Sevgili Ptt Kargo...

Öncelikle çok çok geçmiş olsun diyorum...Aklıma Amelie'deki gnome sahneleri geliyor, sizin paket de size böyle fotolar gönderebilir yakında...

dwarf.jpg


enano2.jpg


Amelie-gnomes.jpg


Sevgiler ve saygılar...
 
Aykan, gelişmelerden ileride bahseder misin?
Şu anda benim de PTT ile beklediğim İtalya'dan bir araba flaşörü ve GFS'den manyetik setim var. Flaşör Türkiye'ye geldi ama bir türlü babama doğru Balıkesir'e yollanmadı. Beklemedeyiz.
 
Aykan, gelişmelerden ileride bahseder misin?
Şu anda benim de PTT ile beklediğim İtalya'dan bir araba flaşörü ve GFS'den manyetik setim var. Flaşör Türkiye'ye geldi ama bir türlü babama doğru Balıkesir'e yollanmadı. Beklemedeyiz.
Benim de öyle iki tane kargom duruyor gümrükte. Sınırın altında, bu kadar uzun sürmemişti beklemesi. Genelde ertesi gün çıkıp diğer işleme geçerdi. Yarın İkitelli'ye gitmeyi planlıyorum.
 
Aykan geçmiş olsun.Umarım hallolur...Hata ayın 23 de Bornova daki posta İşlem merkezinde yapılan hatadan kaynaklı duruyor..Orada ayırımı yapan kişi adresi Kemalpaşa diye değerlendirip 24 ünde Bornova Posta dağıtıma yollamış.Orası bulamayınca PİM e oda tekrar kemalpaşaya yollamış..Tabi bu kez de bulamayınca geri PİM'e oradan da geri gitmiş..Benim fikrim üzerindeki adres net olmayabilir..Banzaide şimdi order detailde gördüğün shipping address ne ?
 
Adresimi kontrol ettiğimde 2977 Sok. No: 9 yazıyordu Banzai de sadece. Birde posta kodu 35170 ve telefonum. Hadi beni bulamadın, bir telefon etmek bu kadar mı zor?
 
Print screen alıp görüntü kalitesi çok düştüğü için takip no'yu paylaşıyorum: LN829180478US

Cuma günü şehir dışında olduğum için paket bana gelmiş olsa da teslim alamadım. Pazartesi ilk işim sorgulamada görülen PTT şubesine gittim. Şubeye gittiğimde böyle bir kargonun olmadığını, sonrasında yurtdışı sorgulamasında kargonun burada olması gerektiğini söylediğimde, kadın dediğim yöntemle arattırdı. Paketin dağıtımda olduğunu söyledi. Bu cevaptan da tatmin olmayınca dağıtımcının telefon numarasını istedim. Hangi dağıtımcıda olduğunu bilmediğini ve dağıtımcının da telefon numarasını bilmediğini söyledi. Sinirlenmemeye yemin ettiğim için gayet sakin davrandım. O anda diğer masadaki kadına sordum. Paket mi dosya mı geldiği konusunda ısrarla soruyordu. Takip numarasını tekrar söyledim ve bana adımı sordu. Ekrana bakmadan, adımı duyunca hemen elinin altındaki ufak koliyi farketti. Kimden geldiğini sordu. Sorulara doğru cevap verince koliyi teslim aldım.

Teslim aldığımda kolinin üzerine baktım ve "İhbarlı" yazmaktaydı. Ne apartman kapısında, ne evin kapısında, ne de telefonumda çağrı/SMS olarak hiçbir şekilde ihbar yapılmadı. Ve paketin üzerinde adres satırında telefon numaram kocaman yazmasına rağmen. L ile başlayan takip kodları PTT tarafından takip edilmeyen kargolar arasında. Bu kargolar esasen bir şekilde takip edilebiliyor fakat işlerine gelmiyor.

Yurtdışından alışveriş yapacak kişilerin dikkatine:
Adresinizi her satırda tekrar tekrar yazın ki, adresiniz saçma sebeplerden paket üzerinde eksik olup, adres bulunamaması sebebiyle paketiniz geri dönmesin.
Adres satırına kesinlikle telefon numaranızı yazın. Sadece telefon bölmesine yazdığınızda bu yetmeyecek olup, PTT görevlilerin sizi bir ihtimal size telefonla ulaşmasına yardımcı olun.
Bilinen şirketlerden ve ebay'den yüksek olumlu geri bildirim almış kişilerden alışveriş yapmaya özen gösterin.
Sorgulama kodunda ürünün Türkiye'ye girdiği an takibine devam edin, 3 gün içerisinde ekranda bir şey göremezseniz size en yakın PTT şubesine gidip ürününüzün peşine düşün. Her halükarda 3 gün içerisinde PTT 'yi yoklamanızda fayda var.
 
Arkadaşlar dikkat ediyorum da kasım, aralık aylarında bu yurtdışından kargo, sipariş işleri b.ka sarıyor. Siparişler geç geliyor, gümrükten geç çıkıyor vs. Galiba bu aralar yurtdışında da thanksgiving (şükran günü) zamanlarına denk düştüğü için işlerde bol bol yığılma ve karmaşa oluyor. Buna da dikkat etmek gerek.
 
Arkadaşlar bu olay yaklaşık bir ay önce sonuçlanmıştır. Şöyle ki;

- Kargomun kaybolduğunu ve Alman Postası üzerinden İngiltere'ye iletildiğini banzai'ye bildirdim.

- Sağolsunlar orada bir Russell var, her zaman olduğu gibi yine ilgilendi ve ricamı kırmayarak bana sıfırdan bir paket gönderdi. İlk gönderilen kargo ne durumda hala bilmiyorum, belki de ellerine ulaşmadı ve bu alışverişten dolayı zarara uğradılar. İkinci gönderilen kargom bir hafta içerisinde elime ulaştı zaten sorunsuz olarak.

Özetle, PTT kargonun açığını banzai kendi cebinden ödeyerek kapatmıştır. Kendilerine tekrardan teşekkür ederim. Geçen gün forumda yurtdışı alışveriş sınırının tekrar 150 Euro olduğuna dair bir yazı dönüyordu. Eğer böyle olduysa pedal falan da alınmaya başlayabilir yurtdışından. Ben oldukça memnun kaldım banzai'den, tüm arkadaşlarıma da tavsiye ederim :)
 
Geçen gün forumda yurtdışı alışveriş sınırının tekrar 150 Euro olduğuna dair bir yazı dönüyordu. Eğer böyle olduysa pedal falan da alınmaya başlayabilir yurtdışından. Ben oldukça memnun kaldım banzai'den, tüm arkadaşlarıma da tavsiye ederim :)

Aykan o üst sınır meselesi kesin değil. Kasımda bir gün baktım 150 Euro diyordu. Ancak 75 Euro üstü alış verişlerin takılmaya devam etmesi de ilginç. O durumu iyice soruşturmadan harekete geçmemeli.
 
Geri
Üst