Cangöz Müzik'ten Inciler

Peki konuyu genele yaymak gerekirse.. Her ne kadar bu konuda mesafe kaydetmiş olsalar da Tünel'den bişey almaya kalktığınızda cebinizde para olsa bile gerilir misiniz benim gibi??
 
İllaki! İnsan nasıl gerilmesin. Salak yerine koymaya çalışıyorlar insanları.

Mesela 2 ay evvel Tünel lalami müzikte gitar bakarken - denerken, Dean razorback gitarlarını inceliyordum. İşçilik vs. çok hoşuma gitmişti lakin gitarın Endonezya üretimi olması canımı sıktı. Bunun üzerine ismini vermeyeceğim yetkili arkadaşla sohbet ettik. Gitarı satma yöntemi hoşuma gitti(!) şöyle ki;
"Abi bu gitar Endonezya üretimi ama bakma sen Endonezya olmasına Dean firmasının Endonezya'da kendi fabrikası var orada üretiliyor bu gitar diğer Endonezya üretimi gitarlarla karıştırma."

Demesi üzerine dükkanı derhal terk ettim, konuşmayı uzatmanın anlamı yoktu.

Yanlış anlaşılmasın firmayı yermek değil amacım ancak insanları kandırmaya çalışmakta ellerinde ki müşteriyi kaçırmaktan başka bir işe yaramıyor.
 
Dore farklı mı? PRS alacaktım denetmiyoruz dedi .... oldu ... 3,000 dolar verecem görücü usülü alacam ... he canım he. Ama aynı Dore kore bir Schecter için ki almadım sonuçta 45 dakika muhabbet etti ... dedim ya eleman önemli.
 
Aynen öyle. Aynı gün Bağdat cd. ne indim Do-Re'ye gittim Jeff Loomis imzalı ve diğer bir kaç gitar denemek - almak amacıyla. Muhabbeti aynen aktarıyorum:

  • Ben: Falanca, filanca gitarlar elinizde mevcut mu? Mevcutsa eğer denemek istiyorum.
  • Satıcı: Evet mevcut lakin depoda var elimizdeki mallar eğer alacaksanız getirtelim.
  • Ben: Alacağım ancak manavdan karpuz alırken bile yokluyoruz gitarı denemem gerek memnun kalmazsam neden alayım?
  • Satıcı: Öyleyse getirtemiyoruz, iyi günler.

Bu nedir yahu? Ne biçim esnafsınız siz?​
 
Ben de yaylı enstrüman aksesuar alışverişi hakkında Cangöz Müzik Tünel şubesinde yaşadığımı aktarayım;

Uzun yıllardır ana enstrüman olarak klasik gitar çalmakla beraber son 5 aydır çello'ya gönül verdim ve bu konuda ilerlemeye çalışıyorum.Tabii yaylı enstrümanlarda sağ el tutuşuna ve ton üretimine arşenin etkisi çok büyük , ben de iyi bir arşe almak üzere geçen hafta Tünel'e alışverişe çıktım.Cangöz müziğe girdiğimde arşe denemek istediğimi 500 liraya kadar bütçem olduğunu belirttim.Uzunca bir süre bekledim( gitara yeni başlayacak arkadaşlara malesef sunta gitarları allayıp pullayıp satmaya çalışıyorlardı tabii bu tip ürünlerden daha çok satıp daha çok kar edebildikleri için bilinçli müşterileri ikinci plana atıyorlar) satış elemanının ilgilenmesi için.Sonunda arşe kutusunu açtıklarında 'aa bunlar viola arşesi , elimizde deneyebileceğiniz çello arşesi kalmamış 'diyebilme yüzünü bulabildiler ve ellerinde başka arşeler de bulunduğunu fakat onları denettiremeyeceklerini(!) söylediler.Aynı fiyat aralığındaki ve hatta aynı marka arşeler arasında bile denge ve tutuş rahatlığı konusunda farklar olabilirken 400-500 lira verip alacağım bir ürünü denemeden almam ne kadar mantıklı siz düşünün.Tabii mağazada yaylılar konusunda danışabilecek bir satış elemanları bulunmaması da ayrı bir soru işareti.

Sonrasında Zuhal müziğe gittim yine aynı şekilde bütçemi söyledim , fiyat söylenmeksizin önüme 4 arşe çıkartıldı yaklaşık 40-45 dakika hepsinin artı/eksilerini oradaki yaylı bölümünde bulunan satış elemanıyla fikir alışverişi yaparak mukayese ettim , höfner as32c çello yayında karar kıldım ve nakitte de güzel bir indirim yapıldı+yanında güzel bir sert kutu yay taşıma çantası hediye edildi(thomann'dan alsam kargo gümrük derken bana mal olacak fiyattan çok daha ucuza geldi , çünkü direkt Çin'den ithal ettikleri için Türkiye'de bazı markaları yurtdışına göre daha uygun fiyata almak mümkün oluyor) ben de mutlu bir müşteri olarak ayrıldım.Açıkçası uzun yıllardır çoğu alışverişimi yurtdışından internet yoluyla yapan birisi olarak bu yaklaşımları şaşırttı.
Özellikle tel alışverişinde şu siteyi tavsiye ederim , müşteri hizmetleri çok iyi çalışıyor.
Guitar Strings Order Online with Great Customer Service

Buradan Zuhal reklamı yapıyorum gibi algılanmasın her mağazaya yapacak eleştirilerim var ama iyi yönleri olduğunda bunları yazmak gerektiğini düşünmekle beraber aralarında kötü olanların ise alışveriş bazında ifşa edilip bu piyasadaki hizmet kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmak gerektiği fikrindeyim.

Yine Cangöz Müzik Tünel şubesine dönecek olursak , bugün ise çello teli almak için gittim.Aradığım marka ve model olan Thomastik Spirocore S31 set sadece Cangöz müziğin elinde vardı.Ben de meraktan Pirastro Chromcor'ların fiyatını sordum ve indirimli(indirim falan yok internette yazan havale fiyatını söylüyorlar) olarak 350 olduğunu duyunca kendimi tutamayıp daha önce Zuhal müzikten fiyat aldığımı ve bu seti 250 TL'ye bıraktıklarını belirtince bu ürünün tek(?!) distribütörünün kendileri olduğunu , Zuhal müziğin ise haksız rekabet yaptığını , piyasa fiyatlarını kendilerinin belirlediğini(!) ve onları şikayet edeceklerini(onların fiyatına göre bu ucuz fiyatı veren zuhal müzikteki satış elemanının ismini kendilerine söylememi istemeleri de ayrı bir komedi(?!) ) hışımla-yüzleri düşerek söylediler ve işinize gelirse bizden alırsınız havasında bir tavır takındılar.Sonuç olarak başka bir mağaza Thomastik Spiracore S31 seti getirmediği için buradan almak zorunda kalsam da bir daha kendileri ile alışveriş yapmayı asla ve asla düşünmüyorum.

Karşılaştırmalı fiyat analizi için:
Bu geçen hafta aldığım çello yayı ve o zaman kur daha yüksek olduğu için yazan fiyat daha fazlaydı/ayrıca stokta olmadığı için fiyatta düşürülmüş
Höfner AS-32C 4/4 Yay - Zuhal Müzik

Benim aldığım fiyat 260 tl + kaliteli hardcase taşıma çantası hediye edildi

Bu da thomann fiyatı
Alfred Stingl by Höfner AS32 C4/4 Composite Cello Bow

Bu da Pirastro chromcor'un fiyatları

Zuhal Müzik(Nakitte 250'ye bırakıyordu)

Pirastro Çello Teli (Chromcor) - Zuhal Müzik

Dore Müzik(Nakitte 310 civarına iniyordu)
Pirastro Chromcor Medium Cello Tel Seti Viyolonsel Aksesuarları Pirastro

Cangöz Müzik(İnternette 348 yazana 350 diyerek bir de üstüne bindirim yaptılar:) )

Pirastro Chromcor 339020 Çello Teli


Eğer Zuhal müzik de , Dore de daha ucuza satıp hala kar edebiliyorsa Cangöz müziğin fiyat politikasını siz düşünün.
 
Son düzenleme:
Do-Re tünel mağazasındakiler bir zengin bir kediye ciğer bile satabilecek kabiliyette bir insanlar değiller. Satıcı değiller ki ama zaten gittiğiniz bir çok mağazada satıcı göremezsiniz bir istisna bazı yarı lüks ve lüks kuyumcular. Bak o abiler satar . Çünkü kadınlarla mücadele ediyorlar. Öylesine bir girersin sonra elinde yüzük evlenecek hatun aramaya çıkarsın.
 
Tunelden hic bahsetmiyorum zaten, ugramaktan hic haz duymadigim tek yer bir muzisyen olarak. Ama ben de Kadikoy Cangöz'de yaşadığım bir olayi anlatayim. Gitar ariyorum o zamanlar deli gibi, aklimda da fender deluxe strat var. Gideyim deneyeyim de ikinci el alirim diye düşünüyorum. Girdim dedim şu baştaki deluxe galiba. Evet aynen öyle dedi. Deneyebilir miyim mumkunse diye sordum. Maalesef hayir demez mi. Dedim neden. FENDER DENETTİRMİYOR DELUXE SERİLERİ, O KADAR PARAYA DOYMUŞ Kİ ARTIK DEDİ. Dedim nasil yani ben almak istesem ne olacak. Maalesef garanti almamiz lazim dedi. Biraz sinirlendim, ya abicim cebimde 1500 euro olmadığını nerden biliyorsun, begenirsem alacağım dedim. Ya haklisin da fender çok tuzu kuru bir firma, alacaksan dene diyor yani dedi. Açıkçası sinirlendim, ama içimden güldüm komik hallerine.
 
İstanbul piyasasini cok bilmem orada yasamadigim icin ama yaklasik 1 ay önce Istanbul'daydim birkaç gunlugune. Tunele ugradim. Cangoz muzige de ilk kez girdim. Daha once adini sanini duymamistim ama arkadasa ukelele alacagimiz icin fiyat aliyordum mağazalardan. Cangöz'e girinice gözüme Parker gitarlar takıldı, hemen hemen yaşıtım bir satış elemanıyla Parker hakkında konuşmaya başladım. Yaklaşık 3400 euroluk bi Parker gösterdim ve denemek istediğimi söyledim ve hiç itiraz etmeden indirdi gitarı. Denemek istediğim amfiyi de kendim seçtim. Güzel bi Laney vardı. Yaklaşık 10dk denedim, bi yandan muhabbet ettik. Aynı gün Zuhal'e de gittim. EBMM Majesty denemek için."Gitar şuan vitrinde, vitrin çok karışık ve cumartesi çok yoğun, yarın gel" tarzı cümleler kurdular. Ben de normalde pazar sabahı dönecektim ama sırf gitarı denemek için biletimin saatini değiştirdim. Denemeye gittim gitarı pazar öğlen saati. Uzun zamandır denemek istediğim EVH 5150 III 50 watt amfi de orada vardı. Onla birlikte denemek istediğimi söyledim. Adam gitarı aldı geldi, geldiğinde de "Onun trafosu arızalı, değişecek" diyerek amfiyi açmadı. Evet belki GERÇEKTEN arızalıydı ama gösterdiği tavırdı hoş olmayan. 3000 küsür euroluk gitar denetiyorsun. Başka bi lambalı amfi önerebilirdi gayet rahat. Sonra gitarı Cube'e bağladı. Değer olarak Cangöz'de denediğim Parker'la kafa kafaya Majesty hemen hemen. EVH'de neredeyse Laney'le aynı. Ama Zuhal amfiyi açmamayı tercih etti. Gitarı da ortalama 1.5- 2 dk ya denettiler ya denetmediler. Ve bu sırada başımda somurtarak beklediler. Sonra da "Yeterlidir sanırım bu kadar"diyip gitarı istediler. Ne denediğimden bir şey anladım ne de keyif aldım. İzmir Zuhal'deki abilerimi severim. Günahlarını almayayım. Sağ olsunlar çok yardımcı olurlar hep. Ama İstanbul mağazası için aynı şeyi söyleyemeyeceğim malesef.
 
Tunelden hic bahsetmiyorum zaten, ugramaktan hic haz duymadigim tek yer bir muzisyen olarak. Ama ben de Kadikoy Cangöz'de yaşadığım bir olayi anlatayim. Gitar ariyorum o zamanlar deli gibi, aklimda da fender deluxe strat var. Gideyim deneyeyim de ikinci el alirim diye düşünüyorum. Girdim dedim şu baştaki deluxe galiba. Evet aynen öyle dedi. Deneyebilir miyim mumkunse diye sordum. Maalesef hayir demez mi. Dedim neden. FENDER DENETTİRMİYOR DELUXE SERİLERİ, O KADAR PARAYA DOYMUŞ Kİ ARTIK DEDİ. Dedim nasil yani ben almak istesem ne olacak. Maalesef garanti almamiz lazim dedi. Biraz sinirlendim, ya abicim cebimde 1500 euro olmadığını nerden biliyorsun, begenirsem alacağım dedim. Ya haklisin da fender çok tuzu kuru bir firma, alacaksan dene diyor yani dedi. Açıkçası sinirlendim, ama içimden güldüm komik hallerine.
Fender'e bu olayı kamerayla kaydedip göndersen, o firmaya dava bile açarlar. Ben hayatımda böyle bir şey duymadım :D
 
cangöz müzikte benzer bir laney cub10 vakası da ben yaşamıştım. o zamanlar lambalı amfi arıyorum ve bütçeme göre aklımda ibanez tsa5, vox ac4, blackstar ht1r ve laney cub10 var. sonunda laney'de karar kıldım, henüz ekipman konusunda çok yeni sayılırım, distribütörüz dediler ancak fiyatlar hiç öyle demiyordu. sonra yan taraftaki senkop'a girdim ve laney cub10'u 550TL/6 şeklinde alabilmiştim, arada ciddi fark vardı. dore, kıvılcım ve zuhal bence çok daha ilgili, tabi elemanlarla muhabbetinizle de alakalı bir durum oluyor. makina müziğin ilgi alakada yeri bence en üstte.
 
Komik insanlar gerçekten. Müşterisiz kaldıklarını düşünüp mutlu oluyorum aslında.
Aslında müşterisiz kalmalarını beklemek normal olanken gerçekte işler pek öyle yürümüyor sanırım.Çünkü hala çok sayıda bilinçsiz/araştırmayan , şeklini/rengini beğendiğini alan bir müşteri kitlesi var.Mesela ailesi ile enstrüman almaya çıkan hevesli gençler ya da çocuğuna/torununa enstrüman almaya gelmiş olan yetişkinler bu kitleyi oluşturuyor ve en çok satışı da gözlemlediğim kadarıyla bu kitleye yapıp yüksek kar ediyorlar.Geçen haftasonu gittiğimde tünel şubesi oldukça kalabalıktı ve çocuklarına şu tipte gitarları alan oldukça kişi vardı.
Almira MG917-RDS Klasik Gitar

Birisine parası çöpe gitmesin diye şu gitarı önerdim Piyano - Dijital Piyano - Gitar - Müzik Aletleri Sitesi - doremusic Tamam bu gitar da dorenin lanse ettiği gibi değil-full laminate bir gitar ama malzeme kalitesi,balkonlama sistemi,işçilik olarak aralarında dağlar kadar fark var yukarıdaki ancak oyuncak olabilir.Sonra ikinci el piyasasını işte bu ilk linkteki sunta çin enstrümanları dolduruyor.Çinde üretilen çok kaliteli enstrümanlar var ama satılanlar maalesef çöp ürünler.
 
Ben de ilk ve şimdilik tek gitar deneme deneyimimi anlatayım. Cangöz Müzik'te değildi yalnız DoRe'deydi. Yukarıdaki arkadaşın Zuhal'de gördüğü tepkiyi görmekten çekindiğim için hiç denemek istememiştim şu ana kadar. En son Dore'ye girip gitarlara bakıp çıkmışlığım vardı. Geçen gün şu anki gitarım olan Epiphone'u alacaktım (ikinci el), mağazada deneyeyim dedim. Girdim DoRe'ye, söyledim gitarı verdi, bir tane de tuner taktı "akortta kaymalar olabilir ara ara kontrol edersiniz" diyerek. Sonra modelini bilmediğim bir Mesa'ya bağladı gitarı. Hayatımda ilk kez Mesa'yı canlı canlı görüp dokundum hatta. :D Gitarı baya 10 dk civarı denedim. Kimse bir şey demedi. Sesi de gayet yüksekti. Sonra sıkıldım. :D Kalktım adam geldi yanıma aldı gitarı. Bundan sonra denemek istediğimde direkt Tünel DoRe'ye giderim herhalde. Tüm ön yargılarımın tersine çok ilgili ve anlayışlıydı satıcı.
Bu da böyle güzel bir anımdı. :D Bu kadar uzatınca kötü bir deneyimden bahsetmişim gibi oldu ama neyse. :)
 
Ben de ilk ve şimdilik tek gitar deneme deneyimimi anlatayım. Cangöz Müzik'te değildi yalnız DoRe'deydi. Yukarıdaki arkadaşın Zuhal'de gördüğü tepkiyi görmekten çekindiğim için hiç denemek istememiştim şu ana kadar. En son Dore'ye girip gitarlara bakıp çıkmışlığım vardı. Geçen gün şu anki gitarım olan Epiphone'u alacaktım (ikinci el), mağazada deneyeyim dedim. Girdim DoRe'ye, söyledim gitarı verdi, bir tane de tuner taktı "akortta kaymalar olabilir ara ara kontrol edersiniz" diyerek. Sonra modelini bilmediğim bir Mesa'ya bağladı gitarı. Hayatımda ilk kez Mesa'yı canlı canlı görüp dokundum hatta. :D Gitarı baya 10 dk civarı denedim. Kimse bir şey demedi. Sesi de gayet yüksekti. Sonra sıkıldım. :D Kalktım adam geldi yanıma aldı gitarı. Bundan sonra denemek istediğimde direkt Tünel DoRe'ye giderim herhalde. Tüm ön yargılarımın tersine çok ilgili ve anlayışlıydı satıcı.
Bu da böyle güzel bir anımdı. :D Bu kadar uzatınca kötü bir deneyimden bahsetmişim gibi oldu ama neyse. :)

Do-re nin özellikle çinili handaki mağazasında bir gitar deneme odası var, envai çeşit gibson prs cart curt var. Oradaki bir arkadaş da -şimdi adını hatırlayamadım- amfi denerken "seç abi istediğin gitarı dene" dedi prs seçtim dakikalarca denedim, hiç oralı olmadı kapadı kapıyı çıktı sonra geldi sohbet muhabbet, elinde olan bir Gibson ı zorla ama resmen zorla denetti. Bunu mutlaka dene çok özel bir gitar diye. Bir de onu denetti uzun uzun konuştuk falan. Yani kıssadan hisse bir mağazada müşteriye el sürdürtmüyorlar, bir mağazada yalvar yakar 20 bin liralık Gibson ı denetmek için can atıyorlar. Tabi ki de buranın müşterisi olurum ötekinin önünden geçmem.
 
Do-re nin özellikle çinili handaki mağazasında bir gitar deneme odası var, envai çeşit gibson prs cart curt var. Oradaki bir arkadaş da -şimdi adını hatırlayamadım- amfi denerken "seç abi istediğin gitarı dene" dedi prs seçtim dakikalarca denedim, hiç oralı olmadı kapadı kapıyı çıktı sonra geldi sohbet muhabbet, elinde olan bir Gibson ı zorla ama resmen zorla denetti. Bunu mutlaka dene çok özel bir gitar diye. Bir de onu denetti uzun uzun konuştuk falan. Yani kıssadan hisse bir mağazada müşteriye el sürdürtmüyorlar, bir mağazada yalvar yakar 20 bin liralık Gibson ı denetmek için can atıyorlar. Tabi ki de buranın müşterisi olurum ötekinin önünden geçmem.
Kesinlikle abi. Ama o deneme odası işi iyiymiş. Tüneldeki direkt ortada deniyosun öyle, ama yine dediğim gibi başında dikilen biri yok, sesi kıs diyen yok, hadi bırak yeter diyen yok. Gerçekten adamlar müşteri memnuniyetini önemsiyor..
 
Gitar dükkanlarında -özellikle Dore musicte- çok sevdiğim abilerim var. Sağolsunlar gitara başladığımdan bu yana genel olarak yardımcı oldular. Canım sıkıldığında bile kalkar gider sohbet ederim. Denetmeme nedenlerini de bir yere kadar anlarım hatta. Geçen hafta yine sohbet amaçlı gidip elime bir gitar aldım takılıyordum. Gelen bir müşteri kimseye sormadan gitar alıp denemeye başladı ve sapını başka bir gitara biraz sertçe çarptı. Bu gitarlar çalışanlar için sorumluluk. Her gün böyle kişileri görürlerse ön yargılı olmaları gayet normal sanıyorum. Ki ben de olurdum. Amacım aslında kimseyi savunmak değil biraz empati. Ama gelelim ki şu gitarı deneyemezsiniz olayı hiç hoş değil kimseye karşı. Hele ki düzgün bir dille anlatıp da gitarı deneyememek daha kötü.

Amma dediğim gibi çalışanlarda ön yargı olması gayet normal bence. Daha karşıma çıkmadı böyle bir karşılama ama çıkarsa da o dükkana pek uğramayı düşünmem...

Cangöze gelecek olursam da, Kadıköyde yeni açılan dükkanda bir kez gitar denedim 15 dakikaya yakın, lambalı amfide denemek istedim onları daha bağlayamadık diye daha küçük bir amfide denettirdiler. Bunun dışında bir sıkıntısını görmedim...
 
Geri
Üst