Mp3 Player Önerisi ?

Arkadaşlar elimdeki mp3 player bozuldu ne yazık ki. şu ana kadar hep sony kullandım ve gayette memnundum.Başta tabiki ses kalitesi olmak üzere malzeme kalitesine önem veririm. Yine sony almayı düşünüyorum ancak sizlerinde tecrübelerinizden faydalanmak fikirlerinizi almak istedim ne önerirsiniz ?
 
Eğer bütçeniz 400 tl nin üzerinde değilse benim gözümde alınacak tek ürün vardır. Size önereceğim cihaz ve diğer yüksek meblağlı aletlere mp3 player denmesi bence çok da doğru değil. Çünkü mp3 oldukça kalitesiz bir dosya biçimi. Günümüzde flac (free losless audio codec) denen bir format var ki müziğinizi gerçek kalite ile dinlemenizin nihai yoludur kendisi. Sansa Clip+ flac dahil birçok üst düzey formatı da çalabilmesi ile çok iyi bir DAPtır. Evet bu aletlerin gerçek ismi DAP, yani Digital Audio Player'dır. Eğer ki bütçeniz Hifiman ya da Ibasso DX100'e yetecek kadar yüksek değilse kesinlikle almanız gereken clip+ dır. Çünkü tartışmasız piyasadaki fiyat/performans olarak en iyi üründür. Hatta diğer adı da küçük canavardır. Küçücük yapısı ve ortalama 100-150 liralık fiyatı ile 500-1000 tl arasındaki DAPlara kafa tutmaktadır. Micro SD desteği ile 32 GB'a kadar arşivinizi büyütebilirsiniz. Hiç düşünmeden alabilirsiniz. Şu an ben de kullanıyorum ve biraz daha para biriktirince DX100'e geçeceğim. Mesaj atarsanız elimden geldiğince yardımcı olabilirim. İyi günler.
 
Kesinlikle sansa clip+. Ses kalitesi çok tatminkardır, rockbox yükleyince de uçan bir alet. Amacınız sadece müzik dinlemekse yani video izleyim, internete gireyim, ondan da olsun, bundan da olsun demezseniz clip+'dan iyisi yok şu anda. tabii bütçeniz arttıkça colorfly, hifiman şeklinde gidebilir.
 
Arkadaşlar hazır konu açılmışken 500 tl bütçem var, 1 kuruş daha üste çıkamam ne yazık ki. Fiyat/performans olarak çok iyi diyebileceğiniz DAP önerileriniz var mı?
 
Merhabalar,
O fiyata alabileceğiniz en iyi DAPları linkleri ile beraber yazıyorum.
İlk linkteki bütçenizi çok az da olsa aşıyor ancak normalde daha pahalı bir cihaz ve 120 GB dahili hafızası, ekolayzer ayarları ile piyasadaki efsaneler arasında. Onun dışında 500 tl ile alınabilecek en iyi DAPlar aşağıda. Kısaca bahsetmem gerekirse Hifiman'in bir iki tane abisi var, onların sesi elbet daha iyi ancak fiyat olarak aralarında uçurum var. Bu fiyata ise hm601 modeli var. Hifiman piyasadaki en iyi DAP üreten üç dört firmadan birisidir. FiiO ise linkini attığım DAPı yeni çıkarttı. İnceleme fırsatı bulamadım ancak f/p olarak firma çok iyi ürünler piyasaya sunar. Bu ürünü de daha çıkmadan çok iddialı tanıttı. Saygın çevrelerde beklenen bir ürün. En büyük özelliğini ise 24 bit kayıtlarda gösteriyor. Son attığım Colorfy ise c4 diye bir abiye sahip. Onun birkaç yüz dolar daha ucuz bir kardeşi c3. Ses karakteri olarak birbirlerine yakınlar diyebilirim.
http://www.amazon.co.uk/dp/B0047Z5ZEU
http://www.amazon.com/HiFiMAN-HiFiMan-HM-601-Portable-Player/dp/B004DHOHYQ
http://www.ebay.com/itm/best-seller...108?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c34064bac
http://www.ebay.com/itm/COLORFLY-C3-24bit-WAV-APE-FLAC-MP3-HiFi-Music-Player-/380343844383
 
2. elde hm601 bulmanızı tavsiye ederim, birkaç forumda satılıyordu. 400 TL civarı bir fiyat istiyorlardı. Alınabilecek en kaliteli daplardandır.
 
Çok teşekkürler arkadaşlar Cowon x7 den yana kullanacağım tercihimi. Birde (biliyorum yeri değil ancak yeni konu açmak istemedim) x7 nin yanına yakışacak kulaklık önerebilir misiniz? Bütçe en fazla 150tl
 
Bana kalırsa colorfy alınacaksa c4 veya hifiman alınacaksa hm801 alınmalı. O yüzden sizin bütçeniz için uygun bir seçim olmuş. Ben açıkçası x7nin sesini hm601inkinden daha başarılı buluyorum. Hifiman ile kıyaslanamaz tabi ki ama o fiyattaki modelleri karşılaştırdığımızda x7 son derece başarılı.
Kulaklık olarak o fiyata pek bir şey beklemeyin derim. Ama anladığım kadarıyla bütçenizi zorlayacaksınız eğer başka şeyler önerirsem. O yüzden en iyisi gidin bir cx300ii alın. Yanlış hatırlamıyorsam tam olarak 150 lira idi. Ürün zaten sennheiser, yani sesinin dışında oldukça da sağlamdır kolay kolay bozmazsınız. İncelemeleri okursanız o fiyata alınabilecek tartışmasız en iyi kulaklıktır. Ama maalesef 400 500 liraya çıkmadıkça kulaklıklarda sahne algısından bahsetmek pek mümkün olmuyor. Onun dışında tizler biraz geri planda cx300ii de ama yine de o fiyata alacağınızın en iyisidir. Memnun kalacağınıza eminim (y)
 
Geri
Üst