Single manyetik, dip ses sorunu

Arkadaşlar,

Blade marka stratocaster gitarım var. 3 single manyetik bulunuyor alette (VS-1 Single Coil). Yüksek drive içeren tonlarda dip ses alıyorum. Bu sorunu aşmak için manyetik modifiyesi (single humbacker gibi) mi mantıklı yoksa noise önleyici bir pedal almak mı? Gitarımın tonlarından memnunum, tek sorun cızırtısı. Metal müzik ile uğraşmıyorum, hard rock ve blues ağırlıklı çaldığım şarkılar. Manyetik tavsiyesi de alabilirim bu bağlamda.

Gitarda şöyle bir durum var. Ton düğmesinin yanında bir adet switch bulunuyor. Bu zımbırtı manyetiklerin normal tonuna ilaveten, yüksek drive veya mid almamı sağlıyor. Bundan bahsetmek önemli olabilir diye düşündüm, manyetik tavsiyesi için.
 
Single-humbucker çözüm olur fakat doğru seçmezseniz, single coil tonlarından memnunsanız, tonlarınız bozulabilir. Seymour Duncan STK serisi veya Dimarzio HS serisi single coiller gürültüsüzdür, aslında tam single coil sayılmazlar ama yakın ton verirler.

Yine Dimarzio Crusier veya Fast Track-1 veya Seymour Duncan lil59 düşük çıkışlı single coil ayarında ton verirler, bir başka önerim ise Lace sensor veya Fender Noisless, SCN veya N3 tipi gürültüsüz single coillere yönelmeniz olur. Noise Gate'de çözüm olabilir, biraz tondan yer fakat gürültüyü bir hayli azaltır.
 
Yüksek drive da güzel olur ama düşük driveda ve cleande ben beğenmedim açıkçası. Ses biraz kuru geliyor. Tam olarak anlatamadım belki ama çoğunlukla yüksek drive kullanmıyosan, noise pedalı öneririm. Yüksek drive aldığın zamanlarda pedalı aktif edersin ve ona göre de bi ton ayarlarsın driveda.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Manyetik değişimine gitmeden, elimdeki imkanlarla çözüm yoluna gitmeyi deneyeceğim ilk olarak. Digitech RP-80 adında bir prosesörüm var. Bu alette noise gate bulunmakta. Analog pedallarımın yanına koysam diye düşündüm bu cihazı. Tuner ve noise gate nimetinden faydalansam nasıl olur? Analog tonlarımı çok bozar mı sizce bu durum? Aletteki amfi modellemesini kapatsam falan.
 
Single coil gürültüsünü kucaklamak en güzel çözüm :)
Parça aralarında programda ben ne ara volume pot'unu kapatıyorum anlamıyordum bile artık.
Öyle refleks olmuş :)
 
Geri
Üst