ardında" da 1995'te çıkmış. O zamandan beri sesi çıkmayan bir grup da muhtemelen dağılmıştır diye düşünüyorum..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ohh ya çok saol.Haklısın ama napıyım şaşırdım.Hayır en azından senin gibi yapsınlar.Dinledim iyiydi falan desinler.Hiç tepki verilmemesi garip geldi.
 
grubun mademki bir albümü varmis, o zaman o tek albüm var bende... tarzlari bence hardal'dan biraz daha "soft" (negatif olarak degil tabiiki) tam sakinlesme müzigi :)
 
mask'in albumunu taa zamaninda cok sevmistim ... cok hos melodiler ve guzel sozler vardi ... keske devami gelseydi ...
sevdigim parcalari :
90'lı yillarin aski , sözcükler şehri , gerçegin ta kendisi , bağlanmıştım sana ....

bu arada album 96 yılında ada muzik etiketiyle cıktı . album adı : kapılar ardında

:elsalla
 
sözcükler şehri gerçektende muhteşemdi...
fakat o grupta gerçekten talihsiz olan dönemde albüm yapan gruplardandı... o döneme ait çokda fazla grup kaldığını söyleyemeyiz.... aslında çokda fazla bir kariyerleri yok... şarkıların sözlerinin çoğu kasetten senelerce önce yazılmış kendi şiirlerinden oluşuyordu... yani üzerine katacak fazla materyal ve çalışma söz konusu değildi... ne biliyim yani büyülü yelken diye bir grup vardıki aynı dönemlerden onlar gibi... buna kumdan kaleler falanda dahil... tel albümlük gruplar... cover cılar yani aslında....
 
Benimde merak ettiğim bir grup. Tüm parçaları çok güzeldi "Kapılar Ardında"da. Soft müziğe rağmen gerçekten sert sözleride vardı (politik olarak). "Gerçeğin ta kendisi" ni herkesin dinlemesini tavsiye ederim...

Tek albümlük grup lafına katılamıyorum, tek albüm çıkarmış olsalar bile 4-5 albüm çıkartan ve hepside kalitesiz parçalardan oluşan gruplara oranla kat kat iyiler..
 
Bence de.Devam etmelerini isterdim:(. Gerçi kaybolup giden bir çok iyi isim var.Kumdan Kaleler de iyiydi bence (covercı da sayılmazlar) ama Tuna Kiremitçi yazarlığı tercih etti.
 
Ebru bir ara Ezginin Günlüğü'nde vokal yapmıştı Her Şey Yolunda albümünde..Delice Zeytin adında bir şarkıda sadece ebru sölemişti..sevenlerine duyrulur..bende eskiden beri severim Mask..halada dinlemekteyim albümü..bir çok gruptan çook kaliteli idiler bence.
Kapılar Ardında ve 90'lı yılların Aşkı şarkılarını dinleyipte başka bir şarkılarını dinlemeyen arkadaşlara en yakın zamanda albümü edinmelerini tavsiye ederim çünki gerçekten albümde çok çok daha ii şarkılar var :roll:
Kolay gelsin..
 
ohaaa 8O ama albüm 96 yılında çıktı :roll: nasıl oluyor bu iş nostaljimi yapıolar ilginç..hemde güzel :)
 
çok sevdiğim bir gruptu mask. fakat uzun süredir ses soluk çıkmıyor:( albümlerini, yorumlarını çok sevmiştim. 90lı yılların aşkına çektikleri eğlenceli bir klip vardı. güven erkin erkal tv de yayınlıyordu. ama çok zaman oldu. napıyolardır acaba şu aralar?
 
of harika bi türk rock grubu...tarzına jazz rock denilebilir...cem canbay çok yetenekli bi herif ya...vokal ebru kalabas ın ses rengide eşsizdi...yazık oldu dağıldıalr ya...albümü 97 yılında almıştım...ve 2002 ye kadar en çok dinlediklerim arasındaydı....ve albümü yemeğe çalışan ölücülerlede ayrı bi savaş halindeydim....ama en son aşka yenik düşerek kız arkadaşımın ısrarlarına daha fasla dayanamayak ona hediye etmiştim... hahahah....ondan sonra o albümü bidaha bulamadım ya...sözcükler şehri gerek lirikleri gerek müziği ile en sevdiğim şarkısıydı..ama mask ın her şarkısı ayrı bi güsel...
 

Benzer konular

R
Yanıt
0
Gösterim
917
rocknroll35
R
C
Yanıt
0
Gösterim
691
cemince
C
M
Yanıt
11
Gösterim
3K
Geri
Üst