Brokeback Mountain

Genelde kadınlarla vakit geçirmeyi seven 2 sert erkeğin brokeback dağı civarındaki bir çiftlikte tanışıp birbirlerine bağlanmasını anlatıyormuş film.Ş
Şimdilik fragmanını izleyebildim,çok etkileyici....

Son olarak 2006 altın küre en iyi film ödülünü almış
 
akademi eşcinsellik gibi aykırı konulara değinen filmleri seviyor, bu film de bu seneki oscar adayları arasında en iddialalılardan biriymiş, bence bu film de philedelphia, american beauty, boys don't cry, monster gibi en azından en iyi aktör/aktris dalında oscar alır, tabi filmin altın küre'de en iyi film seçilmesiyle de bu filmi izlemek farz oldu.
 
Daha Avrupa`ya gelmedi ama en cok bekledigim filmlerden birisi. En iyi film ve yönetmende en buyuk adaylar.

Asmashingpumpkin akademinin homoseksuel temali filmleri sevdigini söylemek zordur. Sevmezler fazla cunku. Degindigin tum filmlerde belki Boys Don`t Cry haric hic birinin asil temasi escinsellik degil, sadece escinsel olan karakterler var. Akademi biraz geri kafalidir ve hatta American Beauty bile oscari kazaninca sasirmisti herkes biraz. Oyuncu dallarinda oscar alabilecegini ise hic sanmiyorum :) Diger filmlerde hak eden bir suru oyuncular var. Philip Seymour Hoffman Capote ile bu yil sadece 2 ödul kaptirdi Heather Ledger`a. Joaquin Pheonix ise Walk The Line ile iddiali. Heath Ledger`in ise yasi daha kucuk ve hala tatli erkek göruntusunu atip iyi oyuncuyum imajini yakalamis degildi bu filme kadar. Bu yil aslinda her sey olabilir gerci, pek kesin konusmamak lazim...

Film hakkinda biraz bilgi veriyim son olarak. Ang Lee yönetmis ve basrollerde Heath Ledger ve Jake Gyllenhaal var. Yardimci rollerde ise Randy Quaid ve Anne Hathway var. Konu ise Mickeyblue`nun dedigi gibi.

Artik bir bulunsada izleyelim diyorum...
 
cedrix en azından bu filmle akademi tutucu mantığını askıya alacak gibi, tabi film hiç ödül alamaya da bilir, ama ana teması eşcinsellik olan ilk oscar adayı filmse bu, aday olması bile büyük bi olay, oyunculuk konusunda mantıki bi yapboz birleştirme işlemi yaptım, saydığım filmlerin başrol oyuncuları ödül aldığı için(kevin spacey american beauty'de eşcinsel değildi ama o da normal hayatta eşcinsel;) ) bu filmde de öyle olabileceğine yönelik bi tahmin yaptım, joaquin phoenix söz konusu olursa tabi ki ondan yanayım (çünkü heath ledger'den daha çok hakedeceğine eminim ne olursa olsun), farklı bi film izleyeceğimiz kesin ama, merakla bekliyorum...
 
Asil akademi taniniliyorsa duzene karsi seyleri pek bakmadiklari cok acik görulur. Su ana kadar bir tek herhalde American Beauty oldu en cesaret eden film olarak ve onunda cesurlugu ne kadar fazlaydi tartisilir...

Neyse konuya gelirsek eger filmi dun izlemis biri olarak hala biraz etkisindeyim diyebilirim. Izlerken Ang Lee olayi sana birakmis nasil hissedecegine ve gözyaslarini dökmek sana kalmis bir sey. Öyle seyirciyi aglatalim veya sempati uyandiralim gibi bir caba olmamasi cok hosuma gitti.

Gördugum en guzel ask hikayelerinden biri olmayi basardi beyaz perdede. Jake Gyllenhaal ve Heath Ledger birbirlerine baya uymus. Heath Ledger`dan Anna Faris`e kadar herkes görundugu an rolunun hakkini varmis. Cok fazla seyler söylerek filmin sonunda falan neler oldugunu anlatmak istemiyorum ama baya acikli diyebilirim. Ang Lee Ice Storm`dan sonra yine bir amerikan filminde yapacagini yapmis ve o zamanlarin Wyoming ve Texas`ini cok guzel yansitmis perdeye. Size bir tavsiyem ise ingilizceniz cok iyi degilse altyazisiz izlemeye calismayin cunku Wyoming aksanini falan anlamak baya zor ve ben bazi yerleri cikaramadim. Amerikalilar bile biraz o guney aksanini anlarken zorlaniyorlar ki biz anadili olmadigi icin daha cok zorlanabiliriz. Aksan olayini da bu arada oyuncular cok guzel basarmis denilebilir.

Filmde homoseksuel seks sahnesi sadece bir tane ve onda da suratlari göruyorsunuz sadece ama filmin diger yerlerinde kadin vucudu falan erkek vucudundan daha fazla görunuyor :) Yani homofobileri olan arkadaslarin korkmasini gerektirecek bir sey yok.

Tum ödulleri bu yil topladigi gibi oscarlarida ellerini kollarini sallayarak alirlar kesin. Akademinin karsi olabilecegi kadar aykiri degil ve dedigim gibi herkes böyle bir ask hikayesi karsisinda sasip kaliyor. Ben sahsen gercek hayatta olsun filmde olsun böyle guzelini görmedim...
 
ben bu film ülkemizde gösterilirse nasıl tepkiler alacağını şimdiden merak ediyorum, vaktiyle hamam filmi hamamcılar federasyonu başkanının gazabına uğramıştı, bu film acaba kimlerin gazabına uğrayacak? umarım birileri kovboyların haklarını korumaya soyunmaz:D gülüyorum ama olur mu olur...
 
Ben izledim...Senaryo bence islenmesi kolay bir senaryo degil, Cowboy ve gay! Birbirine tezat iki kavram filmde tezatmis gibi gorunmuyor hic. Tipik bir ask hikayesi izliyorsunuz ve filmin basarisi da burada bence.
 
Bugünkü Sabah Gazetesi'nde yazdığına göre, dağıtım firmaları tepki çeker gerekçesiyle filmi almamış ve "Brokeback Mountain" Türkiye'de gösterime girmeyecekmiş.

:roll:
 
c_ren demiş ki:
Bugünkü Sabah Gazetesi'nde yazdığına göre, dağıtım firmaları tepki çeker gerekçesiyle filmi almamış ve "Brokeback Mountain" Türkiye'de gösterime girmeyecekmiş.

:roll:

bunu yazdığıma göre bunu da yazmalıyım:)

"medyatava"dan alıntıdır:"İki 'gay' kovboyun aşkını anlatan film, tepki alacağı ve sansüre uğrayacağı gerekçesiyle büyük dağıtım şirketlerinden hiçbiri tarafından alınmadı. Ancak filmin şu anki yayın hakları Filmpop'da. Oscar'lar 5 Mart'ta dağıtılacak. Çin'de son anda gösterime giremeyen film, Oscar gecesinden alnının akıyla çıkarsa, Türkiye'de Brokeback Mountain'i Filmpop gösterime sokacak."

Ayrıca beyazperde.com'a göre gösterim tarihi 24 Mart'tır.

Bilgilerinize sunulur:p
 
'Tepki ceker' korkusu cok komik. Kuzeyde Bir Yer adli bir dizi vardi, (Northern Exposure). O dizinin bir bolumunde, DJ Chris, kasabanin 'agasi' Maurice'e, gaylere karsi cikmamasi icin aynen sunlari soyluyordu;
'Osmanli Imparatorlugu askerleri donemlerinin en iyi askerleriydi, milyonlarca insan oldurduler, onlarca savas kazandilar, ama cinsel tercihleri erkeklerden yana olanlar coktu'. Eh tarihimizin bize anlatilmayan korkunc koseleri, boyle bilincaltlarinda gelip ortaya cikiveriyor demek :)
 
bence çok güzel bir film olacak ne tepkisi ya bıktım bu eşcinsel filmlerine gelen tepkilerden hamam ı yayınladıklarına göre türkiye de bence bu filmde yayınlanmalı olmaz öyle şey bence :evil:
 
Geri
Üst