Compressor ve Noise Gate seçimi

Rack veya stomp box farketmez ama işlevsellik olarak sanırım rack aletler bu konuda daha başarılı. Noise gate için Rocktron Hush IICX vb. firmaya ait bir ürün düşünüyorum, compressor için ise DBX'în modellerine bakacağım; hiç olmadı Behringer. Unutmadan gitar için kullanıcam bu aletleri. Elinde mevcut olup, kullandığı aletlerden memnun olanlar marka model yazarlarsa çok sevinirim, teşekkürler...
 
-Mesela ben şu an Boss NS-2 den memnunum.Ama daha hesaplı bişilere bakayım dersen Behringer NR-100 derim.
-Compressor içinde aynısını söyleyeyim,Boss un compressor-sustainerinin iyi olduğunu duyuyorum,ama yine hesaplı bir seçenek olarak Behringer CS-100 emrine amade :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Genelde stomp box önermişsiniz ama benim kafamda biraz soru işaretleri var bu konuda. Çünkü her ikisi içinde çeşitli parametreler mevcut ve örneğin MXR'ın compressor'unda tek bir ayar knob'u mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam. Attack, speed, decay vs. gibi parametreler cidden çok önemli ve bunlar da rackmouth aletlerde tamamiyle mevcut. Valla bilmiyorum keşke hepsini deneme imkanım olsa...
 
piyasada arkadaşların saydıklarından başka şeyler bulman zaten zor. ama metal için kullanacaksan ki zakk tan oyle anlaşılıyor. ISP decimator incele. e -bay den alabilirsin vaktin varsa. preamp ve sonrasında gürültüyü kontrol eden rack bir modeli yanısıra box olarak preamp kontrol edenide var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Söylediğin aleti şimdi inceledim ama eBay'de yenisinin fiyatı 405$ ki beni fazlasıyla aşar. Oldukça prof. birşeye benziyor ancak Behringer DeNoiser'ın 2. elini 70-80$'a bulabilme imkanı var. Keza compressor için de aynısı geçerli. Bir de Alesis 3630 var eğer duyduysanız. Bunda da comp./lim./noise gate bütünleşik vardı sanırım. Her birinin performansını Harmony-central'dan da okuyabilirim ama burda bu aletler hakkında direkt bilgisi olan arkadaşların yorumları daha önemli benim için..
 
Seni ne kadar tatmin eder bilmiyorum ama ,son zamanlarda denediğim en iyi compressor MArshall ed-1 idi,hem ucuzlar hemde kullnışlılar deneme imkanın varsa mutlaka dene...
 
MXR dynacomp kullanıyorum 2 knob'u var sensitivity ve volume
hiçbir şeye değiştirme ihtiyacı duymuyorum süper tek kelimeyle, rack'le uğraşmaya değmez bence ama profesyonel setuplarda genelde rack comp kullanıldığı da bir gerçek
ha bir de EHX blackfinger var bizim basçıda, o biraz pahalı bir alet stompboxlara gore, lambalı falan, çok memnun o da
 
Benimki tavsiyeden çok işine karışmak gibi olacak ama kusura bakma... Noise gate şart mı? Noise gate kullanacak kadar gürültü oluşuyor mu?
Ben noise gatelere biraz karşıyım. Yeri geldiğinde çok faydalı olsalar da genelde faydadan çok zararları oluyor. Ben gürültüyü kesmek yerine gürültü oluşturmamak taraftarıyım. Setupında ciddi gürültü oluşturan elemanları belirle.
Şu an compressor kullanmıyorum ama sanırım tercihim MXR Dynacomp olurdu. (İlerde ihtiyacım olacak sanırım, evde çok farketmiyorum ama stüdyoda lazımmış gibi geliyor :roll: ). True bypass ve kalite bu kararda önemli yer tutuyor.
 
İşin doğrusu canlı performans için compressor şart. Gerçi ben şu anda Vox ToneLab pre-amp kullanıyorum ve onun için de compressor'de noise gate'de var ama yani ne kadar tatmin edici olabilir ki.. Kullandığım bu alet tüplü olduğundan gainlere yüklenmesem de beni rahatsız eden bir hışırtı oluşturuyor. O yüzden noise gate kullanmak istiyorum, yoksa sustaini etkilecek bir düzeyde zaten kullanmam. Compressor'u da rack olarak tercih etmemin sebebi parametre ayarlarına hakim olmaktı ama MXR sanırım herkesin tavsiyesi şu anda. Onu da en kısa zamanda denemeye çalışıcam..
 
Ben bas gitar setup'imda Elektro-Harmonix Black Finger Compressor kullaniyorum.Tüplü olan bu analog pedal çok fonksiyonel bir compressordür.Bir bakmani tavsiye ederim.
 
Vox Tonelab preamp kullandığını belirtmişsin. Sanırım Tonelab SE'yi kast ediyorsun. Senin de belirttiğin gibi bu cihaz senin aradıklarını zaten içinde barındırıyor. Bana kalırsa tatmin edici sonuç almak için cihazın bu özelliklerini biraz daha kurcala. Çünkü bu cihazın yanına tek olarak compressor ve noise gate koymak bana pek mantıklı gelmiyor.

Ben şu an POD XT kullanıyorum ve gayet memnunum. Vox Tonelab de son derece kaliteli bir alet. Bana kalırsa bu tazr arayışın anlamsız. Eğer tekli pedallardan oluşan bir sistem kursaydın compressor olarak kesinlikle Marshall ED-1 benim favorim. Noise gate olarak ta Boss'un NS-2'si idealdir.
 
Vox ToneLab gerçekten muazzam bir alet ama düşündüğünüz şekilde olmuyor maalesef.. Aletin compressor'u yeterli değil, kaldı ki hiç bir processor veya pre-amp'ın içindeki compressor, flanger, chorus vs. tek başına o işi yapan alet kadar başarılı olmuyor, olamıyor maalesef. Ben sadece amfi ve kabin simulasyonlarını kullanıyorum. Bir de modülasyonları tabii. eBay'de MXR'a baktım 80$ civarı ama gelmesi gitmesi bi dünya para. Rack istememin diğer sebebi nerdeyse fiyat farkı olmaması bu stomp box'larla arasında. Şu anda noise gate için Behringer DeNoiser'ı düşünmekteyim, daha önceden Boss NS-2 kullandım fena değildi ama mükemmel de değil doğrusu. Compressor için de Marshall ile MXR'ı denemek istiyorum acilen ama sanırım bu da pek kolay olmayacak. Olmadı çoğu profesyonelin kullandığı DBX 266XL'i biraz araştırıcam, doğrusu kafamda o var..
 
Kompresör olarak DBX 160A kullanıyorum. Özellikle bas gitarda "overeasy" diğer kompresörlere göre çok daha doğal, neredeyse farkedilmeyen bir kompresyon sağlıyor. Bu modeli ciddi olarak öneririm :D
 
Geri
Üst