Ex Kasaya Emg Hz Mi? Dimarzio Ibz Mi?

Selam arkadaşlar. Esp Ltd EX-350 gitarım var. Üzerinde kendi manyetikleri olan Emg Hz H-2 ve H-4 manyetikler var. Tek şikayetim gitarın çığlıkları tatmin etmiyor. Bu manyetikleri Dimarzio ibz manyetiklerle ( ibanez rg2550den çıkma ) değiştirsem sonuç nasıl olur? Olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı bekliyorum. Sert müzik yapıyorum, heavy metal ağırlıklı çalıyorum. Teşekkürler şimdiden..
 
Benim görüşüm çığlıkların (harmonikler diye tahmin ediyorum) genel olarak kullandığın sistem ve amfin yüzünden seni tatmin etmediğini düşünüyorum. Hatta daha temele inecek olursak pena tutuşunun bu tarz sesleri çıkarmada en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyebilirim. Dimarzio Ibz manyetikleri takarsan elbette bir değişiklik elde edersin fakat bu değişiklik sadece çığlıklara asıl etki eder bilmiyorum.
 
Bence Hz'de yeterli, yüksek çıkışlı bir manyetik, harmonikleri; doğru pena tekniği ve sıcak nokta tam tutturulduğunda yüksek çıkışlı köprü-single-coil ile bile yapabilirsiniz. Açıkçası ben Dimarzio/Ibz taktığınızda çok fark yaratmayacağı düşüncesindeyim ama tonu daha farklıdır tabii ki, belki değiştirirseniz hoşlanırsınız ama garanti değil.
 
Sen ne istediğini pek bilmiyorsun dostum.Bu soruyu cidden sormuş olsaydın zaten benzer milyar tane başlık var ilk önce onlara bakardın.Kullanmaya çalıştığın gitarın ağacının ne olduğunu öğren bir zahmet, sonra ağaçlara göre hangi türde ne gider ona bak(gitarpedal'da vardı böyle bir başlık).Ne istediğini bilmiyorsun dememin sebebi lead mi ritim mi ne çalıyorsun bunları yazmamışsın.Senin sorunun milyon tane cevabı var.Kullandığın ekipmandan pedallarına kadar da çok etken var.Bir de senin burada alternatifin sadece dimarzio emg leri zaten kullanıyorsun, ne olduğunu nasıl olduğunu biliyorsun sanırım.Muhtemelen dimarzio ibz lerin çıkışı elinde olan emg lerden daha düşüktür, bunu da hesaba kat.
 
Arkadaşım ne istiyorsun ? Ne çalıyorsun ? Setup olarak nelere sahipsin? Manyetik 3 belki 4. etkili unsur bu konuda kaldı ki değiştireceğin manyetikler karakter olarak benzerler.
 
Geri
Üst