Efekt pedalı sırası ile ilgili öneriler

aynı sistem derken? ikisi de bridge e takıldı. potlardan ise problem nasıl hallederiz? bu arada kenan usta nın bi işlem yaptığını sanmıyorum kapağı takarken bodoslama vidalamıştır muhtemelen.
 
sistem derken? ikiside bridge e takılı, iki gitarda da analog setup lar kullanılıyor. tek fark o laney ben marshall amfi kullanıyorum. kenan usta nında kapağı takarken çok bir işlem yaptığını zannetmiyorum açıkcası umarım o nedenledir sadece.
 
Aynı sistem derken aynı pedallar ve ampliyi kasdetmiştim.Yani mesela senin sisteminde ilk o çalcak sonra sen.Öyle farka bakıcaksınız.Bence kapağı sökmeden önce dediğim gibi bir deneyin.Arkadaşınınki ötmez seninki öterse sorun kapaktan.Her ikinizinki de öterse sorun yaratabilecek diğer etkenleri araştırırız.
 
Elimde Wd7-Boss Ns2-Boss Cs3 - Boss Ds2 - Boss Sd1 - Add Analog Delay var.Pedal sıralaması nasıl olmalıdır.Yazdığım sırada gitardan amfiye doğrudur.Yani şimdilik böyle kullanıyorum.Wahtan sonra noise gate geldi.Önerileriniz var mıdır ?
 
ns-2 yi kullanma amacına bağlı,eğer gitardan gelen sinyali gate edip diğer pedallara yollamak istiyorsan en başa (ki comp'un önünde çok çok saçma olur), tüm pedallardan gelen sinyali gate etmek istiyorsan (ki en mantıklısı ve kullanılanı budur) zincirin en sonuna koymalısın ;)
 
Ns2 yi en sona koyduğumda yani amfiden önce koyduğumda dip gürültüsünü engelleyememiştim sadece önündeki pedal için geçerli oluyordu.Send return olaylarını hiç bilmiyorum aslında..

Wah-ns2-cs-3-ds2-sd1-delay bunları benim için dizer misin ? :)
 
alpburak12 demiş ki:
Ns2 yi en sona koyduğumda yani amfiden önce koyduğumda dip gürültüsünü engelleyememiştim sadece önündeki pedal için geçerli oluyordu.Send return olaylarını hiç bilmiyorum aslında..

Wah-ns2-cs-3-ds2-sd1-delay bunları benim için dizer misin ? :)
GİTAR -ns2 - wah - cs3 - sd1- ds2 - ns2 - AMFİ benim tercihim bu şekilde olurdu ama tabi kişisel zevklere göre değişebilir. eğer efekt ve eq kullanacaksanda amfinin fx loopundan preamtan sonraya bağlamanı tavsiye ederim.özellikle delay ve eq preamptan sonra performans veriyor.
SD1 booster olarak kullanarak tabi :D
 
Send return kullanarak mı yaptın bunu ? Onu pek anlayamadım da..Aslında Ds2 yi artık kullanmıyorum sadece od yetiyor şimdilik.. delay i nereye koymalıyım en sonda olmalı demi amfiden önce ?
 
send return arasına susturmak istediğin pedalları bağlayacaksın yani basit bir dizilimle=

wah ns2 input a gir
ns2 send den drive pedallarına gir (ve modülasyon hatta eq)
en son bağladığın pedaldan ns2 nin returnune gireceksin
ns2 nin out dan delay ve reverb pedallarına bağlayacaksın

ns 2 yi send returnsuz kullanmak birazcık aptallık olur kanımca çünkü pedal en iyi performansı böyle gösteriyor yoksa adamlar iş olsun diye send return koymazlardı pedala değilmi

bide ns 2 nin çalışma prensibini iyi anlamak lazım yani bu nedemek ?

ns2 inputundaki ses kesildiği zaman outputunu kapatan bir devre yani input kısmına gitar bağladığını düşünelim gitarı çalmadığın zamanlarda pedal outputundaki sinyali kesiyor ve send return arasında kalan pedallardan çıt çıkmıyor send return arasındaki pedallar dinazor sesi dahi çıkartsa bu anfiye ulaşmıyor böylelikle dip gürültüsü önleniyor

en önemli husus delay ve reverb tarzı pedalları send return içine KOYMAMAK koyarsanız bu pedallar verimini düşürüyor

iyi çalışmalar
 
compressoru send returnun içine almakla dışına alman pek farketmeyecek ama drivedan sonra kullanıyorsan mecburen içine alman gerekebilir ama dediğim gibi gürültü yapan pedalları içine alman daha makbuldür (drivelar chorus ekolayzır kompresor sustainer booster) ben mesela modülasyonlarıda içine alıyorum (flanger, geldiği zaman phaser)
 
arkadaşlar processörlerdeki gibidir sıralama(digitech teki gibi yani)önce önce gitardır sonra pickup(manyetiklerden geçer dalga sonra wah+comp+distortion+amp modelelri+ekolayzır+noise gate+fx(chorus+flanger+whammy vs.)sonra delay+reverb tür:) yani:)
 
whammy, octaver gibi aletler en başa. ekolayzır ise istediğin yere. keza kompresör de öyle. her chorus pedalı da pre amp katından sonra uygun olmayabiliyor. biraz deneme yanılma meselesi bu.
 
Bende mt2 wd7 var...Çoğu otorite wah başa diyor ama ben wah ı mt2 den sonra bağladım ve daha memnun kalıyorum mt2 den önce bağlayınca çok bastırıyor sesi ve istediğim tonu alamıyorum ama mt2 den sonra bağlayınca hem istediğim wah tonu oluyor hemde dist in üstüne çökmüyor...
 
compressör ilginç bir olay.

gitardan sonra, amfinin ilk girişinden önce kullanıyorum.

deneme amaçlı fx loop -> send -> compressör -> return yaptım.

olaylar gelişti :) preamptaki hemen her şey (voluma, gain, hum vs) katlanmış gibi geldi. ns2'nin send-returnine bağlayınca da çok bir şey değişmedi. compressin miktarı ve attack seviyesi biraz fazla olunca ses inanılmaz abartı yükseliyor ve deliler gibi feedback oluyor.
 
arkadaşlar

ben dd3 delay aldım. add+mod sd1 ve bir de vox wah pedalım var.

amfi-dd3-sd1-wah-gitar şeklinde diziliş.

amfi cleande olup sd1den drive aldığımda üzerine delay açınca yet güzel ses alıyorum. ancak drive'ı amfiden alıp dd3 açınca delay cozutuyor. kirli bir ses çıkıyor. yani delayi drive'dan önce bağlamışım gibi oluyor.

aslında sd1 booster olarak kullanıyorum solo tonlarında ve amfin drive'ı da işn içine girdiğinden delayden verim alamıyorum.

amfi drive varken de iyi verim almam için nasıl bağlamam lazım delayi?

pedalda direct out yeri var ordan mı acaba bir yere bağlamam gerekiyor?
 
Geri
Üst