DredNat(Alternatif rock)-Ankara

çok aham şaham olmamakla beraber dinledikce kendini sevdiren bi parca olmuş..
Umarım en yakın zamanda sizleri sahnelerde görürüz
Başarılar arkadaşlar
 
kayıt inanılmaz kötü bir sounda sahip onu diyim..hata üzerine hatalar yapılmış..sadece kayıt kötü olsa iyi çalan arkadaşlar da çok hata yapmışlar..özellikle davulcu arkadaşın kendini bayaa bir geliştirmesi gerekiyor çalma konusunda..

tabi ben bunları yazarken sizin ne amaçla müzik yaptığınızı var sayarak yazıyorum..yani eminim ciddi,iyi bir beste grubu olma peşinde koşacaksınız heralde anladığım kadarı ile..amacınız bu olsa gerek..eğer öyle ise yukarda yazdığım eleştirileri göz önüne bence almanız gerekiyor..çok ama çok amatör durumdasınız ve çok çalışmanız gerekiyor..kendinizi çok geliştirmeniz gerekecek..çalışırsanız olur tabi ;) bu size kalmış bir mesele yani..

ama yukarda dediğim gibi değilse..yani müzik sizin için bir amaç değil bir araç ise bu durumda kayıdınız amacına ulaşmış..müziğiniz de amacına ulaşmış ve ya sizi eğlendirmiş yada tatmin etmiş falan filan dır da öyle olmadığını umarım ;)

kolay gelsin iyi çalışmalar arkadaşlar..
 
Selamlar :)

Şarkınızı dinledim.
Genel anlamda beğendim diyebilirim.

Kendi şartlarınızda kaydettiyseniz bence akustik davul kaydı çok da kötü sayılmaz.

Metronomlarda bazı sallantılar hissediliyor. Bence en temel problem bu hızlanma/yavaşlama durumu.

Sanırım şarkıya renk katacak solo veya başka bir şeylere ihtiyaç var.
Bu haliyle biraz ham kayıt gibi duruyor.

Hücum kayıt olmadığına göre üzerine bazı melodik rifler, arpejler yada efektler eklenebilir sanırım.

Vokal bence de başarılı olmuş.
Şarkının sözleri de hoşuma gitti.

Yeni çalışmalarınızda başarılar.

Görüşmek üzere :)
 
medusa666 demiş ki:
kayıt inanılmaz kötü bir sounda sahip onu diyim..hata üzerine hatalar yapılmış..sadece kayıt kötü olsa iyi çalan arkadaşlar da çok hata yapmışlar..özellikle davulcu arkadaşın kendini bayaa bir geliştirmesi gerekiyor çalma konusunda..

tabi ben bunları yazarken sizin ne amaçla müzik yaptığınızı var sayarak yazıyorum..yani eminim ciddi,iyi bir beste grubu olma peşinde koşacaksınız heralde anladığım kadarı ile..amacınız bu olsa gerek..eğer öyle ise yukarda yazdığım eleştirileri göz önüne bence almanız gerekiyor..çok ama çok amatör durumdasınız ve çok çalışmanız gerekiyor..kendinizi çok geliştirmeniz gerekecek..çalışırsanız olur tabi ;) bu size kalmış bir mesele yani..

ama yukarda dediğim gibi değilse..yani müzik sizin için bir amaç değil bir araç ise bu durumda kayıdınız amacına ulaşmış..müziğiniz de amacına ulaşmış ve ya sizi eğlendirmiş yada tatmin etmiş falan filan dır da öyle olmadığını umarım ;)

kolay gelsin iyi çalışmalar arkadaşlar..

yazdığın yorum için teşekkür ederim...evet gerçekten çok çalışmak lazım çoook..ama yanlış anlaşılma olmasın biz zaten amatör olduğumuzu biliyoruz yani kimseye çok çoşkun çok taşkın bi grubumuz var diye lanse etmiyoruz grubu...amaç tabikide müzik adına iyi işler yapabilmek...bizim için amaç olan bişi içinde çok çalışmanın önemini biliyoruz teşekkür ederiz...zaten müzikte hiç bi zaman "tamam ben oldum artık" olgusuna inanan insanlar değiliz ki kimseninde bu düşünceyle müzikte başarılı olacağına inanmıyoruz...evet dediğin ve dediğimiz gibi daha çalışılacak ve yapacak o kadar şey var ki...yorumlar için teşekkürler..kayıt konusunda açıklama yapacağım tek şey ise yetersiz mikrofonlama ve yetersiz bi kayıt mix'i ile ancak bu kadar bi iş çıktı ortaya..ama tabiki çok daha güzel ve renkli davullar yazılabilirdi şarkıya napalım ileride onlarda olur umarım :)
 
selamlar,

arkadaşlar anladığım kadarıyla şu an elinizde ki en iyi kayıt bu ve kayıt kuyutttan ziyade beste ve güfte yorumu istiyorsunuz, zaten normalde de bandrolü görmediğim sürece umursadığım şeyler değil kayıt teknolojileri, ama söylenenlerin çoğuna katıldığımı söyleyerek geçeceğim o konuyu, özellikle jokermg'nin tavsiyelerini bu konu da referans olarak alabilirsiniz.

tabi teknik konular köşeye kaldırıldığı anda yapılacak yorumların hepsi, en ilkelinden en süzmesine kadar, kişisel beğenileri ifade edecektir.dolayısıyla bundan sonra söyliceklerim sizi bağlarsa müzikal alternatiflerim artar bağlamazsa da sadece bi kişi sizi dinlemiyor olarac, büyük bi mali kayıp sayılmaz.

distortion kullanıyorsa bi insan evladı kayıtlarındave bunu türkiye de yapıyorsa, karşısında şöyle seçenekler durur: bir, türkiye de rock müzik denince ilk olarak akla gelmesi gereken ve aslında evrensel anlamda bize ait olduğunu söyleyebileceğimiz tek rock frekansı olan anadolu rock, iki son onbeş yirmi senedir sürmekte olan ve yine anadolu rock olarak anılan ama ne soundu ne düzenleme kapasitesi ne de yaratıcılık açısından pek ona benzemeyen bi rock tarzı, üç son bi kaç senedir ne söyleyişte ne de orkestrasyonda ne de sound da diğerleriyle bi ortaklığı olmayan ve yine rock olarak kabul edilen bildiğiniz şu anki popüler gruplar, dördüncüsü bunların hiçbirine tam olarak uymayan ve sadece bazen ilkinden bazı öğeler taşıyan bu güne kadar yukarıdakilerin hiçbirinin populeritesine erişmemiş albumlü ve albümsüz gruplar.

bu gayet lüzumsuz ve şapşal genellemenin bir tek amacı var. Ben sizi güfte olarak siyesiyabendin, müzikal olarak ikincinin yanına koydum.benim için bunun anlamı sözel duruşunuz müzikal duruşunuzdan daha iyi demek oluyor.

Öncelikle, çaldığı hiçbi enstrümanda gıpta ile bakılacak bi insan evladı olmadığım için şunu söyleme şansım var. düzenleme ve sound neredeyse türleri birbirinden ayıran temel iki şey, ve bu ikisi de enstrüman virtüozitesi gerektirmiyor, farklı birşeyler yapmak istiyorsanız bu ikisine herşeyden daha fazla önem göstermeniz lazım.Bu da şu demek,bi şarkı ister üç ister yüzyirmi akordan oluşsun, eğer şarkının ana öğeleri melodi ve söz bir derinlik ve değer taşıyorsa, ki bence bu parçanız taşıyor, parça içi değişimler varyasyonlar, en azından ritim bile ortada ve sonda değişse,onu sadece bi kere dinlenmekten kurtarabilir. şu an sözleşme baskısı yada piyasa standartları baskısı altında değilsiniz dolasyısıyla, parçanın üç buçuk dakka olması gerekmiyor.

ben başlama çalarak başladım müziğe, o yüzden dörtlük yapısındaki sözlerle ne kadar tür ve yapı çeşitlemesi yapılabilirse denemişimdir tahminimce ve şunu söyleyebilirim: dörtlük bestelenmesi en kolay lyric türüdür, avantajları çoktur ama eğer amacınız türkü bestelemk değilse, türkü formlu bi parçayı evladiyelik hale getirebilmek için başka bi parça da yapmayacağınız kadar çeşitlilik sunmanız gerekiyor, gene düzenleme mevzusuna gelmiş oluyoruz.

sözler konusunda bi şey demek yanlış olur ama şunu söylemek gerek dörtlük yazmak zor iştir, eğer bayağı olmayı göze alamıyorsanız.Ben sözleri düzeyli buldum ama artık dengbejler, aşıklar, ozanlar gibi anonim bi dilde dörtlük yazmanın mümkün olmadığını düşünüyorum, artık dörtlükte en az diğer lyricler kadar öznel bi dil kullanmalı, biz onlar kadr masum bi çağda yaşamıyoruz.

umarım kırıcı olmamışımdır, her fani gibi bende egoist davranıp çevremdeki müzikal atmosferi beğenilerime göre yontmaya çalışıyorum.
 
selam drednat

parçayı dinledim, ama farkettim ki yazmayı düşündüklerimin çoğu buraya zaten yazılmış. ama kendi düşüncelerimi de yazmak istiyorum.

kayıt konusu malum, yukarıdaki mesajın aksine demo kayıt bile olsa kayıdın iyi yapılması taraftarıyım. jokermg arkadaşımızın dediği üzere şarkıyı renklendiricek 2-3 şey (solo vs. yada ritm değişikliği) şarkının havasını tamamen değiştirebilirmiş diye düşünüyorum. bu arada drednat tamamen kendi üretimi olan bir şarkı yapsa daha da beğeneceğimi de belirtmek istiyorum. 4 grup elemanının birbirlerine paylaşımları her zaman daha sıcak olur bana göre.

şarkı hakkında genel bi yorum yapıcak olursam beğendim şarkıyı. müzik gayet başarılı. kayıt daha da iyi olsa (ki vokal kulağı tırmalıyor biraz) dinlenmekten vazgeçilmicek bir şarkı olabilir.

cemo'ya selamlar :) başarılar kardeşim.

başarılar drednat
 
kayıt konusunda dier arkadaşlara katılıyorum ki sonuçta bir demodur gitarlar güzel davul kayıtları üzerinde durulması gerekiyor bence enstrümanlar daha ön plana çıkarılması vokalin arakasında kaybolmamalı duymak istediğimiz şey müzik :) insan da güzel olmuş temel olarak düzeltmeler yapılarak daha da iyi hale gelebilir...güzel olucak gibi görünüyor umarım müzik adına iyi bişeyler yaparsınız...başarılar...
 
yeni bir duzenleme ve iyi bir aranjeye ihtiyacı olan bir beste(insan) fakat bu eksiklere ragmen bence kendi tarzı içinde doyurabilir bir özelliğe sahip.diğer bestelerinden bence daha geride fakat yaptıkları ve elinde olacaklarla kesinlikle belirli noktalara gelecek bir grup...sevgiler&saygılar
 
söz konusunda hiçbir mesaj kaygısı taşımamak isterim..anlatabilmek istediklerimi zaten her insan "anlayışı" oranında algılayacaktır.o yüzden kime ne anlattığıma bakarım ben.çünkü büyük ihtimalle herkesten farklı bir yorum gelecektir...arada kalan ince ayrıntılar ise boşverin onları "insan"ız ne de olsa =)


evsanatcisi harcadığın zaman ve yorum için gerçekten teşekkürler..zaten grup bunları değerlendirecektir.cokca olumlu yan gördük...diğer bestelerde de yorum bekliyoruz =)
 
selamlar,

arkadaşlar en azından yapılan yorumlara verdiğiniz tepkiler benim için yaptıklarınızı hem sahiplendiğinizi hem de onlara mesafeli bakabildiğinizi gösteriyor.

Tahminimce eleştirilen kısımların çoğunu zaten bekliyordunuz.Beş kişinin bi araya gelip bırakın müziği, doğru dürüst bi ses çıkarması zordur zaten türkiyede.biraz da rutin meselesi bazı konuların aşılması.

aslında hem müzik, hem de sözlerle ilgiliydi söylediklerim, ama yaptığınız şey konusunda sabit bi fikre kapıldığım anlamına gelmesin, yalnızca eldeki tek kayıt ve tek versiyon üzerine söylenmiştir, zaman her faniyi paçavraya çeviriyor zaten, yediğimiz haltlar aynı akıbete uğramasın diyedir tüm derdim.

hepinize kolaylık ve bol imkan diliyorum,
 
tüm ülkedeki imkansızlıklardan payı almış bulunsak da bu şekildeki yapıcı eleştirilerle

zoru başarıp,imkansızı zamana taşımak tüm amaç...

genel eleştiriler zaten belirli ortak paydada buluşuyor.kimbilir insannn ı farklı bi şekilde dinlemek de nasip olur belki =)
 
forumunuz hayırlı olsun arkadaşlar... kayıdınızı da dinledim.. davul tuşeleri ve bass dışında fazla bir problem yok gibi...
başarılarınızın devamını dilerim...
 
şarkıyı dinledim ve begendim..ama birkaç arkadaşın da dediği gibi biraz hareketlilik katılabilirdi..ama böyle de iyi ;)

umarım daha iyi kayıtlar gelecektir..başarılar :)
 
Geri
Üst