Marshall Avt 100 Taşınırken...

AVT 100 XT aldım; kargoyla gelecek.

Bir arkadaşım, içindeki reverb 'bandı'nın (artık her ne ise) sökülmesi, ayrıca paketlenip taşınması gerektiğini; aksi takdirde bana pahalıya patlayabilecek hasar oluşabileceğini söyledi.

Sökülüp ayrı taşınması gereken bir part var mı? Varsa neresi?
 
Selamlar,

İlk defa duyuyorum. Bugüne kadar onlarca yaylı reverb'lü amfi kargoladım hepsi de sapasağlam gitti.

Reverb tankının içinde birkaç tane yay gerilmiş olur. Yayların ucundaki kancalar bazen yerinden kurtulabiliyor, eli tornavida tutan en saf insanın birkaç dakika içinde çözemeyeceği bir durum değil bu da.

Bir de bildiğim kadarıyla AVT100XT'deki reverb dijital, yaylı da değil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Selam,

Bu amfinin reverb'ü benim bildiğim kadarıyla da dijital. Uyarıyı yapan arkadaşıma "yayı mı diyorsun? Yaylı değil yalnız bunun reverb'ü" diye hatırlattığımda "yay değil, bant," diye altını çizdi.

Ben de ilk defa böyle birşey duyuyorum, bir zarar geleceğini de sanmıyorum.
Ancak kargo parası zaten çılgınlar gibi tutacak, üzerine bir de tamir parası ödeme düşüncesi kabus gibi. Ne olur ne olmaz diye bir sorayım dedim. Arkadaş 2 yıl da elektronik okudu bu arada.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ayrı kargolamak değil de, belki çamaşır makinelerindeki kazan-sabitleme gibi, sıfır alınan cep telefonunda bataryanın telefona takılı olması ama akım aktarımını engellemek için araya bant konulması gibi bazı koruyucu yollar vardır.

Arkadaşı kulüpte (Atıcılar Klübü) görünce soracağım zaten ya, mantıklı birşey söylemezse buradan teşhir edeceğim. :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Amfi ve FS, kendi kutularında, sıfr temizliğinde ve hasarsız / sorunsuz olarak elime ulaştı.
İşleyişinde de (reverb dahil) hiçbir sorun yok.

@antbalci 'ya ve @tugberkozdemir 'e mantıklı yanıtları için teşekkür ederim.
 
Hocam benim vs 100 amfim var alırken gönderen abim saolsun bir kat köpük etrafınada iyice karton sarıp göndermişti hiç bir yerinide sökmedi hatta içine 2 adet lamba bantlamıstı sapa saglam geldi kargo ücretine gelelim 67 yada 76 TL tutmuştu :) kargoyu sigortalı gönderirse daha iyi olabilir biraz fiyatı artar ama gelirken.
 
Geri
Üst