yüksel ustaoğlu

yüksel ustaoğlu'na bir gitar yaptırmak istiyorum, ama işçiliğinin iyi olduğunu duydum ama ne bileyim rezonans yapmayan veya çok az yapan bir gitarla ya da tek kat cila, bir yere okundurunca ağacı ortaya çıkan, ya da kötü ağaç kullanılmış bir gitar olmasından korkuyorum
-yapacağı gitar, 800 dolar karşılığında usa telecaster kopyası, manyetik, köprü ve burguları usa tele malzemesi, ağaç ash, klavye maple-
 
slm

yüksel ustaoğlu nun adı var ama kendi yok bence ben olsam başka yerlerede yaptırmaya denerdim.

www.mrcguitars.com

sitede ağaçlar la ilgili bilgi bölümününe bile yer verilmiş.önceden yüksel ustaya götürmüştüm beni çok güzel yarın yarın diye diye atmıştı en son gittiğimde hala yapmamış beyolunda 45 dolandıktan sonra gitarımı almıştım ama tabiki yaptığı entantasyon ayarı benim kendi yaptığımdan bile kötü idi bazıları yandaki elemana yaptırıyorlar diyorlar ama ne olursa olsun ben ona gitarımı götürdüğümde 1 hafta boyunca gitar orda yattı ve son gün artık başına dikildiğim için 45 dakkada ayarı yaptı.sonra mrc ye götürdüm perdeler tesviye edildi hertürlü ayardan geçti.Feridun abi gerçekten çok iyi ve herşeyle ilgilenen işini ciddiye alan güleryüzlü bi usta
kesinlikle tavsiye ederim yaptığı işlerle ilgili sitede resimlerde mevcut.
kolay gelsin saygılar...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
presence'a teşekkür ederim.
yine de yüksel usta hakkında aldığım iyi yorumlar kötü yorumlardan hayli fazlaydı. bu yüzden siparişimi verdim.
bir de yüksel usta bende büyük bir güven duygusu yarattı, çok dürüst bir insan izlenimi verdi. yapım konusunda da kendinden emin, ben varken yanına gelen bir kaç arkadaşın istediği tuhaf -ya da bana tuhaf gelen- şeylere rahat bir tavırla "yaparız" dedi durdu. bu işin okullusu olmak -İTÜ Devlet Konservatuarı, Çalgı yapım BÖlümü- böyle bir şey herhalde :)
 
Yüksel Ustaoğlu işinin ehli biridir ve iyi niyetli bir insandır. Sadece işi başından aşkın. Benim de gitarım bir haftayı geçkin onun atölyesinde misafir oldu. Ne zaman gitsem yarın gel dedi durdu :LOL: Yapacağı şey sadece sap ayarı ve perdeleri kontrolden geçirmekti. En sonunda iyice ısrar ettim de elindeki işi bırakıp 5dk içinde sırf ben tatmin olayım diye ayarları yapıverdi. Ama ne zaman başım sıkışsa, gider onadan tavsiye isterim. Şimdiye kadar hiç terslediği veya olumsuz tepki verdiği olmadı, bilgisini de esirgemedi sağolsun! Bence ısmarladığın gitarını hakkıyla yapacaktır!
 
yuksel.jpg


düzeltme : ehe fotodaki votka şişesiyle benim sempatimi kazanmış insandır :D iyi bi adama benziyo :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
arkadaşlar, ilk mesajda bahsetmiş olduğum gitar yapımı yüksel usta'nın üstün iş sallama ve geciktirme kapasitesi sayesinde -2 ayda biter diyip 4 ayı geçirmek- iptal oldu. verdiğim kaporayı geri aldım haklı bir şekilde.
kendisi çok iyi bir insan olmasına rağmeniş disiplini ve sistemi konusunda büyük sorunlar var. ne yazık ki böyle oldu, ama kötü olmadı, zira şuradaki gitarı aldım vbe çok memnun kaldım : http://www.turkrock.com/post917034.html
bu da böyle bir şey..
 
Bence yüksel usta çoğu kişi tarafından yanlış anlaşılan birisi. Yani gerçekten çok dürüst, çok iyi niyetli bir insandır kendisi. Ekonomik durumu nedeniyle işinin çok olmasına rağmen atölyesini genişletememiş, yardımcı alamamıştır. Meşgullüğünden dolayı bazı işleri çabuk bitiremez ama eğer vaktini verirseniz çok kaliteli iş yapar. Ayrıca pahalıya çalışmaz. Sen siparişini iptal ettirmişsin ama biraz daha sabırlı olsaydın bence çok iyi bir gitarın olabilirdi. İlerde ona gitar yaptıracak arkadaşlar bence gitarı yaptırıp boyasını başka yerde yaptırmalıdır eğer poly cila istemiyorlarsa.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
yahu biraz daha sabırlı olsam çatlayacaktım. vaad ettiği sürenin 2 katından daha fazla zaman geçmişken hala ortada tam bir şey olmayınca (4.5 ay) hiç hoş olmadı, tabii ki tolerans tamam da iş çok sürecekse bunu baştan söylemeli bunu, zaten kendi de kabul etti "evet salladık biraz" falan dedi.
meşgullüğünün yarısından fazlasını rockson, rockstar, sx gibi mağazalardan gelen b.ktan gitarlarla uğraşmak oluşturuyor, bunu kendisine çok kere söyledim, açıkçası ben ilk girdiğimde dükkanda 50-100 dolarlık gitarların tamir edildiğini görüp "acaba" demiştim.
iyi niyetinden şüphem yok, dediğim gibi iş disiplini dışında süper bir insan. ama iş yaparken disiplin de önemli takdir edersiniz ki.
 
Evet haklısın. Ben de bu rastgele dandik gitarları tamir etme konusuna rastladım ama zannedersem mağzalar ona ek ücret falan veriyorlar önce o gitarları yapması için. Şayet ben gitarımı kendim götürdüğümde 2 saatte yapıyor bakımını mağzaya verip onlar götürdüğünde yüksel ustaya, bir saatte oluyor. Ama dürüstlüğünden dolayı ondan başka kimseye tamir ettirmem gitarımı. Bir keresinde sabah erken bir saatte gitmiştim tünele gitarımın ayarlarını yaptırmam gerekiyordu acele bir yere yetişcektim, baktım yüksel usta yok. Bildiğim tüm luthierlere gittim hiçbiri yok (pazar günü falan değil, bütün dükkanlar açık) sonra çare kalmadı telefon açtım yüksel ustaya saolsun kalkıp geldi başka işi olmadığından da yarım saatte yaptı gitarı sohbet ede ede fıstık gibi olmuştu bütün ayarları ben de yetişebildim gideceğim yere.
 
bak o yönleri bambaşkadır yani dediğim gibi iyi bir abidir ustalıktan da önce. ama o dandik gitarlarla uğraşmak yazık bence. yazık.
 
yuksel usta acaip iyi bir adamdır.bir insan ancak bu kadar iyi niyetli olur ve bu kadar iyi fiyatlar verir...adama ne zaman bi iş versem (entonasyondur,sap ayarıdır..) ne kadar die sorsam "yok canım bunun içinde paramı alıcam" tarzı bi laf ile beni mahcup eder.custom gitarları cok iyidir ama zaman ister.
bu adama zaman verin herkesten iyi iş cıkarır ben bunu bilir bunu soylerim...
 
benimde iki anım var kendisiyle.ben konyada yaşıyorum.burda güvenemedim kimseye ve kıvılcıma telefon açıp kim oranın en süper ustası dedim,bana yüksel ustayı söylediler.aradım anlastım konuştum gitarımın bütün kusurlarını yazdım ve yapıştırıp gönderdim.toplam 10 tane filan arıza yazmıştım.kendisininde meşgul olduğunu bildiğim için fazla aramadım.2 hafta sonra gitarımı gönderdi çoğu arıza hala duruyodu.birindede üst eşiğim kırılmıştı gönderdim yine sana kemikten filan yapacam dedi ama plastikten yaptı.kemik eşiklerle daha uzun sustain alındığı için kemik istemeiştim,tamam dedi ama plastik yaptı.
 
Re: slm

presence demiş ki:
...Feridun abi gerçekten çok iyi ve herşeyle ilgilenen işini ciddiye alan güleryüzlü bi usta
kesinlikle tavsiye ederim yaptığı işlerle ilgili sitede resimlerde mevcut.
kolay gelsin saygılar...

MRC guitars'a gitarımı bırakmıştım geçenlerde, ve presence'ye katılmaktan kendimi alamıyorum. Feridun bey temiz çalışan, zamanı iyi kullanan, iyi niyetli ve işinde usta birisiymiş; bizzat görme şerefine eriştim.
 
ne yazık ki iyi insan falan dediğim (sandığım) bu kişinin arkamdan "ondan sipariş aldığıma pişman oldum" demiş en yakın arkadaşıma konuşurken. bravo yüksel usta. lan moku mokuna 4 aydan fazla bekleyen ben, gitarın parasını vermek için her şeyimden aylarca kısan ben ama o pişman olmuş.. yazıklar olsun ya, arkamdan konuşuyor bi de. iyi ki iptal oldu iş, şükürler olsun.
 
gırnata görüyon demi insanlar ne kadar sabırsız.ben kendi elimle gitarımı topluyorum ki o kadar da zamanım boş.gece kaçalra kadar beraber şema tartışması yaptık.ama arkadaşım el yapımı özel gitara 4 -6 ay zaman ayırmıyor.yani öyle bi durumda da ideal bi gitar 4 ay gibi süre çıkarsa gene çok iyi.sen acele istiyosan o adam da bütün işlerini bırakması lazım o zaman da ücreti ne ben ne başkası ne de teşşekkür ödeyebilir.enstruman tmairi ile biraz uğraştığım için işin sıkıntısını çok iyi biliyorum.
 
güzel diyorsun da bana başta 1.5 2 ayda biter demesinden sonra da iyice uzatmasındandır derdim. yoksa 1 yılda yapcam desin ve 1 yılda bitirsin sorun değil benim için. anlatabildim mi ;)
 
Geri
Üst