Stratocaster Tremolo Sorunu

Arkadaşlar 2012 usa stratım var, köprü kolu sandığımın aksine 90 derece değil de daha farklı bir eğimle yuvaya girmekte. Acaba trem-blockda mı hata var veya yuva açılırken yanlış mı açılmış diye düşünüyorum. Çalım açısından pek sorun yok ama kolu bazen bıraktığımda aşağı düşsün, bazense yerinde dursun istiyorum, bu durumda bir tur oynatmam gerekiyor, sorun da burda tam olarak; kol, yuvadaki jacka çarpıyor.

Resimde görüldüğü gibi, siyah çizgi şeklinde 90 derece değil kırmızı çizginin açısında giriyor.

Capture.jpg
 
Sanırım tel yüksekliği saddle lar yerine köprünün gövdeye sabtlendiği iki vida yükseltilerek yapılmış. durum öyle ise; vidalar sıkıp köprü gövdeye paralel hale getirilir sonra saddle lar kullanılarak tel yükseklikleri ayarlanır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
köprü gövdeye paralel hale gelirse, sol taraftaki boşluk da kapanmış olacak. bu kırmızı doğrultunun daha da sola kayması ve kolun iyice jacka çarpması anlamına geliyor :) tünelde sustain block bulabileceğim bi yer var mı acaba?
 
bana trem blok la ilgili bir sorun gibi gelmiyor. Solda nasıl bir boşluk var, niye var? fotolarını yüklersen sorunun daha iyi anlaşılır, fenderlerde köprü kullanımı amacına göre bir çok pozisyona ayarlanabiliyor. faklı bir kalınlıkta tel takman bile ayarları bozar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
dostum içine ışık girmeyen trem block fotoğrafını nasıl çekeyim, söylediğim gibi kol trem bloğa dik girmiyor, yukarıdaki gibi eğimli, trem block değiştirebilir miyiz? yeni üretimler mi böyle çözemedim.
 
Geri
Üst