Ev Tipi Tamamen Tüplü Ampli.

Power katını kırmak istiyorsan sesi açman gerekir. Power lambalarının kırılma soundunu sevenler, "ki genelde hafif kırılmış tonları severler" 50 wattlik bir ampli ile evde yapamazlar. Fx loopa bağlanan compressor ve volume pedalida buna çare değil. Atteneator tek çare.

High gain sound sevenler düşük seste gayet rahat çalarlar çünkü drive olayını preamp kisminda hallederler. Fakat bundada ses yine küçük bir transistorlu ampliden fazla olmalıdır zira lambalilarin alt frekans cevapları düşük olduğundan genelde 12" speakera surulurler tabi büyük hoparlör iyi sound için daha cok güç ister. Bunu attenuator ilede çözemezsin. Bu durumda belki bir boost pedalı size yardımcı olabilir.
 
Ozaman "1 wattlar bile bazı evlerde fazla kaçar" diye düzeltelim. Çünkü söylediğinden 1 wattlık amfiler arasında fark varmış sonucu çıkıyor.

Peki öyle diyelim :)

50 Wattlık amfim var, apartmanda oturduğum halde gece 3'te 3/10 yapıyorum.

Süperim ben, muhteşemim.

banana145.gif
banana145.gif
banana145.gif
banana145.gif
banana145.gif
banana145.gif
banana145.gif
banana145.gif


Şu watt olayına gözünüzü seveyim takılmayın artık lütfen. Gidin mağazada denerken evde çalacağınız volüme getirin, çıkan sesi beğenirseniz alın, beğenmezseniz kalsın. Hatta bir de evde açamayacağınız volüme getirin, aletin kapasitesini görün, şayet satın alırsanız bakar bakar gururlanırsınız "hey yavrum be" diyerek. Güç düşürücünüz varsa daha güzel, onu da alın yanınıza öyle gidin. Attenuator falan olmadan keyif ala ala evinde Mark V, DSL401 besleyen adamlar tanıyorum apartmanlarda. Evde 1 Watt da çalınır, 5 de, 40 da, 50 de.

Soruya dönecek olursak;

Ben olsam bir tane Roland JC120 alır, elimde kalan parayla da bir tane lambalı preamp edinirdim. Mesa V-Twin olur, Studio Pre olur, ENGL E530 olur olur da olur. Bogner'in pedalları çıktı, nasıldır bilmiyorum ama kötü bir şey okumadım henüz bu pedallar hakkında.

İlla tamamı lambalı olsun derseniz de Carvin V3 derim. Mini falan değil ama, direk V3. Bu aleti çalanlar da ya beğenmiyor, ya da benim gibi dibi düşüyor. Amfiye zaman ayırmayla alakalı olduğunu düşünüyorum ben de. Biraz vakit geçirip çözerseniz eğer, çok taşaklı alet. Bugüne kadar çaldığım en versatil amfilerden birisi. Ama kabin seçiyor. Amfinin esnekliğini tamamlayacak bir kabine ihtiyacınız olacak. Denemeden almak risk olur.

Aha geldi bir deli! N'aber? :) Kimse o adamlar beni tanıştır yahu. Altımda yaşlılar, üstümde bebekliler, 18 wattı bile atenuşla besliyorum ancak. Ama sen Ankara'dasın değil mi? Peeh! O da yaramıyor ki bize! Olmadı Ege'den falan eski bir köy evi mi bulup kafamıza göre takılsak ne?
 
Geri
Üst