Groove Agent

Demo versiyondan bahsediyorsan programı yazan firmanın web sitesindeki Yardım bölümüne bir email atıver.

Eğer kırık program peşindeysen burada o işleri hoş karşılamıyoruz, tartışılmasına da izin vermiyoruz.

Forum kurallarını iyice okumanı bir kez daha tavsiye ederim.

Sevgiler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
demo su zaten sorunlu onu çalıştıramadım.program satan bir adam var tunali hilmi de ondada groove agent yok.haliyle internet ten indirdim :) neyse legel bir yolunu bulursam bir daha sorarım :) teşekkürler.
 
Öpmeyecek gelin sorarmış yanağın ne tarafta diye.

Demosunun en son versiyonunu aşağıdaki linkten indir, yükle, sonra menüden "Buy / Satın Al"ı seç, seni secure server websitesine bağlar, kart numaranı verir, kodunu alır açarsın. Satın alma kodunu girdikten sonra o sorun dediklerin ortadan kalkar, zira sana lisanslı kullanıcı olduğun için bir patch verecek, onu yükleyeceksin sorunsuz çalışır. Bu kadar basit.

Groove Agent Website: http://ga.clubcubase.net/

Ben şimdi denemek için yükledim, gayet güzel çalışıyor demo versiyonu.

Fena program da değilmiş, alsam mı acaba ne, bizim davulcuyu da şutlarız artık :roll:
 
Hangi editör programı kullanıyorsun bilmiyorum ama benim Sonar 3'de yaptığım şu oldu:

1) Winzip ile Groove_Agent_Demo_PC.zip dosyasını Programs/Cakewalk/Shared VST klasörünün içine açtım. Burada dikkat etmen gereken şey Zip dosyasını oraya kopyalamayacaksın, Zip'i extract edip zip'in içine sıkıştırılmış dosyaları VST folder'ın içine atacaksın.

2) Eğer doğal olarak VST tanıyan Cubase, Logic, Nuendo gibi programlar kullanıyorsan direkt görmesi lazım. Ben Sonar'ın Plug-In Manager modülünü kullanarak Groove Agent'ı Sonar'a tanıttım, şimdi direk görüyorum ve istediğim gibi açıyorum.
 
CHRONOS demiş ki:
abi indirdim ben bunu oradan.vst plugins dosyasına attım ama açamıyorum programı.ne yapmam gerekiyor?

Cubase, Nuendo veya Logic kullaniyorsan programi indir, yeni bir klasor ac ve oraya unzip et. Sonra o klasorde .dll ile biten dosyayi bul, Cubase'in altindaki Vstplugins klasorune kopyala. Programi bir daha actiginda plug-in listende belirmesi lazim. Hala goremiyorsan Cubase veya Nuendo menulerinde Devices- VST Plugin Information basligina git, oradaki listede Groove Agent varsa ve yanindaki kutu secilmemisse kutuyu sec. Programi bir daha baslat.
 
Mahcem'e çok teşekkürler.Ben de hemen Jeff Porcaro olmayı beklemiyordum tabi ki(:)Türkçem'deki bozukluk için de affınıza sığınırım.Amacım dile ihanet değil,daha çabuk yazabilmekti.Gerçekten çok teşekkürler !!!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
açabildim sonunda,vst instruments dan açıyorum programı.bu sefer de run diyince hiçbir ses gelmiyor.Gerizekalı mıyım? :)
 
Ya hocam gerçekten biraz dikkatli olun yahu. Ses çıkmıyorsa sorun ne olabilir? Bağlantılar doğru değildir, bu kadar basit. Nasıl dışarıda cihazlar arası ses bağlantıları varsa bilgisayarın içinde de aynı anda birbirinin içinde çalışan programlar arasında ses bağlantıları var. Eğer bir modülden ses çıkmıyorsa mutlaka o modüle ses götüren ya da oradan ses getiren bağlantı ayarlarında bir sorun vardır. Giriş çıkışları kontrol edeceksin.

Önce DXi/VSTi enstrumanı insert ettiğinde ona açılan kanal(lar)ın giriş çıkışları doğru yerlere gidiyor mu ona bak. Eğer gidiyorsa Groove Agent ekranının üzerindeki ritim seçiciye bak: Demo versiyonunda tepeden okla işaretlenmiş olan iki tarz çalışır, Funk ve Nordic Pop, diğerleri çalışmaz. Eğer seçici buton onların dışında bir yere gelmişse doğal olarak ses çıkmaz. Diğerlerinden ses çıkarabilmen için programın ful versiyonunu alman lazım, o da bir iki CD ile gelir zira programın içindeki ritimleri sesleri verebilmek için gereken onca davul perküsyon sample'ını download olarak vermek mümkün değil.
 
Full versyonu geçti elime, ilk başta çok eğlenceli geldi; aaa! complexity var ! aaa! yüz tane davul kiti var ! aaa seslerde güzel! gibilerden yorumlar yaptım

15-20 Dk sonrasında aletin kendi kendine çalma meselesinin profesyonel anlamda hiçbi işe yarayamıyacağını keşfettim. Çok kısıtlı patternleri var dönüp dolaşıp aynı şeyler çıkıyo en fazla 1-2 işte kullanabileceğin bir program. Öküz gibi davul seslerine 100 lerce megabyte harcıyacaklarına biraz kasıp patternleri fazla tutsalardı daha iyi bir program olurdu
 
volkobağlama vsti

arkadaşlar volko bağlama ve vsti hakkında hiç bir şey bilmiyorum, fakat müziğe karşı olan ilgimden dolayı volkobağlamanın demo versiyonunu indirdim ve biraz araştırdıktan sonra cubase yazılımı ile açtım. Ancak buradan itibaren, bunu nasıl çalıştıracağım konusuna takıldım kaldım. Bu vsti yi direkt bilgisayar klavyesi ilemi çalıyoruz yoksa hariçten org gibi midi klavyeler bağlıyarak mı çalıştırıyoruz, bunu anlıyamadım. bu konuda, bilen bir arkadaşın bana yardımcı olmasını rica ediyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 
Eğer vsti kullanmayı biliyorsan tüm vstler gibi standart bir çalışma prensibi var.

Kullanıcağın vsti yi açarsın midi klavyene yönlendirirsin klavyeden çalarsın ,eğer klavyen yoksa key editörü aç oradan mouse yardımıyla yaz.

Her 2 durumdada açtığın vsti yi herhangi bir midi kanalına yönlendirmelisin.

KOlay Gelsin
 
ya bu groove agent da kendi pattern larımızı yazamıyomuyuz biraz baktım
kafasına göre ne istiyosa çalıyo
eğer yazamıyosak bu program hakakten şaka gibi
bi işe yaramıyo
 
Olur mu öyle şey!.
Bir tane midi kanalı aç, midi kanalının çıkışını groove agente ver. Midi kanalda davulunu yaz sesleri değiştirerek çalsın o. İstersen Humanize ve kendi kafasına göre takılma opsiyonunu(adını unuttum) seviyeleriyle belirleyebiliyorsun ama senin yazdığın davul ritminin dışına çıkmıyor. Güzel ve kullanışlı bir vst'dir. Ammavelakin ben kendim yazmayı tercih ederim.
 
Ben fruityloops'ta yazıyorum. Semplelarımın hepsi internetten bulduğum beleş semplelar. 1 cdyi doldurmaz. Zaten kendime standart bi kit yaptım fruityloopsta, yeni şarkıya davul yazacağımda onu açıyorum sesler standart olarak kalıyo elimde daima.
Her insana bildiği yöntem kolay gelir ya, banada bu kolay geliyor.

Geçenlerde burada bir arkadaş bir semple linki vermişti, tamamen ücretsiz ve süper seler vardı.79 mb falandı boyutuda. İndirdim ama hangi cdye çektiğimi unuttum yada cd kayboldu valla başlık başlık gezdim tekrar bulacağım diye ama bulamadım. Nereye gitti acaba....
 
herkese merhaba rica etsem bana ufak bir konuda yardımcı olabilirmisiniz?

problemim şu , cakewalk VTS 4 adapter ile groove agent'ı tanıttım hatta

C:program files / VST plug-ins içindeki Groove Agent dosyasını (433mb)

C:program files / cakewalk içindeki VST plug-ins dosyasına kopyaladım

Sonar 5 producer edition programımı açtım

New project - normal 'i seçtim sonra açılan menüye ADD MIDI TRACK
dedim ondan sonra SYNTH RACK kısmından GROOVE AGENT 2'yi seçip açınca aşşağıdaki resimdeki gibi bir görüntü çıktı :)



http://img64.imageshack.us/my.php?image=buneeeee0mk.jpg

Sağ alttaki Groove Agent paneline iki kere tıklayınca Groove Agent'ın kendi menüsü çıkmıyor sorun nedir acaba? Sonar 5'i ilk yüklediğim zaman şansına bunu yapmıştım o zaman Menüsü gözükebiliyordu.
Şimdi Groove Agent yazısına iki kere tıklayınca açılmıyor :( Forumlardan gördüğüm kadarıyla o menü açılınca Davul isimlerinin sağ tarafındaki numaralara basıp Sonar 5 e aktarabiliyormuşum sanırım istediğim sesi? (kick,snare vb..)


Ben yamaha PSR-48 org u midi çıkışıyla bilgisayara bağlamaya çalışıyordum midi çıkışlı ses kartı aldım (C-Media Wave) ama Cubase,Reason,Fruity Loops,Sonar'da çalıştıramadım daha doğrusu sinyali aldıramadım.

Sonar'da Raltek AC97 Audio ve
C-Media Wave Device seçme hakkım oluyor bazen çakışıyorlar bilgisayar restart oluyor ama bu çok ender oluyor.Bir sorunda şu mesela Cubase'de add midi track'ı seçip Guitar pro'da hazırladığım Midi'yi aktarınca Cubase'de çalıyor şarkı ama mesela Davul ritminin üstüne Groove Agent yükledim mesela o zaman bilgisayarın arkasındaki Realtek AC 97 Audio girişindeki ses kablosunu çıkarıp alt kısımdaki C-Media Wave ses girişine takınca Groove Agent VST'si yüklenmiş midi davulu o zaman dinliyebiliyorum bu problemi nasıl halledebilirim acaba?

son sorumsa :) cubase,sonar,reason,fruity loops programlarını aynı anda öğrenmeye çalışıyorum ilk başta bir tane programamı adapte olmalıyım? mantıkları çok farklı değil sanırım.(özellikle cubase & sonar)

Hepinize müzik hayatında başarılar dilerim iyi günler.
 
Geri
Üst