Boş Ev (Bin-Jip)

Tek kelimeyle MUHTESEM bi film,izledikten sonra oturdugum koltukta mıhlanıp kaldıgım ve etkisinden uzun süre kurtulamadigim bi film :!: yönetmeni, Kimi Ki-Duk bu filmiyle gecen sene Venedik fim festivalinde en iyi yönetmen ödülünü aldi.

Filmde kahramanlar hiç konusmuyolar gerci kimse dogru düzgün konusmuyo 5-6 replik var veya yok ama bu sessizlik içinde sanki bi aksiyon filmi izliyomus gibi soluksuz bi dram izleniyo ve izledikten sonra sanki sizde bu sessizlige devam etmek zorundaymisiniz gibi susup kaliyosunuz , sahsen ben öyle oldum 8O Hayati,varolusu sorgulucaginiz filmlerden biri...
 
ben konusunu bilmediğim,pek duyulmamış filmleri izlemeyi severim.bu filmede böyle gittim ve gerçekten çok beğendim.uzak doğulular böyle sessiz yalnızlık filmlerini iyi yapıyorlar.bir de bebekler diye bir film vardı onda da pek konuşma yok eğer bunu sevdiyseniz öneririm.
 
Hepimiz kilitlerimizi acacak kisiyi bekleyen birer bos ev'iz!..


2631-bosev-p.jpg
 
konusu itibariyle epey ilginç bir film, japonlar yapıyor işte :D senaryo hoş gerçekten ama sessizlik sinir bozucu bence :D lakin sonuç olarak başarılı, en azından yaratıcı :) başroldeki amcanın azmi de ayrıca takdire şayan kanımca.
 
Boş ev'i bende çok sevdim, kurgusu ve sessiz anlatımı çok etkileyici... ama yönetmenin sonraki filmi "yay" epey vasat kalıyor.
Kore sineması son yılarda ço gelişti benim favori yönetmenim Park Chan-wook.
 
kim ki duk filme olan ilgiyi "popülerin, popüler olmayana merakı" değerlendirmiş. ben filmi oldukça kalabalık bir salonda ve çok beğenerek izlemiştim. masalsı ve duru soyutlamalarıyla çok etkilemişti gerçekten. witch sana "hwal" ı da tavsiye ederim yönetmenin 2005 yapımı filmi, tek bir mekanda(ıssızlığın ortasındaki bir tekne) geçen muhteşem bir film.
 
hollywood dişini kırsın , 40 takla atsın afedersiniz kıchını yırtsın böyle bir kurgu , böyle bir senyaryo nihayetinde böyle bir film ya-pa-mazzzz
 
başlığını görünce merak ettiğim bir filmdi ve ensonunda izleyebildim.seçilen oyuncular itinayla seçilmiş olacakki karekterlerinin hakkını fazlasıyla veriyorlar,karekterlerin hepsi çok doğal,içten ve masum..kelimelerle ifade edilemeyen duygular mimiklerle,gözlerle,dokunuşlala,hareketlerle ne kadar güzel ifade edilmiş.. herşeye söz gerekmediğinin ispatı..kesinlikle izlenilesi bir film..
 
Geri
Üst