Bass Cover Videosu Hazırlama

İyi günler arkadaşlar, elimde mAudio Fast Track II model bir ses kartım ve bir kameram bulunmakta. Bunları kullanarak bazı şarkılara bass cover yapmayı planlıyorum ve şu ana kadar aklıma gelen en iyi çözüm görüntü ve ses kayıtlarını ayrı almak ve sonra bunları birleştirmek. Fakat bu işin biraz zor olacağını ve senkronizasyonu tutturamayabileceğimi düşündüm, acaba daha rahat bir şekilde bu videoyu çekme şansım var mıdır? Teşekkürler.
 
Ben şahsen denemedim ama benim bir çok arkadaşım bu şekilde kayıt aldı, sordum hepsi de önce çalmış daha sonra videoya çekmiş, bir nevi playback gibi yani. Bu arada cubase tarzı programların çoğunda camera eklentisi de oluyor yani hem sesi kaydediyor hem de video çekiyor aynı anda, o da denenebilir.
 
Öyle zor bir tarafı yok. 1.Kamerayı aç, bas gitarı ses kartına bağla ve kaydını yap. 2.Video görüntüsünü video işleme programına gönderdiğinde, görüntü kanalı ve ses kanalları ayrı ayrı görünecektir. 3.Kameranın kaydettiği ses kanalını sessiz yap. 4.Ses kartı ile kaydettiğin ses dosyasını video işleme programı ekranına al. 5.İyice zoom yaparak, her iki ses dosyasının aynı noktadan başlamasını sağla.
Dijital kamera kullanıyorsan senkron probleminin çok fazla olacağını sanmıyorum. Eğer olursa, bu senkron kaybı videonun ortalarına doğru yavaş yavaş belirmeye başlar. Tam orta noktada video kanalına bir makas atıp ufak bir oynama yaparak senkronu tekrar sağlayabilirsin. Bu kadar çok kafaya takmaya gerek yok çünkü sonuçta paylaşacağın yer Youtube ve zaten ses hiç bir zaman görüntü ile eş zamanlı değil. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst