org çalıyorum ama kendimi geliştirmek istiyorum

  • Konuyu açan aytac_brave
  • Başlangıç tarihi
A

aytac_brave

slm arkadaşlar.ben yaklaşık 2 senedir klavye çalmak için uğraşıorum.aslında çalıorumda ama ben alt düzeylerde kalmak istemiorm.daha doğrusu professıonal bir klavyeci olmak istiyorum.hiçbir nota bilgim yada akor bilgim yok.yani yaptığım işi bilgisizce yaptığıma inanıorum.istediğim bir müziği çıkarabiliorum ama işte kulaktan yani.bastığım tuşun hangi sesi verdiğini ya da ben hangi makamdan çalıorum hiç bilmiorum.dediğim gibi ne yapmam gerekir.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
 
merhabalar

öncelikle eğer bir klavyeci olasadım idolum jordan Rudess olurdu.gerçekten sıradışı bir müzsyen kendisi kanımca.bunu yanı sıra internetten bulabileceğin derslere çalışabilirsin gitar için onlarca eğitim videosu var eminim klavye için de vardır.

nota olayına gelince;bence hiçbir zaman oturup nota inekleyerek müzik yapılamaz.herşey eninde sonunda kulakta biter ve buda sende varmış.nota yı dert etme ileriki zamanlarda gelişir.3 yıldır elektro çalıyorum ve yyaklaşık 6 7 yıldır da profesyonel müzikle uğraşmaya çalışıyorum.hala notaya ihtiyacım olmadı çünkü kulağıma güveniyorum.

bence ilk olarak hoşuna gide armonileri ve kafanda yapacağın tarzı oluştur ve dediğim gibi internet muazzam bir kaynak.

saygılar
 
klavye

Jordan Rudess iyi bir muzisyen, cok da iyi caliyor. Ama klavye calmak isteyen arkadasin bir isine yaramaz. Ayrica klavye dunyasi Jordan dan muzik dunyasida DT den ibaret degil. Neyse.

Arkdasim sen e-mule dan Berklee keboard method diye arat. Jordan in da klavye calma teknikleri kitabi var. Istersen e-mail le yollarim. Gerisi sana kalmis. Acele etmeden yavas yavas calmak en onemlisi. Iyi calmaya baslayinca nasil olsa hizlanirsin.
basarilar.
 
Ben de bi aralar senin gibiydim kulaktan doğaçlama çalardım hep ama eğer gelişmek istiyosan kesinlikle çalış tekniklerini öğreten kitaplar edinmen gerekir ya da en azından bi hoca filan tut yoksa yerinde sayarsın..
 
arkadaşlar kulak çok önemli ama notadan çok gam denen şeyi bilmeyince bazı şeyler olmuyor. yani insanlar kendileirni tekrarlamaya başlıyorlar ya nasıl anlatacağımı bilemediğim için burada kesiyorum ama nota bir araçtır sonuçta bir amaç değil. yani nota öğrernmek de öyle kasınç bişi felan da değil halledersin;)
 
Geri
Üst