Metallica Tonlari Ve Setup'ı

http://www.freewebs.com/montyjay/montyjayframes.html
Baya ayrıntılı olarak ekipmanlar hakkında bilgiyi bulabilirsiniz..

dikkatimi çeken James'in kill'em all kayıtlarında "Proco RAT" ve The lightning'de Tubescreamer kullanması..En son TS kullanmış zaten...

"Distortion always starts with the amp. Pedals just sit on top of the sound. They don't feel like a full part of it, just some fuzz on top. You can fiddle with parametric EQs and all that shit for days, but it still won't have the smooth distortion of an amp. The last time I used a distortion pedal was on Ride the Lightning. It was an Ibanez Tube Screamer, like Kirk uses. It really helps his solos cut through, but it puts a shitty coating on smooth rhythm tones, and it was hard to not make it sound like a pedal..." Guitar Player, October 1992
 
daha önceki mesajlardan birinde metallica elemanlarının konser sırasında pedalla medalla, switch'lerle uğraşmadığı yazılmış (wah hariç tabii). yalnız istanbul konserinde çekilmiş bir video'da (one) dikkat ettim; james clean - distortion geçişini gitarın üzerindeki bir switch'ten yapıyor, hatta manyetik switch'i gibi geldi bana. bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?
 
dediğinin olması için gitarda piezo takılı olması lazım.

one'da gördüğün sahnede manyetik değiştiriyor, o gitar 2. ken lawrence yapımı gitarı, piezosu olmadığından eminim.
 
76332076kq0.jpg


Bu gitar Türkiyede varmıdır? Sahnede mükemmeldi ya..
 
Hocam sen s**sen o tonu alamazsın.Çünkü o adamlar 10 larca amfi modellemesi pedal,compressor,processor,crossover cihazları kullanıyor.Ayrıca Metallica tonu diye birşey yok.Her albümdeki tonu farklı Metallica'nın.
 
rayaz demiş ki:
76332076kq0.jpg


Bu gitar Türkiyede varmıdır? Sahnede mükemmeldi ya..

O gitar ozel yapim ve resmin lisansi Kirk'e ait (Resim Mumya adli filmin orjinalinden (1930'larda cekilmisti sanirim)). O resme sahip baska bir gitar uretilemez yasal olarak. Ama tutup sen kendin elle ayni resmi yaparsan ona birsey diyeceklerini sanmam.

James sahnede EMG 85'i daha temiz sesi olan 60'a degistiriyor, arkada da teknisyen amfi kanalini degistiriyor ayni anda clean'e. Hatta arada dikkat ederseniz ikisi ayni anda olmadigindan clean ses gereken yerlerde 1-2 dirty nota yada tam tersini duyabiliyorsunuz.
 
Billie_Joe demiş ki:
Jeff in söyledigi gibi gitar calan metallica bilen bi elemana konserde jamesin gitarını boynuna verseniz o eleman aynı sesi veremez bunada tuşe deniyor. ben derimki kendiniz üretin ne gerek var. aynı tonda bi şarkı olsa sıkar.fark olsun biraz ki ilgimizi çeksin dimi :)


adam doru sölemiş üstad aynı yonu yakalamakla sadece taklit etmiş olursunuz bence şarkıya şarkıyı sizin çaldığınızı belirten küçük ayrıntılar bırakmalısınız..
 
Aynı amfi gitar ekipmanı alsanız bile, en önce düşünülmesi gereken olay kimsenin bir Kirk veya James olmadığı....Onu da geçtim o amfilerin, kabinlerin nası mikrofonlarla,DAW sistemlerle,konsollarla kaydedildiği (ve sonrasında mastering) vs... yapıldığı düşünüldüğünde, bunun ütopik bir uğraş olacağını belirtmek isterim.
 
Amfi de bas ve mid potlarını sonuna kadar açın. Tiz potunu da saat 9-10 yönü arasına ve gain potunuda saat 1 seviyesine getirdiğinizde genelde duymaya alıştığınız metallica tonu tabir edilen tona yaklaşılabiliyor.
 
Geri
Üst