biri bana akıl verir mi?

D

DarK_AnqeL

Arkadaşlar mrb ben çok istiyordum ancak bir elektro alabldm..daha önce gitar çalamadım evet kursa gidicem de yaza doğru ancak giderim..internetten birşey öğrenemesmiyim..mesela anladğm kadarıyla akordu bozuk.. aldğm gitar washburn mercury serisinden MG-40 elektro..yardımcı olabilecek kişi varsa bi şeklde bana haber verebilrmi? teşekkürler şimdiden.. :oops:
 
İlk once bir metronom programı indir.daha sora penayı eline alıp boş tellerde alternate picking yani bir aşagı bir yukarı vurarak tellerde ilerde.ama başta metronomun hızını düşük tut ve her vuruşta sende tele vur.tabi egzersizlerin hepsi burda anlatılamaz.Emule de gitarlarla ilgili kitapların pdf falan mevcut.mesela teknik geliştirmek için "terrifying technique for guitar" adlı kitabı kullanabilirsin.tahminimce içinde mp3leri ve pdf siyle 40-45mb ediyo.
Ama hiç gitar çalmadıgın için bunları yanlış yapabilirsin.Ozellikle parmak pozisyonlarında.Eger imkanın varsa 2 ders hocaya gidip ilk giriş alıştırmalarını bole iyicene izleyip her ayrıntısını algılayıp bunlara devam edersen senin için daha yararlı olucaktır.Yoksa heryer kaynak dolu onemli olan tekniğini dogru oturtman.2 ritm atıp gitar çalıorum demek bence yanlış.Birascık yardımcı olabildim heralde.
kolay gelsin
 
ben başlangıçta bir akustik gitar ile başlamıştım , toplam 10 saat derse gittim bu ders sonucunda biraz nota bilgim oldu ama akorları ve kuruluşlarını çok iyi öğrendim bundan sonra ise 2 sene bu gitarla idare ettim ve rahatlıkla her şarkıyı çalıp söyleyebilecek halden sonra , bunlar kesmedi beni , forumda birgün ilk defa petrucci , vai , satriani gibi adamların ismini duydum ve biraz araştırınca bu adamların gitarla neler yapabildiklerini keşfettim ve elektro aldım bi tane elektro da ise kurs ihtiyacı duymadım daha ama bir hoca olsa tabiki çok daha verimli şekilde öğrenebilirdim ama aydın gibi yerde elektro gitarın adamakıllı dersini veren adam neredeyse yok.. Bu yüzden çeşitli metod kitaplarından ve turkrock gibi forumlardan açılan konuları veya sorulan soruları takip ederek kendimi baya geliştirdim.. Sadece gitar çalmakla ilgilenme bence elektro gitar öğrenmek istiyorsan , forumu karıştır biraz gitar amfi processor gibi şeyleri de öğren.. Ayrıca yukarıda arkadaşın dediği gibi internette gitar veya gitara başlangıç konusunda milyon tane döküman var hemen indir ve çalışmaya başla bence.. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Teşekkür derim :) zaten araştırıken bu formu keşfettim :)) gitarım orda durdukça ve ben öğrenemedkçe kafayı yiyorum :( yalovada da iyi bir elektro hocası yok olanlar sadece notakarı göstermeye yeter ben ise dört dörtlük öğrenmek istiyorum hevesim kırılmadan..yazın barış mançonun eski gitarsitlernden birinden ders alma ihtimalim çok yüksek ama o zamana kadar bunca ay boş boş bırakmak istemiyorum gitarı :) tşk..
 
kolay gelsin ne diyeyim
pc varsa
revalver diye bi program var sanal ortamda gitar efekt programı
artı akort için guitar fx box
adresvercektim ama reklam olur vermeyim ...
kolaygelsin
bende akusticle başladım daha sonra elektro ya geçtim
buarada gitarın klavyesi sana uygun mu ondada bakmalısın
kalın mı ince mi kalın bir klavyede çalman biraz daha zor neyse bu kadar saçmalamam yeterli
 
önce 8 9 akor ören ritm çalış.. sora bi kaç basit arpej . sora gam ve armoni uraş ve işin zor kısmı burda başlıo müziğin mataematiği çünkü.. gitarın da idare eder çalışmaya müsait bağla cakı pcye guitar fx box ı yukle güzel presetları da var çal sora cın cın cın... kitap tavsiye için bora uslusoyun kiler iidir..
 
Valla peturccinin egzersizlerinden başla. Hatta sana süper bir program buyur;
http://www.metalcafe.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=614

Bu linkteki programı indir. Guistar Pro 5 yani son sürümü. Bu programla yaza kadar çok ilerlersin. Sana biraz programıda anlatayım. Bu program akor değilde tab dediğimiz evrensel gitar diliyle çalışmakta. Nota sistemide var. Gitar akort etmek içinde mikrofonla kullanabilirsin. Sesi alıp akort eder. Bunların dışında en önemlisi www.mysongbook.com sitesinden John petrucci ve steve vai nin egzersizleri filan indirip programdan çalışırsan yaza kadar 2 ayı kurtarmış olursun. Yani 2 ay ne kadar byük zaman zarfı o zaman anlarsın.

Bir sorun olursa bildirirsin yardımcı olurum. Özellikle tab okumak konusunda zorlanırsan yardımcı olurum. Kolay gelsin...
 
Eger bu isin pratigini degilde temelini ogrenmek istiyorsan,önce temel muzik kurallarını ogrenmekle başla.Major,minor diziler nasık kurulur,aralıklar,major-minor akorların kurulma prensibi vb. bunları ilk etapda ogrenirsen gitar uzerinde yaptıgın egzersizlere anlam katıyorsun,ne calıstıgını bilerek,gorerek ögreniyorusun. Tabi yardım almadan kafanın çok karıştıgı durumlar söz konusu olabilir.
 
Hemen gitara effekt filan ekleme, ciplak sesle calis.
O zaman cok daha iyi gelistirirsin calisini :)
Ilk etapta akor cizelgelerine bak ve bir akordan digerine gecmeye calis, bu zaten bir iki ay icinde oturur sonra armoni filan diye iyice isin icine girersin ;)
 
DarK_AnqeL demiş ki:
Teşekkür derim :) zaten araştırıken bu formu keşfettim :)) gitarım orda durdukça ve ben öğrenemedkçe kafayı yiyorum :( yalovada da iyi bir elektro hocası yok olanlar sadece notakarı göstermeye yeter ben ise dört dörtlük öğrenmek istiyorum hevesim kırılmadan..yazın barış mançonun eski gitarsitlernden birinden ders alma ihtimalim çok yüksek ama o zamana kadar bunca ay boş boş bırakmak istemiyorum gitarı :) tşk..

Başka hocaları bekleme illaki senden daha ii bilenler vardır orada onlarla idare et,arkadaşlar ii anlatmış artı olarak ben çaldıklarını kaydederek cubase kullan;karşılaştırma ve motivasyon açısından öle yap derim.
B.Ususoy diyoki;bi gruptan öğreneceğini hiç bir hoca veremez.
Ayrıca Limewire m3d.loadda 1 numara,daha fazla tüyo vermiom şimdilik:)
 
DarK_AnqeL demiş ki:
Amin cümlemize sana da..
Selam ben berlinden olkay: gitar ögrenmek istiyorsan direk ders alman lazim, öyle 10 saat ders almakla olmaz bu isler.En az iki yil gitar dersesi ve süerkli evde calisman lazim, yoksa unut bu isi. Ve metronomsuz yaparsan hic baslama daha iyi, cünkü ilerde bi grubda calarsan o insanlara yazik olur.

Sevgiler ve Selamlar


www.rosekillermusic.net
 
Tavsiyem önce nasıl başlamak istediğine karar ver. Ritmci mi yoksa solocu mu? John Petrucci'nin Rock Discipline videosunu birşekilde edin. Bu sayede karar vermen kolaylaşır ve ikisi için de altyapı oluşturur. Temelde arpejlerle parmaklarının açılmasına çok yardımı olacaktır. Çok kastırabilir ama başarınca solo konusunda iyi bir disiplinle clean tonlar elde edersin. Akor olayına gelince. Dediğim gibi o dvd ile parmakların birkere açılınca internette çok güzel akor siteleri var. Major minorlerle temel akorlara başlarsın. Parmak numaraları da anlatılan bir site seçmelisin. Sonra bareliler derken (çok keyiflidir bare çalmak) kesmezse 7li 9lular diye devam edersin. Bununla bir süre bir çok şarkıyı akor ve tablardan okursun. Ancak her duyduğunu tablara bağlı olmadan çalmak istersen iyi bir dostundan ya da arkadaşından rica ederek gamlar ve armoniler hakkında ders alabilirsin.

Bir de tavsiyem ne olursa olsun bireysel bir hoca bulmadıkça hazır müzik kurslarına itimat etme, klasik gitar çalarken çok şey öğrenirsin ama herkes elektro için para vermediği için kurslar elektro olayına pek önem vermez ve tecrübeli hoca bulundurmaz. Bulsan bile seni ancak ritmci yapar. Zaten öğrettikleri de bunlardan fazlası değil. Profesyonel birinden özel ders alman tabii ki öğrenme sürecini hızlandırıp püf noktalarını gösterir.

Mesela ben de şu anda evimin yanında bir müzik dükkanı var sahibi bağlama çalıyor ve çalamam dese de eline alınca elektrogitardan çok güzel armoniler elde ediyor. Bana gamları öğretmek istedi ben her şarkıyı çalamıyorum tabları geçemiyorum deyince. Şu anda öğreniyorum ve ücret de istemiyor. Çok da iyi öğreniyorum. Elektro, bir bağlamacıdan da çok güzel öğreniliyormuş bunu anladım.

Kısacası yukardaki anlattıklarımı uygula. DVD de hemen 35. derse geçmeye çalışma ve bir dersi bitirmeden ileriki derslere bakma moralin bozulur. Ve birşeyi yapamadığında asla kendini suçlama. Bazen bir gün çok güzel çaldığını başka gün karıştırabilirsin. Bu henüz parmakların tam oturmamasından kaynaklanır. Bir daha böyle güzel çalamam diye düşünme iyi çaldığın zamanlar. Japonların ünlü kalem çevirme egzersizleri vardır. Sol elinle parmaklarının arasından kalem çevir okulda derste, bu da parmaklarının gitar elinde değilken bile sololara alışmasını sağlayacaktır. (Dikkat edersen ilk zamanlar yüzük ve serçe parmağı beraber hareket eder ama bu egzersiz ikisini ayrı ayrı hareket ettirmeni sağlayacaktır). Adım adım, yoğun disiplinle, hatta asosyallik bile iyidir, gitarından başkasına pek yaklaşma. İlk zamanlar çevren, hakkında iyi şeyler söylemeyebilir (gitar manyağı olmuş falan) :D ama sonra güzel melodiler dinleyince çok hayran kalacaklar. Bunları aşınca zaten parmakların klavyeye oturmuş demektir. Artık rahatça repertuarına yeni şarkılar katarsın. Bu esnada J. Petrucci egzersizlerine de devam et. Bu egzersizleri yavaş yavaş yap. O da yetmezse harmonik atma, tremolo vs. gibi işin zor kısımlarına girersin. Uzun bir yazı oldu ama başlayan birinin nelere dikkat etmesi gerektiğine kendimce değinmek istedim. Hatam varsa affola. Ben de daha öğrenciyim. Kolay gelsin
 
Geri
Üst