Marshall Dfx 30

Slm arkadaşlar yeni bi Marshall Dfx 30 aldım overdrive modundaki CONTOUR düğmesini sonuna kadar açınca ses biraz azalıyor satın aldığım yere sordum normal dedi sadece sesi filtrelediği için öyle olduğunu söyledi sizce bu durum nedir neden olur bi fikri olan varmı?
 
evet , aynı ürünü bende kullanıyorum .. sesi filtreler , anfinin üstüne yastık koymuşsun gibi çıkar ses contour u açarsan ...
 
contour u sonuna kadar kullanma zaten! max %50,60 kullan. contour ile genelden satriani tonuna yaklaşırsın. benim mg100 dede var.ondada sonuna kadar açınca ses az bişey kısılıyor ama buna tam olarak kısılıyor diyemem fazlasıyla süzülüyor.kısılmıyor yani. bilemiyorum sendeki durumu?????
 
bendede aynı amfi var ne umutlarla almıştım ama distortion tonu pek hoşuma gitmiyor...
ben aslında daha sert bir ses bekliyordum ama oyle oladı....

elimde gitar esp h 50 var (ltd) acaba bu durum gitardan mı kaynaklarnıyor yoksa daha sert bir ses elde edebilmek için başka bir amfi mi almam lazım ???
 
bahsettigin sert ses nasıl bilmiyorum ama benim yakaladıgım sert tonlar orta gain de , 6/10 treble civarlarında ve 4/10 mid ve 5/10 bass civarlarında oluyor. Ama o anfiyi deneyen biri olarak solemeliyimki hiç begenmedigim bir tona sahip..Marshall karakteristiğinden son derece uzak.
Tavsiyem eski model bir VS30R gibi bir ürünü bulman veya tüplü bir marshall edinmen olacak.
 
bendede war anfi walla ses kısılmıyor da boyle boğuk boğuk geliyor ne biliim zaten guzel olmuyor sonuna kadar açma..anfi dediğiniz gibi tonu çok kotu bi efekleri war bide cleani iyi işte okadar bide ustune okadar fdd(frequency dependig damping)koymuşlar neymiş efenim lambalı anfi tonları yakalamamıza yarıyomuş bi b*k a yaradığı yok keşke almasaydım dedirttiriyor adama tonları boyle boş boş geliyor kulağa neyse ben xt live ile kullanıyorm en azından memnunum
 
Ben memmunum vallahi bence süper amfi elimden lambalı amplide geçti fiyatına göre süper bi alet drive da gain i 0-1 arası veriyorum sesi açıyorum çok hoş oluyor.Cleanleride iyi.bence çok güzel ampli.
 
Bendede bu amfiden var..Evet drive ı gerçekten kötü.
Bide bir şey soracağım.Bar programlarında amfiden miksere çıkış yapmak için "Line out" u kullanıyorum.Bazıları bunun zararlı olduğunu amfinin yanabileceğini söylediler.Bu işin doğrusu nasıl yapılabilir.

Gitar>Pedal>Amfi>Mikser
 
contor de ses azalmasını overdrive kanalındaki volume le eşitleyebilirsin..

marshall ın mg serilerinin drive ları gerçekten pek hoş değil.. boss compress. kullanarak contor olayında geçenlerde yeni bi ton yakaladım ve gerçekten çok hoş bi ton oldu.

od ayarı 2.de olması gerek. yani daha sert olan kanalda.

(saat yönünde)

bas: 3
mid: 11
tiz: full

contor : full :D

(en önemli contor ayarını yazmamışım :D tekrar düzeltme yapıyorum)
ve bu ayarların üzerine boss compres kullandım. ayarları:

level saat : 4
tone saat : 9
atack saat : 2
sustain saat : 12

bu ayarlarla satrianinin g3 live in concert (eric johnson ın olduğu g3) deki tonuna çok çok yakın bi ton oldu. ben bile inanamadım ama ton çok hoş oldu. ama yinede mg lerin drive ı iyi değil..


ses çıkış olayına gelince:

mg lerin hepsi aynımı bilmiyoeum ama benim 100dfx te kafa kabin bağlantısı ayrı. yani kabinden gelen jack kafaya giriyo.. farklı kabin bağlanabiliyo. gerçi çoğunda böyledir.. ama mg15 de yoktu.

şimdi eğer bu hoparlör çıkışından mixere çıkış verirsen yakarsın..ama amfinin üzerindeki line out yada headphones yazan yerden mixere çıkış verirsen hiç bişey olmaz. çıkış verdiğin zaman mixerde ki sesini kanalların volume ayarlarıyla kontrol edersin. amfinin üzerindeki ana volume lede amfine ses verebilir ve bunuda monitör olarak kullanabilirsin. mikrofon bence mg için pek bişey değiştirmiyo.. lambalı bi amfi olsa tamam dicemde, bunda lineouttan daha iyi sonuç alınıyo..
 
Ben Line out tan mixere çıkış yapmıştım fakat monitör olarak kullanamadım :S Ordan line out alınca amfinin sesi gitti..Ama üstündeki efektleri kullanabiliyordum.Sesinide açıp kapatınca bara yayılan ses oranı azalıp artıyordu fakat amfiden ses gelmiyordu ..
 
Geri
Üst