Ürün Siparişi Ile Ilgili

Merhaba,

Bir preamp projem için yurtdışından elektronik parçalar getirtmeyi planlıyorum. Uygun fiyata bir iki site buldum. Site(tedarikçiler) ise Hong-Kong'da. Bana ürünleri "the courier mail (express)" ile gönderecekler. Bu kargolama sistemi ile ilgili bilgisi olan var mı? Türkiye'ye gönderi seçenekleri olduğu için tercih seçeneklerim arasında.

Sizce kargolama süreci ne kadar sürer ve kargo işlemi ne kadar güvenilir? Ayrıca alacağım komponentler kargo ücreti ile beraber 80$ civarı tutuyor. Gümrükte sorun yaşar mıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar..
 
Alacaklarınızın toplam meblağı kargo hariç 75€ ve altında ise (bunu da genelde paket dışına yapıştırılmış fatura ile anlıyor gümrüktekiler) gümrükten geçiyor. Tabii içinde ne olduğuna da bakabiliyorlar. Elektronik malzeme olduğu için sorun çıkarmazlar. Ama ben mesela ben 6L6WXT+ tüp getirtmiştim, paketi açıp bakmışlar, kurcalamışlar, sonra da "PTT KARGO, GÜMRÜK KONTROLÜ YAPILMIŞTIR" bandı yapıştırmışlar. Neyse.

Express veya Priority Mail dediği de, genelde mukavva ile kutulanmış paket halinde oluyor ve uçakla gelebiliyor. Çin'den gelen ürünlerin geliş periyodunu bilmiyorum; fakat Avrupa ve Amerika'dan getirttiklerim en geç 10. gün elimde oluyordu.
 
4-5 ay önce e-bay den rf transcieverlar sipariş etmiştim, tedarikçi Hong Kong daydı. Bir ay kadar sonra gelen giden olmayınca iletişime geçtim tekrar yolladılar, onlar geldi, önceki gönderdikleri parti muhtemelen bir yerlerde dolaşıyor hala. :D O sebeple alacağınız siteede paypal gibi bir ödeme sistemi var ise iyi olur, yoksa paket kaybolur filan, uçar gider paranız. Arada sıkıntılar olabiliyor böyle asya tarafında.
 
Takip numarasi verildiği sürece ulaşıyor ürünler. Yurtdışından 50ye yakın alışveriş yaptım. Kullandığım uçlu kalemi bile ebayden alacak kadar yuzsuzlestim hatta :D elime ulaşmayan ürünler takip nosuzdu hep. Gümrüge takılma sınırı da 75 Euro evet, ama PTT ile gelecekse bir problem olmaz. Ama özel kargo firmasıysa 76 Euro olsa dahi takılır. Alacağın ürünler çok özel şeyler değilse Farnell den de alabilirsin.
 
Geri
Üst