Fingerstyle Nasıl Çalışmalıyım?

2 - 2.5 senedir elektro gitar çalıyorum. Ama hiç aklıma gelmedi parmakla çalsam nasıl olur diye.. Youtubeden videoları izliyorum adamlar öyle bir estetik çalıyorki imreniyor insan resmen. Neyse uzadıkça uzuyor yine bana fingerstyle konusunda yardım edebilirmisiniz? nereden ve nasıl çalışmalıyım kaynak vs verirseniz de çok iyi olur valla.
 
tirnakla calmak zorunda degilsin, tirnagin kenarindaki etle calan bir suru insan var. Ayrica lap steel icin olan penalarida kullanabilirsin, gerek isaret gerek bas parmagina takarsin, gerek ikisine birden.
 
Arkadaşların yorumları sonucu "Tırnağın ojeli mi?" diye sorasım gelmedi değil. Blues'cu değilim ama sizin oralardan Guthrie Govan'ın hybrid picking, bizim oralardan Zakk Wylde'ın chicken picking videoları var, bir bakıp çalmaya çalışmakta fayda olabilir.
 
Tırnak sertliği sorusunu ilginç ve bu faktörü önemsiz buluyorsanız, epey ekmek yemeniz lazım sizin bu konu ile ilgili.
Önemsiz bulmak demeyelim de farklı alternatiflerinin olduğunu belirtmek gerektiğini vurgulayalım. Nitekim Metalpose gayet güzel belirtmiş bunu. İnsanlara bilgiçlik taslamak yerine insanların problemlerine çözüm bulmaya çalışmak daha faydalı olacaktır ;)
 
Mark Knopfler-Dire Straits videolarını izle. Sultans of Swing şarkısını öğreten videolar var örneğin. Hibrid penalama değil de tam olarak fingerstyle çalıyor. Büyük ihtimalle tırnaklarını kullanmıyor. Parmağının etli kısımlarını kullanıyor bence. Tabii senin fingerstyle'dan kastın caz tarzı yumuşak sesler ve akorlardan oluşan bi tarz mı, yoksa blues-rock tarzı daha sert ve keskin tonlardan oluşan bi tür mü?
 
Tamamen fingerstyle değil, ama hibrid çalışıyorum.

Çeşitli sebeplerden dolayı (Tırnaklara iyi bakmanın ve uzun olmalarının gerekmesi, çıkan tonun penaya benzer şekilde sert olması gibi..) ben de tırnakla çalmayı tercih etmedim.. Hibrid çalmayı öğrenmek için izlenebilecek bazı yollar: Örneğin Asturias'ın gitar uyarlamasını alıp p yerine, pena ;i yerine m; m yerine a; a yerine de küçük parmağı kullanarak çalışmak olabilir. Penayı aynı telde tutarak tel atlamalı arpejler veya "banjo roll" örnekleri çalışılabilir, ...
 
Geri
Üst