Gitar gövdesinde çatlak

gitarın talihsiz bi kaza sonucu yere carptı ve kasanın alt kısmından boyası dçkülcek şekilde çatladı

buna yapılabilcek bişey var mı biliyomusun veya daha önceden basına gelen ve buna bi çözüm üreten

yardım ederseniz cok sevinirim...
 
Aynı sorun bende de var 1 senedir boyası dökük vaziyette duruyor. Hatta çatlağı biraz daha devam ediyor diye ierde daha da sökülür diye endişe etmiştim ama bişe olmadı 1 senedir aynı.
 
gitarların ustunde polyester vernik olduğundan (ki bunu bilirsiniz)bu sorunu ya bir usta çözebilir yada boya işinden anlıyorsan komple zımpara boya ve vernik atılır.yalnız ben güzel bir sticker yaptırıp çözmüştüm olayı.
 
Sizin ilacınız Kenan Ustadır. Ankaranın tek luthier'i diyebilirim. Hem işi çok temiz ve çok ucuzdur. Ankaralılar için gerçekten şans(hele istanbuldaki ustaların fiyatlarını gördükten sonra.) Evrensel Müzik atölyesi var İzmir Caddesinde bir pasajın alt katında gmk tarafından giderken orobüs firmalarının olduğu tarafta üstgeçidin ayağının hemen orada karşısında GALAKSİ internet Cafe var. Orada bulabilirsiniz.
 
Norton_Antor demiş ki:
çatlak derken boyada mı yoksa üç boyutlu bir çatlak mı?yani gövdenin içine ilerleyen?


Steve Vai'ın Evo'sunda var öyle bir olay :D

Evo nun neckin yanindan baslatip govdeye dogru ilerleyen catlagi. onun icin bi cozum bulamamislar. Bir gun evoyu emekli etmek zorunda kalicak vai amcamiz.

Arkadasin sorusuna gelince. Gitar degerli olduguna gore kendin bisey yapmasan iyi olur. Bena gore gitar ustundeki catlak ve vuruklar onemli degil. Sonucta kozmetik seyler. Ama gercekten kurtulmak istiyorsan bi luthiere ver. O boyayi kazimasi var yeniden boya atmasi astari zarti zurtu. hic ugrasma derim.
 
peki bişey daha sorcam thunderhead

bu senin boyasını kazımak felan dedigin işlemi adam bütün kasayamı uygulayıcak yoksa sadece boyası dökülmüş olan yeremi

bi de gerçekten kurtulunurmu yoksa bole bi işlemden geçtigi anlasılabilirmi eger anlasılıcaksa boyle kalması daha iyi tabii
 
Kenan usta herhalde yapılcak en iyi tedaviyi uygular.. bir arkadaşın akustiği düşmüştü yere bir keresinde kulakların bulunduğu kısım komple 1. perdenin hizasından ayrıldı ve düştü :)
kenan ustaya verdi arkadaş ve geri aldığında kırık olan yerden sadece hafif bir iz vardı..
 
Tabiki butun kasaya uygulamasi soz konusu degil. Butun kasaya uygulamasi demek gitarin butun aksamlarinin birbirinden ayrilmasi demek. Ufak bi catlak icin o kadar kulfete girmeye hic gerek yok. ona yapilacak sey sadece catlagin oldugu bolgeyi zimparayla temizleyip titiz bir kat (yada kac kat gerekirse) boya atmaktir. Gitarin ne renk?? Gitarin renginin tutulmasida onemli. Bi iki ton yukarida yada asagida olursa olay belli olur. Eger catlak seni gercekten rahatsiz ediyorsa bi luthier ile konus. Kendim biseyler yapmak istiyorum diyorsan arama yap DrB zamaninda bu konuda baya bilgi vermisti. Bulamazsan www.muziktek.com a bak orda bu konu ile ilgili bi iki baslik var. Son olarak benim fikrim catlagin kalmasidir. Gitarina bir karakter verir ;)
 
ya bi kaç arkadasta ole dedi karakter sahibi olmus felan diye espiri felan dondu ama gitar aslında daha 3 aylık felan o yuzden içim acıdı biraz

kendim yapabilcegimi zannetmiyorum ama gitarın rengi ten rengine yakın bi renk gitarın rengini bulur herhalde neyse ben en iyisi bi luthier konusuyım su kenan usta'nın yanına bi ugrıyım cok saolun yardımlarınız için
 
IMG20140411191923.jpg
Bu çatlak konusunda napabilirim yaptırılabilirmi gitarım cort ad880ce fiyat 500 tl civarıydı ama manevi değeri çok büyük yardımcı olursanız çok sevinirim
 
32051 eklentisini görüntüleBu çatlak konusunda napabilirim yaptırılabilirmi gitarım cort ad880ce fiyat 500 tl civarıydı ama manevi değeri çok büyük yardımcı olursanız çok sevinirim

Kolayca halledilebilecek bir şey ama gitarın renginde boya bulunamazsa ya tamamı boyanır ya da bölgesel bir boyama yapılır ve sırıtır. O yüzden bence dışarıdan hiç dokunmayın sadece içerinden içe çöken parçayı parmağınızla itip düzeltin ve iç kısmından hafif bir tutkal sürün hallolur.
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim :) bu arada ilker kardeş aydında oturuyorum yine de teşekkür ederim
 
Geri
Üst