Özgür Çalı

308644_10151435327511448_1402466836_n.jpg


Adına başlık bulamayınca destek olsun diye açayım dedim. Tarzını beğendiğim yetenekli ve başarılı bir genç, dinleyelim dinletelim destek olalım derim. Müziğine bu kadar emek ve gönül veren herkesin karşılığını fazlasıyla almasını dilerim.

https://myspace.com/ozgurcali/music/albums
 
Albüm yayınlanalı 3 yıl olmuş ben yeni dinledim, çok da beğendim. Yerli müzisyen arkadaşımıza destek olalım hayt huyt diye yazmıyorum , winamp'a atılası dinlenesi baya güzel bir gitar albümü olmuş. Umarım bu adamı bir bilmeyen benimdir.
 
dinledikçe zihnim açıldı güzel değil çok güzel. tarzlarında her ne kadar ortak noktalar olsa da birebir aynı çalmıyorlar ama Bir Erkin Oğur havası yakaladım kendi görüşüm tabi ki... geleceğe dair şu günlerde çok da umudum yoktu başarılı gitaristleri bırakın artık çalan bile azaldı.. umarım 50-60 yaşıma geldiğimde bile yıllanmış şarap misalı canlı canlı izlemek,dinlemek nasip olur eğer sanatını hala icra edecekse..
 
Türkiyede albümü olupta tek dinlediğim gitaristtir. Neden bir Ibanez, ESP, Jackson vs. gibi firmalara kendini dinlettirmiyor ? Neden NAMM'e gidip keşfedilmeyi istemiyor gibi sorular var bende. Belki çalışıyordur belki de istemiyordur onun takdiri. Fakat harcanılmaması bir gitarist. O ezgileri kullanan bir gitarist daha yer yüzünde yok. Çok karakterli bir sound...
Daha net bir çekim ile daha başarılı bir prodüksiyon ile video'lar çekerse keşfedilebilir... Başarılar kardeşim...
 
Bana Jason Becker'ı andırmıyor değil tarzı fakat kendi tuşesini oluşturmuş özel bir gitarist.Bende sorup duruyorum bu adam niye bu ülkede kalakaldı.recordslara demo felan atsa bıseyler denese en azından :(
 
Uzun zaman önce youtube sayesinde keşfettiğim bir gitaristti. Yeni jenerasyon içindeki en hakiki gitarcılardan biri bence. Doğu ve Batı'yı şiddetle dinlemenizi tavsiye ederim. Türk müziğine ait koma sesleri nasıl yansıttığını görün.
 
sanırım bu olması lazım. gerçekten çok iyi çalıyor umarım niyetlenir de yurtdışına açılır ya da kendisini yurtiçinde gösterir diyecem ama Türkiye gibi bir yerde herkes birbirinin kuyusunu kazdığı için zor :)
 

Ruhunun sesini yansıtan White Shark'ına yakında kardeşi Red Shark da eklenecek. Perdeli gitarı perdesiz gibi kullanan ve gerektiğinde hızlı, gerektiğinde ise yavaş ama ruhani sololar atabilen, ve (bence) en önemlisi kendi müziğini dinlerken söz olmasa dahi bir hikayeye sürükleyebilen biri Özgür Çalı. Müzisyen kimliğinin yanında kişilik olarak ise bu nacizane insana söyleyebileceğim tek şey beyaz ruh olur sanırım. Dostuma başarılarının devamını dilerim. Başlığı açan arkadaşa da teşekkür ederim; nitekim Türkiye'de kaliteli müzik yapanlar birbirini desteklemekten çok köstekliyorlar, şu devirde böyle bir davranış çok değerli (yine bence). [hatta biraz da kızdım kendime, niye ben düşünemedim önce diye :) ] Yüreğinize sağlık.
 
Adam konserdede aynısını çalmış helal olsun. Takdir edilesi. Normalde çoğu gitarist kayıtta atar zor soloları fakat canlı olunca atmaz atamaz ama özgür çalı döktürmüş gerçekten çok iyi...
 
Evet Yıldız Jazz gitardaydı ama yüksek ihtimalle mezundur. Başlığı görünce çok mutlu oldum çünkü favorilerimdir Özgür Abbak , Özgür Çalı .. Bizim toprağımızın ezgileri , batı sentezi çok sevmişimdir. Serdar Öztop ta bu kafadadır.. Gurur duyuyorum : )
 
Geri
Üst