schecter gitarlar hakkında

bu güzelliğe yorum yapmamak elde değil. ama farkınaysanız ( ki kesin öyledir) cort , bahsi geçen schecter ve ibanez bu tipte gitar üretme yarışındalar. sa serisi katana serisi sch.lerin hemen hemen hepsi bu modelde iddialı gitarlar yapıyorlar.

ve önemli bir ayrıntı emg kullanılmaya çalışıyorlar azami suretle . ibanez ben nasılsa "ibanezim" nasıl olsa gitarımı satarım edasıyla yaklaşıyor olaya . sch. gitarın güzel görünmesi için elinden geleni yapıyor ve gayet başarılı gözüm kaldı pekçok modelinde. cort ise en vurucu noktada yani fiyat politikasıyla satıyor :)
 
amerikadan getirme seçenğin olduğu sürece cort atıl bir seçenek her zaman, ha aksi düşünüldüğünde bir takım (şerefsiz demek istiyorum bunlara) distibütörler gitarları katalog fiyatının iki katına sattığı sürece (ki amerikada genelde katalog fiyatlarının %60-70 ine satılıyor gitarlar) cort geniş ürün yelpazesiyle kaçınılmaz bir zorunluluk haline geliyor açıkçası

ek: hiç bir distribütör ağlamasın sızlamasın geçen amerikadaki hesaplı enstüman mağazalarının 285$ a sattığı ibanez elektro klasik gitarı arkadaşım taksimden 300$ a (muhtemelen katalog fiyatının altına) aldı demek ne oluyormuş bu şerefsizlerin işi gücü bizi ......mek
 
fuckinick
bencede biraz rahatla ::)
serbest piyasa ekonomisinin olduğu ve hür teşebbüs hakkının anayasa tarafından korunduğu bir ülkede yaşıyorsun.
alıp almama konusunda da aynı özgürlüğe sahipsin.
ağır ithamlarda bulunma bence kimse kimsenin parasını zorla almıyor. forumun amacı zaten bilgileri paylaşmak ve senin tabirinle .... yi benim tabirimle ederinin üstünde fiyat ödemeyi engellemek. müşterinin satıcıya verip verebileceği en büyük ceza almamaktır. başka da bir şeye gerek de yoktur :)
 
benim dediğim piyasada çok acımasız bir tekel hüküm sürmekte markalar adına cort hariç hiçbir markanın dağıtıcısı da bunu yıkmak niyetinde değil adeta şeytan sofrası içerisindeyiz ve tabakta hep biz varız. serbest piyasayı ben bileyim izin ver iktisat okuyoruz şurada ancak yıllardan beri inanılmaz fiyatlara elektroları sergileyen dağıtıcı zihniyet ister pera olsun ister laylaylom ister başka bir dağıtıcı kenikleşmiş bir tekel oluşturuyor markaları adına iyi niyetli yeni piyasa girişimlerini de balyalayacaklarını adım gibi biliyorum

ayrıca almama şansı herkesin elinde değil, ben peradan ve/veya laylaylom gibi yerlerden pena bile almam.

var olan sisteme boyun büküp kabul etmek iş değil ki be serhat dürtmek lazım bu adamları bir şekil. benim gitara başlamamı 5 sene geciktiren de bu tipler. ve eminim ülkemizdeki fiyatlar biraz daha insaflı olsa müzikal anlamda çok daha başarılı şeyler sergileneceğinden eminim

rahatlık konusuna gelince ben her zaman rahatım... (;
 
Arkadasa sonuna kadar katiliyorum. Kizmaktada son derece hakli. Sadece bu alanda degil, bir cok üründe türkiye cok pahali. Zaten gelir düzeyi düsük halkin bide fahis fiyatlarlan sirtina basiyorlar. Tabiki almak elinde fakat nerden alsin manisada, edirnede oturan vatandas elektronik esyasini internettenmi ismarliyacak. Bu arada beyaz esya son yillarda insafsiz fiyatlardan normal diyebilecegimiz rakamlara geriledi, demekki istenince oluyormus. Ama kücük bir örnek vereyim iki gün önce bekonun camasir makinasini reklamlarda gördüm 199EU hatta reklam simdi elimde wa 1065 modeli. Merak eden gidip sorsun Tr deki fiyatini. Sen bunu tr de üreteceksin bir dünya nakliyat masrafina ragmen satan magazanin kariylan beraber 199 satacaksin, sadece insafsizlik diyorum.
tabiki istenirse baska türlüde olabiliyor. Mesala korgun klavyelerinin sifir fiyatlari tr de avrupadakinden 500-600 eu daha düsük. Bir cok tanidigim aletlerini gidip tr den aliyor. Bu adamda gümrük ödüyor, demekki istenince oluyormus.
Cözüm nedir? Keske bilsem :(
 
ben 3 sene önce Schecter Paparoach Jerry Horton signature model aldım..gitar gerçekten çok güzel bi gitar.. tüm diamond serisinde oldugu gibi kasası çok şekilli. kesinikle cort la bir karşılaştırma yapmayı düşünmüyorum. çünkü model hernekadar benzese de gitarı elinize aldıgınızda anlıyorsunuz farkları. Gerçi bendeki amerikan custom shop, ve videosunda izlediğime göre el yapımı diyorlar ve fabrikaları da ufak bir atölye şeklinde ordaki. ama fason schecter üreten yerler varmı bilmiyorum. bendeki gitarı 2 el olarak amerikadan aldım ama bana geldiginde jelatinleri dahi sökülmemişti. 0 km geldi diyebiliriz. Türkiye de bu firmanın bi distiribütörü olmaması çok acı verici. Çünkü Schecter firması hiçbir yan aksesuarını Türkiye'ye yollamıyor. Bence birileri bu markanın temsilciliğini almalı.. herneyse gitar fotoları aşagıda. Manyetikler Seymour Duncan Distortion ve Jazz, TonePros bridge, Gotoh burgular. 24 perde.

jh0.gif

jh2.jpg

jh3.jpg
 
Güzel de her eline X-2 alan Cort şöyle böyle demese daha doğru bence. JS-30 deneyip Jackson, GIO deneyip Ibanez, M-50 deneyip ESP berbat denilemeyeceği gibi.
 
Katatonik demiş ki:
Şimdi kendimi aha böle şöyle diyecek kadar teknik bilgisi olan biri olarak görmediğimden övmeyecem gitarı ne kadar çok beğensemde. :)

Nacizane kendime göre bir kaç kelime edecek olursam, sapı rahat. Ne kalın nede ibanezler kadar ince bir sapa sahip.

24. perdeye kadar ulaşım çocuk oyuncağı, resimde de görülebileceği gibi sapın gövde ile birleştiği boyun kısmının şekli itibari ile.

Orjinal Floyd Rose var biliyorsunuz üzerinde. İlk FR tecrübem oluyor. Gitar geldiğinde akortu bozuktu 5-6 dakika içersinde tuner ile akort ettim ve aralıksız 4-5 saat elimden düşmedi, bu sırada tremelo koluda takılıydı arada da oynuyordum :) akort çok az kaymış durumdaydı kontrol ettiğimde.

Görüntü itibari ile çok hoş duruyor. Boyası parlak görüldüğü üzere. Ben siyah istemiştim gitarı ancak alıp gönderirken Black Cherry gelmiş olsun bu modelide çok güzel.





gitarin tonlari nasıl Ayrıca gitar amerikan yapımı galiba diymi
 
gurkanisevic demiş ki:
C1 Classic nere yapımı bilen varmı???

hepsi Kore :D

Schecter'in Kore dışında üretimi yok,Kore'de üretilip Amerika'da setupları yapılıyor.

sadece resmi internet sitesi ve yetkili distribütörler aracılığıyla sipariş verilebilen bi custom shop atölyesi var,o da Burbank,California'da ;)
 
cavernosum demiş ki:
gurkanisevic demiş ki:
C1 Classic nere yapımı bilen varmı???

hepsi Kore :D

Schecter'in Kore dışında üretimi yok,Kore'de üretilip Amerika'da setupları yapılıyor.

sadece resmi internet sitesi ve yetkili distribütörler aracılığıyla sipariş verilebilen bi custom shop atölyesi var,o da Burbank,California'da ;)

cavernosum doğru söylüyor.. Ya ne takıyosunuz Koresini japonunu gitar bu sana sen seversen gitarı tamamdır. Yerim japonunu, koresini... Benim elimdeki hepsi gibi Kore malı vede çoook memnunum bundan öncede ibanezim vardı hemde endonezya ondanda memnundum. Fazla takmak bence iyi değil koresine japonuna...
 
Geri
Üst