schecter gitarlar hakkında

arkadaşlar musiciansfriend de bi çok scheter gördüm.güzel gitarlar.bu gitarlar türkiyeye geliyomu.geliyosa hangi mağaza getiriyo.ayrıca bu gitarlar yurt dışı fiyattarına göre çok pahalılar mı?kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Şu an resmi bir ithalatcısı yok diye biliyorum.İstanbul'a gidip de tünele uğrayan bir arkadaşım mağazanın birinin vitrininde sadece bir tane gördüm demişti, onlar da kendi imkanlarıyla getirmiştir heralde.7 tellileri çok methediliyor yurtdışı forumlarında falan.Universe'lerle kıyaslayanlar bile var.
 
Türkiyede resmi olarak satan yok.

Ben inşallah bunlardan bir tane getirticem ABD'den. Kore'de üretiliyor gitarları. Nevermore'dan Jeff Loomis'in gitar sponsorlarıdır. En çok tutulan modelleri c-1 blackjack modeli. Genelde sabit köprülü gitarları ancak orjinal floyd rose kullandıkları c-1 fr adlı bir modelleri var ki ben bundan getirticem inşallah. Fiyat performans olarak iyi olarak değerlendiriliyor.

Jeff Loomis 7 telli kullanıyor. Canlı performans indirip dinleyin derim...

http://www.schecterguitars.com/
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
peki bunlardan yurt dışından sipariş etsek gelirmi gümrük falan girermi?yani yurt dışında coer katanalarla aynı para hemen hemen.niyetim cort katana almaktı zaten.modelleri çok benziyo.ama bunların bi çok rengi var.katanada renk yok.onun için soruyorum.yurt dışından getirtirlirmi bun gitarlar?gelirse gümrüğe takılırmı?kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
arkadasalr, bu gitari daha internet disinda ne görmedim bile ama bua ara forumda bayagi bir bahsi geciyor. Bende nette baktim bayagi ilginc geldi, resimlerinden kalitesi iyi gibi gözüküyor. Bu giratlar konusunda daha cok bilgisi ve tecrübesi olanlar bizimle paylasirsa sevinirim.
 
evet cort'un da iyi gitarları var,ama ha Cort ha Schecter demek pek doğru değil bence.

Schecter batıda da kendini kanıtlamış bir marka her ne kadar Türkiye'de bilinmese de.Cort ise tam tersi.

aynı banttan da çıktıklarını düşünmüyorum,kaldı ki öyle olsalar bile kalitelerinin aynı olacağını düşünmüyorum.
 
rastansaga demiş ki:
Katatonik demiş ki:
Vala bana kargo ile gelmeyecek. Gümrüğe takılırmı bilmem. Cortlar'dan iyidir bu gitarlar. (rastansaga duymasın :D )
Ha Cort ha Schecter aynı bence. Custom Shop harici Schecter'leri de Cort üretiyor. Büyük ihtimal bir C-1 ile bir Katana aynı banttan çıkıyordur.

Bir şirkete fason üretim yapan şirket (cort) kendisine sipariş veren firmadan dahamı iyidir anlamına geliyor bu? Okuldan hatırladığım kadarıyla fason imalat yapan şirket, fason siparişi veren firma ile rakabet edemeyecek ölçekte oluyordu. Kaldıki bu çok mantıklı, insan hiç rakibine kendi malını ürettirirmi? Demeki ibanez cort u rakip bile görmüyor. :LOL:

Sony, Taiwan da bazı firmalara kendi cihazlarını ürettiyor. Senin mantığına göre o şirketler sony den daha kaliteli ürün çıkarıyorlar. Veya Sony bu işi bilmiyormu da acaba gidip işi bilen taiwan lılara yaptırıyor. Hayır ucuz olsun diye kendinden kat kat rekabette küçük firmalara yaptırıyor. Düşünsenize Sony philips e fason üretim yaptırdığını ne komik olurdu. Ya da ibanez gitarlarını fender e yaptırsa yine çok komik olurdu.

Yani fason üretim yapan firma her zaman ürettiğinin aslı ile rekabet etmeyecek firmadır.

Cort, ibanez vs modeller ürete ürete belki çok daha iyi şeyler çıkarabilecektir madem dünyada bilmem kaçta kaçına fason üretim yapıyorsa. Ama adı üstünde fason. :LOL:

Bu şekilde düşününce avantaj olduğunu düşündüğün fason üretimde lider Cort :LOL: aslında fason lafıyla karizması çizilmiş bir şirket oluyor bence sık sık "bunu da cort üretiyor" cümlesini her kullandığında firmanın fason imalat şirketi olduğunu kendin söylemiş oluyorsun. Çünkü shecter vs hepsi cort a fason üretim yaptırıyorsa "şirketler kendi rakiplerine fason mal ürettirmez" mantığına göre bütün bu gitar şirketleri cort firmasını rakip bile görmüyorlar demekki. Bu konu çok konuşulacak bir konu ama unutmamak lazım fason imalatçı adı üstünde fason imalatçıdır.
 
Valla ben onu bunu bilmem. Başkası için çok kaliteli gitarları üretebilen adam kendisi için kötü mü üretecek? Akıl var mantık var. Asıl kendi markasını daha kaliteli yapmaya uğraşır.

Bu demektir ki; bir Schecter'in, bir kore Ibanez'in, bir ESP LTD'nin, bir Fender Special Edition'ın, hatta bir brian moore'un ve bir PRS'in sahip olduğu işçilik ve kalite, Cort'un eseri. Adamları kimse zorlamıyor Cort'a yaptıracaksın gitarlarını diye. Peki neden Schecter'in gitar fabrikası yok? Onu geçtim, neden Çin'de ürettirmiyorlar gitarları? Oradaki maaliyet çok çok daha az. Demek ki öyle basit değil. Sen gel Schecter lere hayran ol, gel şu gitarı öv dur, ondan sonra onun çıktığı fabrikayı kötüle yani bu nasıl mantıktır anlamak güç. Yani ya bu gitarların hiçbirini beğenmezsin, veya bu gitarları beğeniyorsan, hayran kalıyorsan, 'Acaba bu değirmenin suyu nereden geliyor' diye sorman lazım, yapılan işi taktir etmen lazım. Adamlar her yıl 200.000 tane gitar üretiyorlar ki bu dünya üretiminin üçte biri demek ve ürettikleri ortada. Cort kötüdür demek; Ibanez, Schecter, PRS, Brian Moore, vs. kötüdür demektir. Eğer bunlara iyi diyorsan Cort'un da en az onlar decesinde iyi olduğunu kabul etmiş olursun. Yani bu işin lamı cimi yok.

Ayrıca çok yanlış örnekler veriyorsun. Elektronik ve gitar bambaşka alanlar. Keyboard veya ampli olsa neyse diyeceğim.
 
Beni yanlış anladınız arkadaşlar ben Cort un gitarları kötüdür demedimki elbet ibanezi, shecter i üretecek seviyediki adam aynısını belki de daha iyisini de üretir. Ben şirket duruşundan bahsetmek istedim. Cort un dünya üzerindeki duruşu Fason imalatçıdır. Millete fason gitar üreten bir şirkettir. Kendi modelleride olan ama bir ibanez, fender vs gibi tutulmamış bir gitar markasıdır aynı zamanda. Bugün itibarı ile cort hakkında konuşacaksak bu, dünyada ne çok tutulan bir gitar olduğu ile ilgili değil fasonculuğu hakkında konuşmaktır. Ben forumda yeniyim ama aylardır mesajları okuyordum rastansaga nın mesajlarıyla bende uyandırdığı his cort un yılda 200.000 fason gitar üreten bir fason imalatçısı olduğu gerçeği olmuştur.

Fasoncuyum ben bu işte ustayım diye kimse hatta dünya dolusu insan sizden mal almaz. İsterseniz mars a bile fason iş yapın. Çıkacaksınız Fender, Ibanez gibi ayağa kalkıp ben buyum deyip sektöre dalacaksınız.

Ben elektroniği kasten örnek verdim çünkü elektronik imalat gitardan 100 kat zordur. Bin tane test aşaması, bilgisayarlı üretim, silikon devreler vs. en ufak bir hatayı tespit için aylarca ince çalışmalar felan. İki tane freze torna, boya tabancası işleri değil gitar gibi gitarda el mahareti olan adamların varsa birazda teknik imkan sahibiysen gitar üretimine başlarsın. Yurtdışında binlerce küçük küçük gitar üreten firma var dolu. Yani çok daha büyük işler elektronik işleri ama onda bile fason üreten firma çıkıpta ben sony e mal üretiyorsam bende sony gibi firmayım sony den almayın benden alın diyemez komik olur.

Tekrar belirteyim siz rakibinize kendi malınızı ürettirirmisiniz mümkünmü? Değil. Peki kime ürettirirsiniz.? Sorunun cevabını bulmak hiçde zor değil. :LOL:
 
Haaa birde şöyle bir detay var aşağıda alıntıyı yazıyorum. Aşağıdaki bilgiye göre sammick cort tan daha büyük bir fason üreticiymiş hatta dünyanın en büyük üreticisiymiş yılda 1.380.000 gitar yapıyormuş. Sanırım bu durumda Samick gitar bu işi daha iyi biliyor olmalı ve cort tan daha iyi gitarlar yapıyor olmalılar. Hadi arkadaşlar hep beraber saldıralım samick e. :LOL: :LOL:

Korean electric guitars offer the highest quality at the lowest price. Samick is the largest guitar maker in the world. They make 60 guitars per minute, 720 per hour, 1,380,000 per year, and 4000 different models under 400 different brand names. That's over half of all guitars made each year! Here are some brand names that buy their guitars from Samick: Gibson(Epiphone), Washburn, Aria Pro, Rogue, Silvertone, Abeline, Boston, Mitchell, and many more.
 
1,380,000 da biraz abarı bir rakam geldi bana. Bence dünyada o kadar gitar üretilmiyordur ancak samick in de Cort gibi çok fazla sayıda fason gitar ürettiği bir gerçek.

Ancak gözden kaçırdığın çok önemli bir nokta var. Samick ile Cort'un şirket politikaları çok çok farklı. İlk olarak hangisinin hangi markaları ürettiğine bir bakarsan, yavaş yavaş bir fikir oluşmaya başlar kafanda yani PRS nere, Aria Pro nere değil mi?

Asıl nokta şu ki; Samick, tarih boyunca daima fason gitar üretimini amaç edinmiştir ve kendine ait modelleri ise yok denecek kadar azdır. Şu anda var olan model sayısı bile bir elin parmaklarını geçmez ve bunların tümü alt seviye gitarlardır.

Ancak Cort'un politikası tamamen farklı. Ebay'a girer de Cort diye aratırsan bir çok ilginç Cort modeli göreceksin 70 lerde 80 lerde üretilmiş double neck, explorer kasa, flying v kasa, Les Paul kopyaları, hatta üzerinde efect unit bulunanlar ve aklıma gelmeyen 100 lerce kopya model.

Yani Cort var olduğu dönemden bu yana hep bir arayış içerisinde olmuştur, tecrübe kazanmak ve kendi orjinal modellerini üretebilmek amacıyla altyapı oluşturmak için.

Ve şirket bu tecrübeyi edindiğine inandığı dönemde, ilk aşama olarak 8-9 yıl evvel düğmeye basılır ve bir çok şirketten bir çok luthier transfer edilir. Bu operasyonların içinde en ünlüsü olarak, Ibanezden transfer edilen bir grup top luthier olduğu söylenir. Ve şirket kopya modelleri üretmeyi bırakıp kendi orjinal modellerini üretmek üzere, 'en kaliteli gitarı olabildiğince ucuza' parolası ile işe başlar. Bu arada büyük tecrübeler kazanılmaya devam edilir. Bu aşamada reklam her zaman ikinci planda olmuştur ve mümkün olduğunca kaliteli gitarların mümkün olan en az karla satışa sunulması politikası rağbet görmüştür.

Bu planın ikinci aşaması için ise geçtiğimiz 2-3 yıl içerisinde aşamalı olarak uygulamaya geçilir, şirketin ağaç konusunda zaten bir sıkıntısı yoktur ve en kaliteli gitar parçaların, manyetik olsun hardware olsun, kullanımı artırılır. (Bunlar arasında benim aklıma gelenler; Seymour Duncan, EMG, Lace Sensor, Fender Custom Shop pickups, Bartollini, Fishman, Sperzel, Gotoh, TonePros, Guitar-Tech, Wilkinson)

Eğer bir 10 dakika vaktinizi harcayıp ta (serkan gibi) incelerseniz Cort'un şu an sahip olduğu modellerin(elektro,akustik ve bass) ne derece üst düzeyde olduğunu göreceksiniz.

Benim fikrimi sorarsanız, bir sonraki aşama reklam olacaktır. Bu kapsam altında en ünlü bir kaç müzisyen ve grup ile milyon dolarlık anlaşmalar yapılacak ve Cort reklamları yoğun olarak kullanılmaya başlanacak. Tabi bu markayı daha ünlü yaparken, bu politika fiyatlara yansımaya başlayacak ve gelen ün ile birlikte kendileri de kar marjını artıracaklar. Dolayısıyla örneğin şimdiki EVL-K6 modeli 700$ iken onun eş değeri olan birmodel 1200$ civarı olacak, yani normal fiyatına gelecek. Tabi bunların tümü benim komplo teorim. Umarım böyle devam ederler de hiç reklam vs. işlerine girişmezler ve benim gibiler de faydalanmaya devam eder bu fiyatlardan. :)
 
şu jacksor u öldürdük ama yandaşları bizi içten çökertmeye çalşıyor cortman başbuğ yine çıkarttıracaklar bana m600 ü özel yapım case inden sarı saçlı pislik luthiere olanlardan ders almamış bunlar :p :p :p
 
Vala bilemiyorum belki cort Schecter ile aynı kalitede gitar üretir yada üretiyordur ancak Schecter kadar tanınmış ve marka olmuş bir isim değil gibime geliyor. En azından duruşu öyle değil.

Hem bakın aldım ben bir Schecter inşallah bir kaç güne kadar elimde olacaktır. :p HellRaiser FR aldım 790$'a. Bir gelsin sorunsuz, o zaman ayrıntılı bilgiler yazabilirim gitar hakkında... ;)

http://www.geartree.com/Shop/Control/Product/fp/vpid/2094349/vpcsid/0/SFV/29865/tcat/0
 
Schecter son dönemin en başarılı gitar markası bence :)

Cort ise neredeyse hiç bilinmiyor özellikle Amerika'da.

Eğer aynı banttan çıkıyorsa Cort ve Schecter'ın gitarları Cort reklam ve satış politikasını değiştirmeli. Ya da belki Schecter biraz daha avrupa'ya Cort da Amerika'ya yönelmeli :)
 
Geri
Üst