Acaba Kandırılıyor Muyuz?

Forum ahalisi olarak tartışmayı seviyoruz ancak konu baya amacından çıkmış :D Öncelikle ana başlık olan sorunuzun yanıtı evet etkiler. Fiyat/performans olarak o fiyatları hak edermi? Kişisine göre değişir, gitarına göre değişir. Şu gitar şu fiyatı hak edermi derken belli bir referansa göre hareket etmek lazım. Yani sizin gözünüzde x gitarı şu kadar parayı hak ediyordur aynı iş için y gitarı şu kadar parayı hak edermi? Konu daha spesifik olursa yanıtlarda daha spesifik olur :)
Gelelim eğlenceli kısma :p halilpazarlamaya şu konuda katılmak zorundayım buradaki insanların çoğu gitarı çalmaktan çok gitarın kendisiyle ilgileniyorlar. Yani al sat yapayım onu alayım bunu deniyim şunu çalayım o gitar şöyle bu gitar böyle vs. sanırım demek istediği bunlara bu kadar takılacağnıza tekniğnizi geliştirin bi squire in hakkını verinde ondan sonra bu gitarda şu olmuyor bu olmuyor diyip üst modellere geçin. Yani ben böyle anladım en azından ve çokta yanlış olmadığnı düşünüyorum bende de mesela iyi ekipman hastalığı var evet bu bir hastalık bir türlü doyamıyorsunuz. Şunu bunu alayım derken ya ben bu gitarın hakkını verebiliyormuyum ne adamlar ne gitarlarla çalıyorlar sorusunu hiç sormuyoruz kendimize. Öte yandan diğer arkadaşlarında haklı oldukları bir konu var iyi gitar almak için çok çok iyi bir gitarist olmanız gerekmez bu iş en zevk aldığnız hobinizdir ve para yatırmaktan çekinmezsiniz (ki benim içinde böyle geceliğne grupça 300-400 lira aldığmız bar programlarını iş olarak saymıyorum kimsede saymasın).
Birde belirtmek istiyorum böyle forumlarda bizler gibi konuşan insanları topluyorlar Amerikada (hemen hemen durum aynı diyebilirim). Blind test yapıyorlar yani gözler kapalı 4-5 model gitar ve 4-5 model manyetik sürekli değişik kombinasyonlarla aynı ortamda aynı amfi ayarlarında sürekli çalınıyor. Ve fender tonu şöyle iyi suhr şöyle iyi diyen adamlar bakıyorsunuz cort'un sesini beğeniyorlar :D video yu bulabilsem baya eğlenirdik burada. Arkadaşa katılıyorum bu forumdaki insanların yüzde 95inin (ops yüzde vermek yasaktı :dead:) böyle bir testte sonucu anlayacağnı düşünmüyorum. Birçok gözlemlerinin tamamen psikolojik olduğnu ve kulaktan dolma bilgilere dayalı olduğnu düşünüyorum (şimdi şu gitar elimden geçti bu gitar elimden geçti diyenler olacaktır ama dediğim gibi ben kulaktan dolma bilgilerle ön yargılı olarak gitara yaklaştıkları için doğru gözlemi yapamadıklarını söylüyorum tabi bu benim düşüncemdir kimse şahsiyeti üzerine alınmasın). Ama şu var klavye rahatlığıdır gitara yapılabilen max. sap ayarı vs. gibi özellikler tabiki yüksek fiyatlı cihazlarda fark ediyor ve bence sırf bu yüzden bile değer.
 
ben ki tuborga amele birası muamelesi yapan gurbetçi arkadaşlarıma le colayı coca cola diye kaktırmış ve bacardiyle harmanlatmış adamım yine de insanların kafalarındaki kalıpların hepsini kıramadım. hala da söylüyorum parası olan iyi gitarist olsa da olmasa da basar parayı en kral gitarı alır hakkıdır mantıklı olan da budur ama "yok aga fender olacak , et ete değecek , gerisi yalan " diyorsa ödediği binliklerin acısını çıkarmak için kendini kandırıyordur. ama sonuç olarak kandırılmıyoruz her malın alıcısı vardır üstüne bir kelebek kondurursun custom dersin 2000 dolar daha pahalıya satarsın , alana da satana da kimse karışamaz. misal işyerine ekonomi olsun diye altus buzdolabı aldık iki gündür buz kırıyorum düzenli , dışarısı dolabın içinden daha serin. bosh almayan kafamı ...keyim dedim en son elimde yarısı donmuş yarısı sulanmış kuru köftelerle.
 
Bence Uluslararası Ton Standartları Enstitüsü kurmalıyız ve bu kanayan yaraya merhem sürmeliyiz. "Ton" kavramını birimlendirirsek yüzde de verebiliriz, ölçüm de yapabiliriz. Mesela Fender gitarlar 3 nano ostrogotisyan tonundayken squierlar 2 nano ostrogotisyan olsun. Fahiş fiyattan ortalama gitar satmaya çalışan şirketlerin de böylece beline beline ceviz veya bilimum çınar sopasıni vurmuş oluruz.

Bu arada ben de paintte über teknolojik, 3 mach ta giden 2 kişilik bisiklet çizdim ama benim haberimi yapmadılar. Türk medyasıni da buradan kınıyorum.
 
Geri
Üst