Last FM

"öncelikle sitenin adresi www.lastfm.com
Bu sitenin amacı aynı tarz müzik dinleyen insanları birbiriyle tanıştırmak, radyo hizmetiylede sizin zevkinize göre şarkılar çalmak. peki bunu nasıl yapıyor. üye olduktan sonra bir plug-in indiriyorsunuz. winamp, media player, itunes ve windows,macos,linux destekliyor. bu plugin dilediğiniz şarkıların ismini siteye gönderiyor ve gün geçtikçe istatistikler sayfanızda yayınlanıyor.

bu şekilde site size aynı tarz müzik dinleyen insanları söylüyor. bunlara neighbour(komşu) diyorlar. lastfmplayer radyo programıdır. sizin istatistiklerinize göre aynı tarz müzikler çalar, hatta size dinlemediğiniz ve beğenceğiniz tarzda şarkılar çalıp öneride bulunur. ayrıca forumlarda veya websitenizde kullanmak üzere imza hizmeti de var"
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bu bi radyo değil radyo dinlemeyi sağlayan ve aynı zamanda yukarda belirttiğim gibi winampa falan patch indirip müzik zevki araştırması yapan bir program. ;)
 
genelde komşu bulmakta zorlansamda (bu komşuların ne hayrı olduğunu da çözemedim ya henüz) hoş bir program, birde tags aramasına 'atmosferik' yazarak ilginç sonuçlar elde edilebiliyor :D
 
En sonunda bende katıldım Last.Fm'e.
Yalnız bir problemim var, dün dinlediğim parça sayısı yüzdü, ve istatistiklerde dinlediğim şeyler bulunuyordu. Bende mutlu mesut bir şekilde, dinlediğim şeylere benzer başka müzikler bulup dinliyordum.Bu sabah kalktığımda dinlediğim parça sayısı 20'ye düşmüş, hiçbiri de istatistiklerde yoktu. Neden böyle birşey olmuş olabilir?
 
Dört gün için evden ayrıldım.Tabi last fm programı yüklü pc'de.Neyse dört gün sonra bir baktım listemde hiç dinlemediğim şarkılar.Meğer ''güzel kardeşimin'' dinlediği ''güzel şarkılarmış''
İfadesini aldım sonra ama onunda bir suçu yok tabi.Şimdi winamp vey media playerda bir başkasının dinlediği şarkıları etkinleştirmemesi için programdan çıkış yaptıktan sonra sitedende logout yapmak zorundamıyız.Yoksa ne yaparsak yapalım o pc'de dinlenen her şarkıyı işliyormu.
Bu gidişle komşularım musiki cemiyeti üyeleriyle dolcak :)
 
Dinlediğin şarkıların gözükmemesi için sağ alt köşede last.fm logosu var kırmızı ya da siyah. Ona sağ tıklayıp "Enable Scrobbling" seçeneğindeki tiki kaldırıyorsun ve dinlediklerin gözükmüyor. :)
 
Geri
Üst