Sansamp Tri-ac / Sansamp Gt-2

-GT-2 alacaksan aynı karakterdeki Behringer GDI 21'i tek geçerim.Behringer GT-2 yi tamamen kopyalamış ve ayrıca mevcut GT-2 deki aksaklıkları da düzelterek yapmış,bu nedenle marka bağımlılığı yapmadan ve üçte bir fiyatına GDI 21 almak çok daha mantıklı.
-Tri-ac ta da hazırladığın değişik tonları üç ayrı kanalda hafızaya alıyorsun kabaca.Yine GT-2 deki gibi üç farklı anfi modellemesi bulunmakta.Bide Arama yaparsan daha fazla bilgi bulabilirsin forumda.
 
-Bana sorarsan Tri-ac ın üstün özelliği var.Çalarken ayağının altında senin ayarladığın üç farklı ton var,dilediğin zaman birbirlerine geçebiliyorsun.Yanlız Tri-ac ta Gt-2 den farklı olarak mikrofon (anfi mikrofonlarken mikrofon nereye koyulmuş...)simülasyonu ve mod seçeneği yok.
-Yani dene ve işlevine göre karar ver.
 
ben ilk olarak senkoptan birtane sansamp triac aldım ve ertesi gün kayda çalmak üzere stüdyoya gittim bağladım sesi duyar duymaz direk çıkıp hemen senkopa koştum neyseki abiler anladılar derdimi gt2 verdiler birtane geri geldim gt2 yi takıp tonladım farkı anlatamam çok ciddiyim yani hani zevke göre değişir falan derse birisi oturur tartışırım bu konuyu çünkü bu farkı her müzisyen anlayabilir kesinlikle gt2 yi tek geçerim birde ben setupımda hem gdi21 hemde GT2 kullanıyorum ikisinide aynı anda çalışıtıp tonlayıp aynı anda seslerini duyan birisi olarak söyleyeceğim tek şey gdi21 ile gt2 arasında çok ciddi farklar var yani birisi 75 milyon birisi 275 milyon parası kadar tonlarındada ciddi farklar var...gt2 derim başka hiçbirşey demem...
 
bende gt-2 mi tri ac mi sorunsalıyla karşı karşıya kaldım..çok araştırdım bu konuyu..ikisinin de avantajları ve dezavantajları var..ben tri ac seçtim ama şu an amfisiz bir setupım var bu yüzden.bir kanal clean diğer iki kanal drive olarak kullanıyorum.gt2 alsaydım drivedan clean e geçmem için üzerindeki ayarlarla oynamam lazım bu da performans sırasında mümkün olmayan bir durum..ayrıca tri ac tonları da kötü değildir kesinlikle aklında soru işareti kalmasın ton olarak gt2 biraz daha geniş bir seçenek sunuyor. sebebi de arkadaşın bahsettiği gibi mikrofonlama seçeneği var.tri ac de ise sabit ayarda bi kabin ve mikrofonlama simulatörü var..seçim senin hangisi amacına uyuyorsa onu al.ben başlangıç için triac seçtim ama ilerde gt2 veya classic istiyorum ;)

D.N.: tri ac dijital programlanabilir bir alet olmasına rağmen gönderdiği sinyaller tamamem (%100) "Analog" tur..
 
Diyelim ki aşağıdaki gibi bir bağlantı yaptın GT2 ile, ses çamur gibi geliyor.

Gitar-->Boss Ds-2-->GT2-->PC

Ancak overdrive ile birlikte kullanıldığında fena sesler vermiyor distortionla kullanmaya kalkınca ses tam bir çamur GT2 de. Bir çok yerde bundan şikayetçi insanlar var. Hatta bir yerde okumuştum birisi Tech21 e durumu anlatan mail atmış cevaben adama iyide GT2 ye niye distortion bağlıyorsunuz deyip adamla kafa geçmişler o da sitem ediyordu. Mzükitekte de GT2 nin bu probleminden şikayetçi insanlar vardı bayağı başlık alıp yürümüştü bu konuda. İşte GT2 deki bu kötü duruma GDI21 de dur denilmiş bir nevi. GDI21 i distortionla kullandığınızda GT2 ye göre kat kat iyi sonuç alıyorsunuz. Birde GT2 çok yüksek drivelarda dip gürültüsü yapabilirken, GDI21 i XLR çıkışı ile kullandığınızda kendi içinde bir nevi noise gate uygulanmış oluyor ses pırıl pırıl ve dip gürültüsü sıfır.

Bence GT2 yi GDI21 den avantajlı kılabilecek tek husus direkt pc ye girdiğinizde ortaya çıkar. Amfi ile kullanımda bence GDI21 gerçekten insanı şaşırtıyor. Ama PC ye XLR sız giriş yapınca GT2 ye nazaran biraz hi-fi kalıyor ses.
 
-Önüne başka bir drive bağlandığında biraz dip ses yapmıştı.GDI 21 de bu sorun yok diye biliyorum tabi alınca bakıcaz görücez.Birde genel olarak behringerin huyudur kopyaladığı aletlerin -varsa- eksikliklerini düzeltmek.
 
arkadaşlar bu tip gt-2 yada GDI 21 gibi aletleri anfisiz kullanacaklar için bu ultra G DI box ve kabin simülatörünü çok öneriyolar.aklınızda bulundurun derim.hatta set upınızı götürüp bi yerde deneyin i ise alın zaten 80 ytl bişi.ben kendi GT-8 imin önüne bağlamak üzere almayı düşünüyorum açıkcası.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Melih bu arada nasıl çıkış yaptığını bilmiyorum ama stereo çıkış yapıyorsan bu aletten her çıkış için bir tane alman gerekiyor yan iki tane ultra-g. Mono çıkış yapıyorsan hiç sorun yok zaten birtane yeterli o zaman. Hatırlatayım dedim.
 
Dün stüdyoda gt-2 ile çaldım ama tonları beni doyurmadı açıkçası..boss mt-2 almak istiyorum ve yanına gt-2 alsam iyi verim alabilir miyim?
 
gt2 nin yanına bir drive pedalı hiç bağlamadım zaten üzerindeki driverları yeterli geliyor bana ama söylemeden geçemicem bilgisayarda kayıt diyorsunuz stüdyo demiştim sanırım anlaşılmadı ada stüdyolarında denedim her iki aletide sonuç çok şaşırtıcıydı keşke kayıtları alıp buraya koyma şansım olabilseydi ne demek istediğimi herkes çok çok daha iyi anlayacaktı...%100 analog diyorsunuz ya triac için çok sessiz bir ortamda sesi biras açıp üzerinde ki düğmeler ile oynayın çevirirken düğmelerden gelen ses dijital bir aletle mi yoksa analog bir aletlemi oynuyorsunuz size cevabını verir zaten...
 
Simdi, gt-2'nin uzerinde TriAC'nin uzerinde olmayan mic position dugmesi bulunuyor... Yani anlicaginiz TriAC'ye gore direk mixer'a girmek icin cok ta guzel bir ozellik... AMA! : TriAC acikca belli ki live performans icin yapilmis bir preamp... Yani bu aleti bir sekilde power anfinin birine baglayip arkasina efektleri koyup kabine baglamak lazim... ya da bir kombonun effects RETURNune. Ancak bu sekilde bir setup i mikrofonlayarak bir konserde veya kayitta TriAC'den saglam bir performans elde edersiniz... Tabi GT-2 de olay farkli... Onda bir cesit kabin ve mikrofon simulasyonu da var onun icin mixer'a girilebilir yani...en azindan burdan oyle gozukuyor.
 
inkid demiş ki:
Simdi, gt-2'nin uzerinde TriAC'nin uzerinde olmayan mic position dugmesi bulunuyor... Yani anlicaginiz TriAC'ye gore direk mixer'a girmek icin cok ta guzel bir ozellik... AMA! : TriAC acikca belli ki live performans icin yapilmis bir preamp... Yani bu aleti bir sekilde power anfinin birine baglayip arkasina efektleri koyup kabine baglamak lazim... ya da bir kombonun effects RETURNune. Ancak bu sekilde bir setup i mikrofonlayarak bir konserde veya kayitta TriAC'den saglam bir performans elde edersiniz... Tabi GT-2 de olay farkli... Onda bir cesit kabin ve mikrofon simulasyonu da var onun icin mixer'a girilebilir yani...en azindan burdan oyle gozukuyor.

ufak bi eksiklik var. tri ac zaten bünyesinde bir kabin ve mikrofonlama simülatörü barındırır. sadece gt-2 deki gibi mikrofon açısını falan değiştiremezsiniz.ayarları sabittir ve gayet tabi tri ac de direk miksere girilebilir ki ben öyle kullananlardanım. sahnede çok kullanışlı..ton olarak da büyük uçurumlar yok gt-2 ile arasında bunda eminim.sadece gt-2 daha geniş bir ton seçeneği sunuyor...
 
hmmm... dogru ama yine de bence TriAC'nin asil amaci canli performans kayittan cok. Ne bileyim adamlar 3 ayri programlanabilen kanal falan koymuslar ve gt2deki mikrofon pozisyonlari ozelligini kaldirmislar ki kayitta en onemli seylerden biridir mikrofon pozisyonu. Tabii ki kayitta da duzgun calisacaktir, ben kayitta kullanilmaz demedim. Bence Gt2 daha kayit icin daha uygun bir preamp kanaatimce...
 
Geri
Üst