Regal Raptor

Beyler, motorsiklet almaya karar verdim. Daha doğrusu hayalimdi hep şimdi gerçekleştiricem. İlk motorum olucak 4 5 sene kullanmayı düşünüyorum çok uzun değil ve 2. el almak istiyorum. Almayı düşündüğüm model şu anda Regal Raptor DD-250 E-9B araştırmalarda genel anlamda memnun kullanıcıları. Ancak 2012 modele kadar özellikle hız ve devir yükseldikçe vibrasyon olduğunu söylüyorlar. Sizlere danışmak istedim bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa güzel olur.
 
Bu yaz ben de motor almaya niyetlendiğim için epey bir soruşturdum. Regal Raptor başlangıç için alınabilecek en iyi motorların başında geliyor. Keyifle uzun süre binebileceğini düşünüyorum ancak bütçeni biraz daha zorlayabilirsen en azından Kymco, yamaha gibi markalara da bakabilirsin. İnternette 2500 - 7000 arası değişiyor istediğin motorun fiyatı az para değil sonuçta. Bir de mutlaka motordan iyi anlayan birisinden yardım almalısın bu konuda çünkü motor araba gibi değil satışında çok daha fazla hile dönebiliyor. Vibrasyon konusuna gelince bu problem 2012 öncesi aynı segmentte olan birçok markanın motorunda mevcut. Malum ne kadar köfte o kadar ekmek mantığı motorda da geçerli. Fiyat arttıkça konforu da artıyor bu meretin ama ben süren arkadaşlarımdan kimsenin vibrasyonu sorun ettiğini duymadım.
 
Regale bindim sahip olamadım ama motora binmek zor abi yaa :) ama bak regal benim için de araştırmaya değer gelmişti ve yağ katma falan olmayanlardan hani büyüklerde 4 zamanlı motorlar o fiyata zor bulunuyor diye biliyorum ha parçası bulunması zor bozulsa tamir oluyor ama eskisi gibi olmuyor öncelikle basit bi motor al hiç binmediysen çünkü cidden alışmak zor ben onunla kaza yapacaktım heyecan yaptırıyor bi an kitleniyor gibi oluyorsun:D sırf chopper olsun deme başta 4 zamanlı başka motorlar dene bi cross dene ilk benzerdir birbirine ama 135 lik hondalar falan var bi bin en azından sonra satıp onu al yada motor sana göre mi ona bi bak :)
 
4-5 sene bineceğim demişsin, Çin malı motorlardan uzak dur derim, görünüşleri seni yanıltmasın... 2.el CBF 250'lere de bakabilirsin... İlle de cruiser olsun diyorsan üzerine biraz ekleyip 2. el hyosung gv 250'lere hatta modeli eski japon motorlara da bakabilirsin... Temiz bir 2000 honda shadow 600'ü, 2013 regal raptora tercih ederim...
 
Çin malı motorların vidaları dökülüyor devamlı vidaları locktite sürüp sıkmanız gerekiyor :) dikkat etmenizi öneriyorum. Allah korusun zaten motorda 2 teker ve o tekeri tutan 2 vida üzerinde gidiyorsunuz. Cruiser_rider in dediği gibi Temiz bir 2000 honda shadow 600'ü, 2013 regal raptora tercih ederim...
 
bu motoru özetlemem gerekirse vibrasyon. belli devrin üzerinde aşırı bir vibrasyon var. gerçi çoğu çin malı motorda bu mevcut ama hele bir de cruiser mantığıyla yapılmışsa iyice belli ediyor kendini. aslında cruiserlarda bir miktar vibrasyon normaldir ama bu rahatsız edici boyutta olmamalıdır. uzun yolda adamın hayatını kaydırır. motordan inince yorgunluğunuz kat be kat artar . belki bir cruiser yanında pideci motoru gibi kalıyor ama cbf150 ya da ybr 125 çok daha kullanışlı motorlar ve yeni başlayanlar için çok müsait.
 
regal raptor tamamen harley alamayan kesimlere yönelik şekil motorlardan öteye gitmez. çin malı olması ucuz olması aksamlarının dökülüyor olması vs. sayamayacağım nedenlerden dolayı tercih etmeyin. biraz daha biriktirin temiz honda yamaha markalarına bakın derim ben. ha burdan regal raptor sahibi arkadaşlar yanlış anlamasın ama uzun süreli bir regal raptor kullanıcısına hiç rastlamadım. kendim de dahil olmak üzere elden çıkarttım. ilk 2 yıl sorun çıkarmaz bu regal raptorlar ancak 3. yılda karşılacağınız sorunlar başınızı ağrıtır. benden demesi.
 
İllahaki chopper derseniz 2. el bir yamaha virago daha iyi olabilir,bunlarda motor seçeneği de çeşitli üstelik.Belirtilen model ucuz birşey de değil açıkçası.Arkadaşlarımdan biri de bu modeli toplamda 1 sene kullanıp memnuniyetsizlikten sattı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Şu an bütçe 3bucuk 4 milyar. Tarz olarak chopper istiyorum. Görünüste istediğim tarzı en iyi yansıtan regaldi. Teşekkür ederim yorumlar için. Dediğiniz motorlara baktım zate. Ozellik vs. Tarz olarak ayni zamanda fiyat da cazip tabi ki. Ama araştırmaya devam edicem
 
Geri
Üst