Epiphone les paul standart

hautparleur demiş ki:
2.si Kaçımız amerikadan gitar alıyor bana yaşadığımız memleketin dilinde cevap verseydin daha iyi olurdu.

3.sü Arz artarsa fiyat düşer Talep artarsa fiyat artar (Makroekonomiye Giriş)


Türkiye'deki fiyatlar gerçek değil.Tabii ki Amerika'daki fiyatlar baz alınacak.Türkiye'de dükkan sahibi kendi kafasına göre arttırıyor fiyatı.


Arz-talep meselesinde ise biraz karışıklık olmuş sanırm :) Elbette ki talep artarsa fiyatlar da artacaktır.Bu arada dondurma fiyatlarını bilmem ancak yazın sokakta su çok daha pahalıya satılır.Bunun da üretim maaliyetiyle alakası yoktur zaten.
 
Vine_Inlay, yukarıdaki mesajına katılmıyorum... Dediğim gibi açıklaması benim yukarıdaki mesajımda mevcut...

Ben de ekonomi, iktisat, işletme okumadım ama bunların dersini gördüm ve temel olarak bize öğretilen budur...

hautparleur'un "ilk çıkan bir mala yüksek talep olcağı için fiyat çok üstte...sonra gitgide bu talep düşüceği için fiyatta düşüyor... " yazısı da olayın bir başka boyutunu açıklıyor...
 
ilk çıkan malın fiyatı olayı "market skimming" denen bir pazarlama stratejisi oluyor. elinde "en iyisi bizde" diyeceğin bir malın var diyelim, şöyle bir piyasanın kaymağını alırsın, kaymak bitince de salarsın ortalığa ucuz ucuz. iki üç ay önce 1.5 katı fiyat ödeyip de aldığı son teknoloji bilmem kaç megapiksel kameralı telefonu üniversite öğrencisinin elinde gören adam da gider yenisini alır, öyle mutlu olur :LOL:

arzı talebi karıştırmayalım şimdi, epiphone markası gibson'ın elinde ama üretim için kiralanıyor. bugün çin'de üretilir yarın endonezya'da. sonuçta amaç gibson isteyip de onu alamayan kitleye bütçesine uygun bir alternatif sunmak, o kategoriyi de boş bırakmamak.

ha bu arada güzel gitarlar uygun fiyata alınıyorsa bizi ilgilendiren kısım da budur, adamların kar maksimizasyon denklemleri bizi pek alakadar etmez ama gibson les paul'un gerçek maliyetinin 600-700, epinin de (karın tokluğuna çalışan işçiler sayesinde) 100 doları geçmeyeceğini düşünüyorum.
 
Epiphone Les Paul Goldtop 1956 Reissue P-90 ve Standard Plus nası gitarlar peki?
LP Standardla aralarındaki farklar nedir?Bunlar önemli farklar mıdır bir de?
 
Standart plusın plus kısmı öndeki flamed maple kaplama için sadece geri kalanı standartla aynı...

'56 Reissueyse manyetik modifiyesi gayet zor olan :mrgreen: humbuckerdan düşük, Singledan yüksek çıkışlı manyetikler barındıran, rengiyle gayet zengin duran bi kardeşimizdir. Şahsi görüşüm Les Paul Standart'a en çok yakışan renklerin Wine Red, Desert Burst, BLack Cherry ve Translucent Red olduğudur. :D
 
zamanında zuhalde bi 56 gold top görmüştüm fiyatı çin malı gitara göre baya uçuktu... daha sonra tekrar baktığımda üstündeki çin malı etiketini sökmüşlerdi garibimin :D
 
Peki Epiphone Les Paul Custom'ın 2x EMG 81 humbucker'lı özel bi versiyonu var,kore yapımı.O nasıldır?
Bi de daha çok Heavy metale yönelik midir EMG 81 manyetikler?
 
epiphone lp ultra model gitar aldım amerikadan ...guitar center dan....bir arkadaşım aracılığı ile ve 560 usd a maloldu bana...hardcase ile birlikte 640 usd ediyor....

tünelde 650 euro dediler hardcase siz tabi
kadıköyde ise 940 euro dediler!!!

ultra diğer lp lere göre daha hafif...tabi tonları da ona göre daha mülayim...ama gitar sanki akustik gibi...yani amfiye takmadan çal neredeyse akustik gitar kadar ses üretebiliyor...bunun nedeni gövdenin içinde açılmış boşluklar...

bel fıtığı olanlara ve bluesculara aşırı tavsiye ederim...
 
Denemek lazım kanımca..

Şimdi belli bir üretim standartı var ve türkiyedeki epiphone stokları belli..

Geçen sene bir işi iyi bilen bir abim aracılığıyla amerikadan getirilmiş Epiphone LP Classic Plus Gold-Top gitarım oldu. Gitar çin yapımı ama guitarcenter'da bir çok epi arasından oturup seçilerek alınmış. Ya stock manyetiklerle bile o kadar memnun kalmıştım ki aldıktan sonra. Alnico II pro takınca gitar tam bir 80's rock veblues canavarı oldu. Ton yelpazesi çok çok genişledi. Hani üretim yapılcan ağacın güzel kısmından mı rastlamış bilemem ama çok iyi derecede sustaini var. Çok fazla gitarla karşılaştırma şansı bulamadım fakat bir iki stock epi lp ile stock halinde fırsat yakaladık ve genelde daha güzel ve ton bakımından daha tatmin edici oldu ve yüzümü güldürdü. Bilmiyorum ama gerçekten işi bilen biriyle birlikte sabırla deneyerek alırsanız güzel işler çıkabiliyor onca gitarın arasında. Bu Türkiyede tabii ki pek zor sonuçta o kadar epi bir arada bulmak şans ama ben bir görüş öne sürmek istedim.

Sonuç olarak kardeşleri arasından sabırla seçilmiş bir Epi Lp bence standart'ın üstünü yakalayabileceği kanısındayım.

Bu kanıda yanlışmıyım? Hemen işte üretim standardı belli hepsi aynıdır demek biraz genel bi cevap olur.. Bu konu hakkında gerçekten görüşleri çok merak ediyorum..

Saygılar. İyi çalışmalar..
 
Bu şekilde sormak foruma uygun mu bilmem ama ;

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3377506

Alınası bir epiphone mudur bu? Benim fenderin yanına lazım böyle bir gitar. Metallica delisi olarak başladığım gitar çalma işleminde : ) sonradan blues ve başka türlere ilgi duymaya başladım (bkz: pink floyd, deep purple,vs) David Gilmour dinledim ettim sonunda elimde fender var. :D ama, köklere dönmek istiyorum çoğu zaman ki 3 single buna yetmiyor malesef. Genelde de James ve Kirk in elinde Gibsonlar dolaşıyor beğendiğim albümlerde. Anladınız siz. Bir tavsiyeniz olursa ne mutlu bana.
 
secks demiş ki:
kenna demiş ki:
...Genelde de James ve Kirk in elinde Gibsonlar dolaşıyor beğendiğim albümlerde....

beğendiğin albm st.anger mı yani?

Onu da sevmiştim o ayrı. Reload - load bazlı konuşuyorum. Ya da garage inc. Özellikle de konserlerde bu tür parçalarını hep gibsonlarla çalıyorlar birsürü konserini izledim. Genelde emg li espler hakim ama söylediğim tarzlarda gibson kullanıyorlar. Elemanların birsürü vidyosunda james i gibsona yapışmış vaziyette gördüm. Outlaw torn daki sololarda yine gibson, neyse, sound hoşuma gidiyor sonuç olarak. Gidip cort x-th ile de işi kapatabilirim emg 81 85 var gitar elimden geçti. Ama bu sadece metal gitarı olur.

edit : herkes sustu : D
 
Gitar almayı düşünüyorum. Epiphone Les Paul Standard ile LTD EC-500 / 400 VF ler arasında kaldım. Ltd'ler epiphone a göre 400-500 milyon daha fazla fakat EC-500'ün üzerinde EMG 81/60 manyetiklerle EC 400 VF' de Seymour Duncan JB/59 manyetikler var. Bunun dışında LTD'lerde full mahogany kullanılırken epiphone standard da mahogany/alder karışımı var. Gitarları daha çok hard rock tarzı müzik yapmak için alıcam.Sizce hangi gitarı almalıyım?
 
killedbydeath demiş ki:
Gitar almayı düşünüyorum. Epiphone Les Paul Standard ile LTD EC-500 / 400 VF ler arasında kaldım. Ltd'ler epiphone a göre 400-500 milyon daha fazla fakat EC-500'ün üzerinde EMG 81/60 manyetiklerle EC 400 VF' de Seymour Duncan JB/59 manyetikler var. Bunun dışında LTD'lerde full mahogany kullanılırken epiphone standard da mahogany/alder karışımı var. Gitarları daha çok hard rock tarzı müzik yapmak için alıcam.Sizce hangi gitarı almalıyım?

dediklerin eyyi gibi amma bişi anlamaduk.(bkz: dalga dublaj-ya nasip)
ya tamamen zevk meselesi git hepsini dene perada deneyeceksen(ltdleri) engl ın sağlam bi amplisine bağlayacaklardır. <-bu etkeni unutma.
hepsini ayakta,oturarak,amuda kalkarak vs. pozisyonlarda çal. sustainlerine bak, rahatlıklarına bak, en çok hoşuna gideni al derim ben!
 
şuan 98 yapımı dmarzio manyetikli bir ibanez rgr 480 japan kullanıyorum ama kişisel olarak zakk wylde hastasıyım.epi zakk wylde modelini düşünüyorum.Böyle bir takasa girersem yanlış yapmış olurmuyum.Gitarı aldığım sene 1000 dolar civarı almıştım.Şu an herhangi bir sorunum yok ama dediğim gibi wylde hastası olduğum için çok aklıma yatıyor.Takas yapmak veya ibanezi satıp epi zakk almak ne kadar doğru olur sizce ?
 
Şimdi Ibanez'i geçelim de Epiphone Zakk Wylde modeline o kadar para vermek niyetinde misin? Bence çok pahalı bir gitar... Bu konuda fikrin ne?
 
gogostar demiş ki:
Şimdi Ibanez'i geçelim de Epiphone Zakk Wylde modeline o kadar para vermek niyetinde misin? Bence çok pahalı bir gitar... Bu konuda fikrin ne?
Türkiye satış fiyatını bilmiyorum.Ama sıfırı yurtdışında 790 dolar falan.ikinci el olsa işte tahminim 600-700 dolar eder diye düşündüm.benim gitarımda rahat rahat o para eder , yani kafa kafaya olayı diye düşündüm.birde sabit köprü kullanmak istiyorum.Ama epi zakk hiç denemedim o açıdan sordum :)Türk sitelerde ararştırdım fiyat veren biyer bulamadım karşılaştırma yapabilmek için.
 
Geri
Üst