pod değişimi ve tona bunu etkisi ? EMG 81 85

Cort k6 gitarımdaki orjinal emg 81 95 1 vol 1 tone pot bulunan manyetik setini çinden getirttiğim Replika esp gitarımın üstüne aktarttım. Ancak volume podunda arıza olduğu için aktaran arkadaş diMarzio pod kullandığını söyledi. Şu an gitarımda sustain cort k6 ile aynı ancak cort k6 nın tok sağlam tonu bu gitarda daha tiz bir tona dönüştü. Bu işlerden anlayan arkadaşlara sorum volume podu diMarzio ile değiştiği için bu tona bu şekilde etki etmiş olabilir mi ? orjinal EMG pot temin edip o podu değiştireyim mi ? gitarımın tnundan çok memnundum ancka şu an sustainli bir tiz sesli gitarım var :)
 
emg gibi aktif manyetikler 10k pot kullanır. bahsettiğiniz dimarzio pot ise büyük ihtimalle 250k veya 500k dır. bu yüzden uyum sağlaması çok zordur. mydukkan gibi bir siteden 25-30tlye emg potans seti almanızı tavsiye ederim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
aynen takılan pot una değerleri orjinali ile aynı hatta bu potların a b diye ayrımları vardır o kısma kadar uyuyormuş. yapan arkadaş bilgili biriydi bana ton nasıl seversin dediğinde jackson vari tonlar demiştim ancak tokluk kayboldu gitarda
 
Yeşil devre diye kondansatore diyorsun sanırım, o tone range değişikliği yapar farklı değerlerde. Yalnız bu paraya gider alpha Potans ve bir dünya kondansator alabilirsin, kiytirik potanslara istedikleri paraya bak.
 
kondansator zaten ucuz bir parça pasif setimi lehimlemiştim önceden. Alpha pot ların şaftı kısa görünüyor gitarıma uymayabilir. EMG olanların ki daha uzun. vidalayamayabilirim. Bir de normalde kondansator tone a bağlanır bu EMG stlerinde nedne iki potansa birden bağlanmış ?
 
Gitar potansi onlar gitar potanslarinin şaftı standart, longa gerek olmaz standart durumlarda. Emg de kondansator yine ton potansina bağlı zaten, toprak ucunu diğerinin toprağına bağlamışlar bir arada dursun diye.
 
Geri
Üst