... Olup ...Yapmak İstiyorum

Bayan olarak kalıp Türk kadınının milli mücadelede (savaşın tam ortasında) yaşadıklarını anlayabilmek de senin için iyi bi alternatif olarak sunulabilir :)
 
Verili bir kalıp içinde insanlardan fikirlerini dökmeleri istendi, çoğunluğun empatik amaçlarla başkası olup birşey yapmak istediği görüldü.

Bir insan, kendisini var eden süreçlerin ürünüdür. Nihai ürün olan "varolan" ise sayılamayacak kadar çok sayıda tesadüfün ürünü. Bundan dolayı asla "an" a transfer olup, bir duyguyu, düşünceyi deşifre etmemiz mümkün değil. Onun için en iyisi mi biz kendimiz olalım.
 
Buna kim son getirecek diye izliyordum..
Konunun anlaşılmadığı,var olmakla;olmak istenenenin farkının daha başka boyutlarda algılandığı kanaatindeyim..ugurokusa da katılmamak hata olur..

Teşekkürler.
 
Ütopik "platon"ikden geliyosa...Bu da platonun idealar dünyası gerçek dünya ayrımından kaynaklanıyosa gerçek dünyada olması imkansıza yakın bi istekle geliyorum:

Kısıtlama olup özgürlüğü azat etmek isterdim(ama negatif özgürlüğü değil bireysel özgürlüğü)
 
belki sadece bi "ütopya"
belkide "zaman"
belkide "sonsuzluk"
belkide adına "aşk" denilen duygu

..olmak istesem mi acaba.. :roll:

...düşündümde bunlar "ben" olmaktan daha cazip değil...

..ama özgür olmak isterdim sonsuz özgür ve belkide özgürlük.. :LOL:
 
Ütopya hayal, distopya gerçek, Bu ne yaman çelişki :)

Ütopya'nın Platonla alakası yok. Ütopya kelimesi yunanca olarak Thomas More tarafından türetilen, söylenişi esnasında ses özelliği bakımından iki farklı anlama gelebilen özel bir kelimedir. "olmayan yer" (ou-topia) veya da "güzel yer" (eu-topia) anlamına gelen kelimelerden oluşur. İstediğinizi seçin.
 
Rahat bir adam olmak ütopyayı gerektirmez..
Düşünmek istememek uyumak da öyle..
Aptal olmak ya da mutluluğu doğurmak buradan;bunlar da ütopik fikirleri barındırmaz insan hayatında..

Şu an neyi istediğiniz değil içinizde ideaların sebep olduğu ayrı dünya(varsa şayet) sizin için ne kadar anlamlı neleri barındırır ve ne kadarına hakim ve sahipsiniz bu soruldu arkadaşlar..

İlgilenenlerin ilgili cevaplar atması umuduyla..
 
Haçlıların o atlarının bile zırhlı oldugu şovalyelere soylulara karşı savaşmanın nasıl bır duygu oldugunu anlamak kısaca savaşçı olmak isterdim kale kusatmak ws ws cogaltılablır...
 
Ütopya;var edenin,tasarlayanın idealarını ya da karşıt idealarını temsilen düşünsel anlamda var olabilen tutarlı düşünsel objedir.Tutarlı olması tartışmaya açık olsa bile;ütopyanın hayata geçemeyecek zihinsel idealar topluluğu olduğunun tartışması söz konusu olamaz!Kaldı ki konunun tartışılacak en son yeri ütopyanın var olma,gerçekleşme ihtimalidir.Sanırım sorun bunun bilnmemesinden kaynaklı.
Bir önermeyle yola çıkıp var olması muhtemel olmayan dünyaların,fikirlerin,isteklerin kısmi dışavurumunu bekledim.Kanımca ütopyaların olup olmaması değil;bunların varlığından haberdar olmadan öne sürülen düşüncelerdi sorun..
Ama sorun her neyse konudan bu denli alakasız sapmaları gerektirmiyor..
Daha açıklayıcı olmakta yarar var diye düşündüm sadece..
 
Var olup olmaması elbette tartışılmaz. Üzerinde tartışılıyor olması bile varlığını kabul ettiğimiz anlamına gelir. Fakat gerçekleşebilirse, ütopya olmaktan çıkar. Farklı bir hal alır.
 
Aybik demiş ki:
Var olup olmaması elbette tartışılmaz. Üzerinde tartışılıyor olması bile varlığını kabul ettiğimiz anlamına gelir. Fakat gerçekleşebilirse, ütopya olmaktan çıkar. Farklı bir hal alır.



Ütopya gerçekleşemeyecekleri kapsar ;)
 
Geri
Üst