Switch Sorunu

Merhabalar. Epiphone G400 gitarımda, bridge manyetikte iken hiçbir sıkıntı yokken, neck pozisyonuna alınca bazen ses gelmiyor, yada kısık geliyor. İşin ilginç tarafı, manyetik sesini tamamen kıstığım zaman gitardan, tele vurunca amfiden çok cılız bir ses alıyorum. Sorun neyde olabilir, ve çözümü nasıldır, bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
 
Potans ta olabilir switch de, aradaki bağlantılar da, luthiere götürmen en iyisi. Elektroniklerle ilgili problemler çok çok kısa bi sürede halledilir. Hiç uğraşıp ta zamanını harcama. Bilen birinin uğraşması daha iyi.
 
sesi kıstığın zaman hala ses geliyorsa tamamen potans kablolarında sorun var, aynı sorunu yaşadım. kendin aç bi bak biraz anlıyorsan diğer potansla karşılaştır, biraz uğraşırsan lehim gerektirmiyorsa yapabilirsin.
 
Ya potansın ya da switchin bağlı olduğu lehimlerde problem var. Basit bir işlem, biraz karıştırsanız zaten farkedersiniz diye düşünmekteyim. Bende de benzer bir problem olmuştu, meğersem açık + uçlardan biri toprak harttına dokunuyormuş, tabii düzgün lehimleyince eski haline döndü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Açıp baktım, kabloları böyle kenara çektim bir tuhaflık görebilmek için. Kapatıp gitarı çaldığımda sorun düzelmişti.
 
İşte demek istediğim biraz da buydu, bazen sadece salak bir tel bir yere sıkışıp temassızlık veya iletken olduğu için topraklama yapıyor, hallettiğinize sevindim.
 
Geri
Üst