The Usual Suspects / OlağanŞüpheliler

Olağan Şüpheliler.
Yoksa hala seyretmeyeniniz var mı?
Film başladıktan sonra 1 saat 30 dakika içinde allak bullak olan kafanız,son 10 dakikada normal fonksiyonuna dönüyor.Dönüyor da ekran karşısından kalkmanız yaklaşık bir yarım saat sürüyor.Acaba bitmişmidir diye düşünürken yazılar inmeye başlıyor.E yuh artık dedikten 5-6 dakika sonra da dışarıda bu filmden habersiz yaşayarak beyhude beyhude gezen ilk arkadaşınıza filmi tavsiye eidyorsunuz.Hatta onun yüzündeki o salak ifadeyi görebilmek için oturup onunla filmi bir daha izliyorsunuz.
Sonra da basıyorsunuz kahkahayı.Bu böylece sürüp gidiyor.
Neyse bu daha devam eder de bitiriyim.
Seyrettiğim en iyi senaryo,ve en iyi kurgu.
Rakipsiz.
Başrollerde Kevin Spacey,Gabriel Bryne,Benicio Del Toro,Kevin Pollack,Stephen Baldwin var.
Yönetmen:Bryan Singer 1996 Polygram video
Seyredenler yazın birşeyler eğer daha iyisini seyretmediyseniz...
 
"The best trick that Devil has ever pulled was to convince the world that he didn't exist..."

The Game ve Blade Runner ile beraber şu ana kadar seyrettiğim en muhteşem üç filmden biri... DVD'si alınıp rafımdaki özel yerine konmuştur, acil durumda cam kırılıp hemen seyredilebilinir...

"Hand me the keys, you f*ckin' c*cks*cker!"
 
ne filmdi yaa. 50 kere izlesem de yine de izlemek isteyececegim filmlerden biri.
filmde geçen o replik çok iyiydi. hatta filmden ayrı olarak da epeyce düşündürmüştü beni.
 
Ben filmi önce TV'de seyrettim ... Filmde "Keyser Soze" Irak'lı olarak tercüme edilmişti ... Yıllar sonra DVD'sini aldım, orjinalinde "Türk" diyolarmış ... TRT'de çeviriyi yapan amcalar, "Bir Türk bu kadar kötü olamaz" deyip, anında Irak'lı yapmışlar Soze'yi :)
 
kayzer soze... filmin finalinde elini, ayağını düzelterek yürümeye başlaması, zipposuyla lsigara yakıp lüks arabasına binmesi... polis merkezinde uydurduğu akıllara zarar hikaye... ve trt'de 4-5 defa gösterilen müthiş film... tartışmasız kült..
 
raton demiş ki:
Ben filmi önce TV'de seyrettim ... Filmde "Keyser Soze" Irak'lı olarak tercüme edilmişti ... Yıllar sonra DVD'sini aldım, orjinalinde "Türk" diyolarmış ... TRT'de çeviriyi yapan amcalar, "Bir Türk bu kadar kötü olamaz" deyip, anında Irak'lı yapmışlar Soze'yi :)

Bizdeki şu kompleksi de bir türlü aşamadık gitti, filmlerde geçen karakterleri milli karakter meselesi yapmasak olmaz sanki :roll:

Türkler hep iyidir, kötü Türk yoktur muhabbeti :) Ulan niye burnumuz b*ktan kurtulmuyor o zaman? Sanki TC'de mafyacılığı yolsuzluğu uzaydan gelenler yapıyor...

Hâlâ devam ediyor mu bilmiyorum, Bizimkiler dizisinde Sedat adlı tokatçı iş bitirici "abicim tak! İnternet cızz! " bir karakteri canlandıran Salih Kalyon benim dayım olur, ondan biliyorum, arada bir akşam dışarı çıktığımızda dönüşte taksiye binerdik de sıra parayı ödemeye gelince taksiciler "Sedat abi sıkışıksındır sen şimdi, kalsın valla, geçen hafta seyrettik biliyoruz borcun harcın varmış" filan diye ciddi ciddi reddederlerdi. Kaç defa şahit oldum dayımın tepesinin atıp "oolum o film icabı, sen al şu paranı kafamı bozma, Allah Allah!" deyip isyanları oynadığını...

Rahmetli Erol Taş kaç defa yolda saldırıya uğramış "vay ulan namussuz, nasıl kıydın o zavallı yavrucuğa!" diye...

Sanki oradaki filmde mafya babası Alman asıllı olunca bütün Alman asıllılar mafya olacakmış gibi... Biz de bir oh çekeceğiz "bu sefer de yırttık" diye...

Komik komik işler.

"My Big Fat Greek Wedding" diye bir film var birkaç sene önce çıkmıştı, orada Yunanlı ailenin bunamış büyükannesi her önüne çıkana "pis Türk, defol evimden!" diye saldırır, oğlu da annesini tutmaya çalışır "Anne kes şunu, Türklerle Yunanlılar dost artık!" diye...

Adamlar kendi kompleksleriyle kafa bulup onu yırtmaya çalışırken bizde komplekslerimize değinmek hâlâ namus meselesi oluyor...
 
Şimdiye kadar izlediğim en iyi filmler listesinde hala bir numaradır son dakkada şok eden filmleri hep çok sevmişimdir kaç defa izledim sayısını bilmiyorum artık replikleri ezberledim birlikde tekrar ediyorum :)
 
hasicktear demiş ki:
kafamı bayağı yordum derslerimi engelledi o derece.. hala anlamadım zaten kafam karıştı.. kimdi usual suspet?
Roza'nın anasımı?
bence sen fazla yorma:) 2 kere seyrettim beni ekrana yapıştıran bi kaç filmden biridir beyin hücrelerimin bi kısmı hala ekran üzerinde diye tereddüt ediyorum ama yapıcaklarsa böyle film yapsınlar ya..
 
ya ilginç bir biçimde filmin ilk dakikalarından itibaren sakat herifin Keyser Soze olduğunu anlamıştım :)
yani filmin ilk başlarında keyser soze kim onu zaten bilmiyoruz da yani o sakat herifin yılanın başı olacağını hissettim.
Hani herif olayları dış sesle anlatıyor ya kendi ağzından o sırada "beni de suçlu zannediyorlar ben naptımki" filan diye yaptığı ajitasyon kıllandırmıştı beni.
 
daha yeni izledim bence abartilmis film kötu demiyorum iyi ama abartildigi kadar iyi deil özellikle Kevin Spacey nin basrolu oynadigi apacik ortadayken adama yardimci oyuncu demisler ve bisuru ödulude yardimci oyuncu diye vermisler bu birincisi ikincisi turk evini arap evleri gibi canlandirmislar böyle normal binada koltuklar yok herkes yerde oturuyo gibi bu ikincisi ucuncu katilin kim oldugunu tahmin etmek cok kolay oldu ama yinede film sonuna kadar seni tutmayi basariyo ve en sonunda emin oluyosun artik katilin kim oldugundan iyi film ama herkes tarafindan gelmis gecmis en iyi filmlerden demesi yanlis bence o kadarda deil cunku...
 
ilk defa cnbc-e de izlemiştim. film bitti 5 dakika dondum kaldım. o neydi be deyip kendime geldim. en sevdiğim filmler top 10 de ilk sıralardadır.
 
Herşey bi yana, anlattıkları arasında hiç bir gerçeklik yoksa, yani hepsi sadece polisin ardındaki panodan esinlenmiş birşeyse, filmin düşündürücü bir yanı kalmıyor. Belki de şöyle demeliyim. İlk izlediğimde filmi defalarca izlemem lazım diye düşünmüştüm, izledim de. Fakat anlatılanlar tamamen Kevin Spacey'in kurgusuysa, filmin öncesi hiçbirşey anlatmıyor demektir. O zaman filmi tekrar tekrar izlemenin bi manası olmadığını düşünmeye başladım. Belki de en başından yanlış düşünmüşüm.

Film güzel tabi ki...Bu arada aksiyon sahnelerinde biraz eksiklik var gibi geldi bana.
 
ya ben de forum da böyle bir filme nasıl topic açmazlar diyordum ama tam da ben açacaktım sonra forum kuralları aklıma geldi forumu deştim ve buldum.

ben bu filmi daha 12 yaşınday ken şans eseri izlemiş tim günlerce şokunda çıkamamıltım o kevin spacey deki nasıl bir oyunculuktur ya tam anlamıyla bir piskopat benicio del toro zaten benim açımdan bu tür film lerin demirbaş oyuncusu stephen baldwin ise gerçek bir sarı kafa lı p..ç kurusu modunda dolaşıyo daha ne diyeyim christopher mcquariee ve byran singer muhteşem bir sanat şahaseri yönetmen e v esenariste saygılar
 
Geri
Üst