schecter gitarlar hakkında

Yani jackson gitarlarla, ibanez gitarların tonları birebir birbirinin aynımı olduklarınımı demek istiyorsun rastansaga? Bence buna sende inanmak istemezsin.

Megadeath ESP ye geçtiyse elbette tonunda da farklılıklar olacaktır. Ama şunu unutmamak lazımki bir gitarı ne kadar drive a sokarsanız o kadar çok gitarın kendine has karakterini algılamak zorlaşır. Elbette metallica, megadeth farklı gitarlarla benzer yüksek ritm tonlarını alabilirler ses hep aynı gibi çıkar o kadar yğksek drive da tonu anlamak ne mümkün.

Bir santana tonunu birebir esp gitardan ne kadar alabiliriz? Benzetenler ben vallahi alıyorum diyebilir. Ama iyi bir kulak farkı ayırt eder. Etmeyin arkadaşlar. Neredeyse gitarın ne önemi var al bir ağaç tak gitsin telleri üstüne hepsinin sesi aynı diyeceksiniz. O kadar yazılıyor çiziliyor forumlarda tonu en ufak bir şey bile etkiliyorken bırakında farklı markalarında farklı tonları olsun.
 
deliturko demiş ki:
anti-social demiş ki:
deliturko demiş ki:
şu jacksor u öldürdük ama yandaşları bizi içten çökertmeye çalşıyor cortman başbuğ yine çıkarttıracaklar bana m600 ü özel yapım case inden sarı saçlı pislik luthiere olanlardan ders almamış bunlar :p :p :p

thunderhead demiş ki:
Alper tunga ol timini yenidenmi topluyoruz deliturko

deliturko demiş ki:
walla bana uyar cortman destur versin yeter kore halkı için savaşırız yine

muhahahahahhahahahahahaha :LOL:


al sana malzeme cortman part 2 revenge of the jacksor (san dimastaki jacksor un jamaikadan yasadışı yollarla ülkeye soktuğu kaçak işçilerin(işçi dediysek hademe luthier muthier değil ha) voodoo büyüsü kullanarak jacksor u hayata döndürmeleri de konusu olsun :p :p :p )sonrası sana kalmış

Hayir yeni bolumun adi 'Guitar wars: Episode 2 Attack of the Schecter' Jacksor oldukten sonra reenkarne olur ve schecter sifatina burunur. off sen bunu yaz hasilat rekoru kirariz forumda :D

Hadi antim sosyalim kaleme saril sen birak soloisti falan :D
 
Hayatımda gördüğüm en güzel 2 gitar Schecter Hollwood Classic ve CS-1 26#.Hele 3 humbucker ve inlay leriyle CS-1 26#. dehşet bişey. Cort-Schecter olayına gelince Üst modellerini Amerika pazarına başka isimlele sunuyor olabilirler.Honda-Acura ve Toyota-Lexus arasındaki bağa benzer bi durum olabilir. Sitelerine bakarsanız fark apaçık ortada. Ayrıca Hollywood classic modeline 4500$ isteyen bir site var.
 
Kastettiğin EMG ler ise bildiğin gibi bir sürü model var X-TH, EVL-K6, EVL-Z6, vs. vs. gibi.

Hem EMG hem dizayn olarak bahsediyorsan Cort KMP-1:
a2f6.jpg
29bb.jpg

45af.jpg

kxmp-1.jpg


Eğer orjinal floyd-rose ise kastın Cort XMP:

xmp.jpg

(resim kaynak: www.stagemusic.org)
 
Şimdi kendimi aha böle şöyle diyecek kadar teknik bilgisi olan biri olarak görmediğimden övmeyecem gitarı ne kadar çok beğensemde. :)

Nacizane kendime göre bir kaç kelime edecek olursam, sapı rahat. Ne kalın nede ibanezler kadar ince bir sapa sahip.

24. perdeye kadar ulaşım çocuk oyuncağı, resimde de görülebileceği gibi sapın gövde ile birleştiği boyun kısmının şekli itibari ile.

Orjinal Floyd Rose var biliyorsunuz üzerinde. İlk FR tecrübem oluyor. Gitar geldiğinde akortu bozuktu 5-6 dakika içersinde tuner ile akort ettim ve aralıksız 4-5 saat elimden düşmedi, bu sırada tremelo koluda takılıydı arada da oynuyordum :) akort çok az kaymış durumdaydı kontrol ettiğimde.

Görüntü itibari ile çok hoş duruyor. Boyası parlak görüldüğü üzere. Ben siyah istemiştim gitarı ancak alıp gönderirken Black Cherry gelmiş olsun bu modelide çok güzel.



 
tabiiki emglerden bahsetmiyorum sadece hani nerede orijinal floyd rose ve emg bir arada?

yoksa ohooh al birinin kasasını al birinin manyetiğini al birinin klavyesini nereye kadar bırakalım kasmayalım bu kadar...


ek: evet bir adet paralel model buldum EVL K-6 oluyor kendileri ama abi resmen C-1 Hellraiser FR ın taklidi kafası bile aynı iyi güzel fasonunu yap da bu da ayıp yani gıcık oldum hafiften...


ek2: floyd rose orijinal değil galiba hala c-1 hellraiser fr diyorum...
 
Katatonik, gitarın hayırlı olsun güle güle kullan valla gitarı görünce bir shecter da benmi alsam diye düşünmeye başladım çok beğendim güle güle kullan hayran kaldım aklıma kötü girdi bu gitar ya. :LOL:
 
fuckinick, rahatla biraz :)

Katatonik, hayırlı olsun gitar süper gözüküyor. Bu arada bence bu rengi çok daha özel, hem quilted maple var. Güle güle kullan.

Bu arada toplam ne kadara mal oldu sana?
 
rastansaga demiş ki:
fuckinick, rahatla biraz :)

Katatonik, hayırlı olsun gitar süper gözüküyor. Bu arada bence bu rengi çok daha özel, hem quilted maple var. Güle güle kullan.

Bu arada toplam ne kadara mal oldu sana?


evet gövde Maple kaplı yazmayı unutmuşum. Sağolasının arkdaşlar teşekkürler...

Alım konusunda biraz bilgi vereyim.

www.geartree.com'dan aldım. 800 dolar takriben fiyatı. Kuzenim orda yaşıyor teyzemlerde yanına gitmişlerdi parayı gönderdim internet üzerinden sipariş verildi 3-4 gün içersinde ellerine ulaştı. Uçakta yanlarına aldılar gelirkende kimse nedir bu diye sormamış. :)

Ya bana tamamen 820/830 civarında geldi. Malum gümrük veyahut kargoda ödemedim. Çok karlı oldu. :D
 
Geri
Üst