Bir prova stüdyosundan beklentileriniz nelerdir

BEn herşeyden önce güleryüz beklerim çalışanlardan.Ama samimi bir gülücük.Sırf para kazanmak için,müşteriyi kaçırmamak için yapılan yapmacık hareketler değil.Teknik olarak da seslerin balanslı gelmesi stdyonun mimarisinin ferah ve akustik olarak iyi olmasını isterim=)
 
Yaz ise adam gibi klima sistemi olmasını ve içeriye girince rutubetli kesif bir koku olmamasını isterim. Hijyen önemlidir arkadaşlar. :LOL:

Ama gerçekten çok harap stüdyolar var inanın burnumu tutuyorum içeri girdiğimde bazen midem kalkıyor.

Ses sitemine girmeyeceğim bile yaz yaz bitmez beklentilerim. :LOL: :LOL:
 
-Ekipman olarak çok birşey beklemiyorum. Zaten zamanla ordaki ekipmanlar yeteri kadar tahribat görüyor. Genel olarak bakarsak ortalama bir ekpiman yeticektir, elden geldiğince bakımlı olsun. En önemlisi herhangi bir ekipman eksikliği durumunda stüdyoya gelicek kişiye haber verilmeli, sonradan "Amfi bozuk, sizi mixer'den alsak" hoş olmuyor.
-Küçük olmadığı sürece sorun değil. Tabi ki gönül ister ki bir balo salonu büyüklüğünde olsun ama kesinlikle zor olduğu belli.
-Yalıtım ve içerideki ses dengesi iyi olsun yeter.
-Zaten belli yerlerde olur, merkeze yakın olduğu sürece sorun yok.
-Bu da 10-15 arası değişebilir.
Bunlar gayet mütevazi istekler , peki neden prova stüdyolarında bu kadar çile çekiyoruz?
Ve neden hep aynı dert, her zaman stüdyo çalışanları problem oluyor?
(Bu son iki yazdığım şey genel bir tanıdır, kesinlikle her zaman böyle olucak diye birşey yok)
 
cagancebe demiş ki:
Merhaba,

Bir prova stüdyosundan beklentileriniz nelerdir?

-Ekipman olarak
-Ortam olarak
-Teknoloji olarak
-Lokasyon olarak
-Fiyat olarak

ekipman: bakımlı olmalı, bir jakı bile bozuk olmamalı. enstrümanlar, amfiler ve davul orta kalitede olsa yeter.
ortam: güleryüzlü çalışanlar, temiz mekan.
teknoloji: prova stüdyosu olduğu için müthiş bir teknolojiye gerek yok. mesela benim için 50 watt güç üstü marshall veya laney transistörlü amfiler, bir de pearl veya yamahanın ucuz davullarından biri yeterlidir. mixerden pek anlamam ama behringer iyi diye duydum.
lokasyon: kuytu bir köşede olmaması önemli. bulamayınca insanın şevki kırılıyor.
fiyat: 10-15 ytl arası iyidir. ama üsttekilerin olması şartıyla.
 
oradaki insanların konuyla ilgili olması ve mekanın bakımlı , temiz düzenli olması cok önemli. ayrıca amfilerin ötmemesi cook önemli cünkü feedback olduğu zaman hiçbir şeyin anlamı kalmıyor.
 
Ekipmanlar, lokasyon, fiyat, kullanılan teknoloji ve ortam aşağı yukarı her stüdyoda aynı Ankara'da. Bazılarının yeri diğerlerine göre ters olabilir ama o kadar da sorun değil. Bu durumda benim aradığım en önemli özellik stüdyo çalışanlarının tutumu, müşterisiyle olan insanlık ilişkileridir. Dünyanın en kötü ekipmanları da olsa, orada güler yüz ve müşteriye saygı varsa, orası benim için çalışılabilecek en güzel yerdir. ;)

Saygılar...
 
Geri
Üst