Morley Bad Horsie 1 Ve Bad Horsie 2 Arasında Ki Farklar ?

Yine forumdan okuduğum kadarıyla aslında bad horsie II diye yeni bir sound üretmemişler yani Bad horsie I inde duyduğun ses neyse birebir onun aynısını duyacaksın hiçbir değişiklik yok yani. Sadece contour wah diye wahı kendin ayarlayabildiğin bir ekstra özellik varmış onuda çoğu kimse kullanışsız bulup kullanmıyormuş. Yani Bad horsie II alanların çoğu yine aslında cihazlarını Bad Horsie I olarak kullanmaya devam ediyorlar. Bu sebeple ilk defa almış olsun hani ekstrası da olsun diye alınır belki kullanmasanda o contour wah özelliğinİ. Ama elinde zaten bad horsie I var ise hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Çünkü elindeki alet neyse yine aynısı Bad Horsie II.
 
Herhangi bir switch yok pedal yaylı en tepe noktasında duruyor normalde. Sen wah yapmaya başlayınca devreye giriyor. Bıraktıktan 1 saniye sonra kapanıyor. Bu süre ayarlanabilir ama gayet makul ir süre. Hiç süre olmasaydı wah yaparken en tepeye gelince devreden çıkıp tekrar girerdi falan.
Gerçi devreye girerken bir ses falan çıkmıyor ama volume de bir artış oluyor boost özeliği var pedalın .
Birde uzun kablolardaki sinyal kaybını önlemek için buffer devresi koymuşlar.
 
Crybaby nin de switchless olan modeli var 535q zannedersem. Değişik ayarları da var.
Birde ibanez weeping demon wah için iyi diyorlar netten demolarını dinledim çok iyi idi. Her türlü ayarı değiştirilebiliyor pedalın. İster switchless yap istersen yaylı istersen yaysız. Hatta yayın sertlik ayarı bile var :)
 
ben şahsen denedim ibanezi.tonları falan tatminkardı.ayarlarını çok kurcalamadım ama basınca direk aktif olması yada istersen belli bi noktadan sonra devreye girmesi güzel özelliklerdi.bunun için bir tane kendime arıyorum şimdi.İnşallah yarın alacağım bir arkadaştan ibanez weeping demonlardan.o zaman daha ayrıntılı bişeyler yazarım sanırım.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Weeping Demon harika bir wah pedalı bence de. Wah alacaksanız mutlaka Weeping Demon'ı deneyin, pişman olmayacak ve hatta dükkandan aklınızda CryBaby veya Bad Horsie almak varken WD7 alıp çıkmış olacaksınız... :)
 
Manticore demiş ki:
Weeping Demon harika bir wah pedalı bence de. Wah alacaksanız mutlaka Weeping Demon'ı deneyin, pişman olmayacak ve hatta dükkandan aklınızda CryBaby veya Bad Horsie almak varken WD7 alıp çıkmış olacaksınız... :)

banada aynısı olmuştu zaten bad horsie vardı aklımda bi baktım güzel pedal şak aldım...
 
slm

şimdi pedalın yanında bir manivela var onu çevirdiğinde pedal oto Sw ten manuel Sw geçiyor manuel Sw geçtiğindede wahı o pedal a basarak açıp kapatıyorsun. tabi pedal yaysız oluyor ozaman...
 
İki gündür Morley Pro Series II Wah Volume kullanıyorum,boyutundan baya şikayetçiyim...

CryBaby Ritter'in arka cebine bile sığıyodu,Morley maşallah çanta isterim diye bağıyo..Sırf bu yüzden değiştirsem mi diye düşünüyorum bu pedalı.

Bi de volume-wah teoride kullanışlı bi pedal gibi görünse de aslında benim için öyle değilmiş. :D Yani setupımda wahın ve volumun yeri aynı değil.Boşuna masrafa girmişiz yahu..Bu pedalı almayı düşünenler ince elesinler ki benim gibi mağdur olmasınlar sonra. :LOL:
 
Geri
Üst