M-audio C600 - Mikrofon Problemi

Merhabalar,Şöyle ki kayıt işlerine daha yeni yeni giriyorum. Ekipmanlarım şöyle M-audio Fast track C600, Shure SM57,
Blackstar HT5RH, Blackstar 1x12, Imac. Kullandığım software Logic Pro X. Sorunum ise ses kartı mikrofonu görmüyor. Kabloda problem olmadığına da eminim
 
S0703_RecordEnableButton.png


R harfini tıklayarak kırmızı hale getirip dener misiniz?
 
+ ya basıp yeni kanal eklerken mono olarak seç, input dan da hangi girişe taktıysan onu seç. Record un yanında ki 'I' gibi gözüken tuşa da bas.
 
bu arada phantom power ın açık olmasına gerek yok onu kapa. sm57 dinamik bir mikrofon. Ayrıca kart üzerinde kanal ve mikrofon için ayrı bir tuş olabilir, girdiğin kanalın mikrofon girişi olarak çalıştığından emin ol. Kanal üzerinde yeşil olarak yeterli bir sinyal görene kadar da gain'i aç.
 
Şöyle ki başka girişe taktım ve düzeldi gibi bu sefer de topraklamadan mıdır yoksa kablonun dandikliğinden midir bilmiyorum cızırtılar var. dip ses gibi değil tam olarak arada cızırtılar geliyor ve gidiyor 3-5 saniyede bir
 
Ses kartının üzerinde ön ve arka girişler arasında seçim yapmak için Front/Rear düğmesi var onu denediniz mi ? Birde sistem tercihlerinde ses için giriş çıkış olarak fast track seçili mi ?
 
Aklınızda olsun: Phantom power kondenser mikrofonlarda kullanılır. SM57 ise dinamik bir mikrofondur, phantom uygulanmaz. Allah'tan phantom power (+48V) SM57'yi bozmuyor :)
 
Geri
Üst