Hobini Ve Evcil Dostunu Göster Turkrockçı

Hepimiz genel kabul olarak müzikle özellikle rock müziğiyle yakından ilgiliyiz. Peki diğer hobilerimiz ilgi alanlarımız neler ? Misal evcil hayvanlar , bisiklete binmek , eski eşyaları biriktirmek , pul koleksiyonu yapmak ... Yani gündelik sıradan yaptığımız işler dışında tutkuyla bağlı olduğumuz ve yaparken bize zevk veren faliyetler nelerdir. Burada aynı hobilerle uğraşlarla ilgilenen kişiler tanışıp paylaşımlarda bulunabilir.

Önce kendimden başlayayım ;

DIECAST (model araba)

Belli ölçülerde maket araçların biriktirilmesi koleksiyonu . Benim topladığım ölçü 1/18 ve genelde en yaygın kullanılan ölçü budur. Yani bu ölçekte aldığınız her şey gerçeğinin 1/18 kadarı küçültülmüşü. Belli temelar var . İster amerikan arabaları , ister süper sporlar v.s. istediğiniz şeyi toplayabilirsiniz. Cam raflarda sergilemsi bakımı v.s. çok zevkli.

m7uy.jpg




qbqm.jpg

KNgRai5.jpg

gvQDUkn.jpg

QSRPOHw.jpg

E8oJYA1.jpg

pjgFHiu.jpg

BqKOJtL.jpg

m504vfc.jpg

WcEkhll.jpg

T8Ruh2o.jpg

QnkyPsB.jpg


kXZ9za2.jpg

AKVARYUM

Akvaryum çocukluğumdan beri uğraştığım bir hobi. Evde daima akvaryum olmuştur hatta bazı zamanlar 4-5 taneye kadar çıktığı olmuştur. Bir ara tabanda çökme yapar diye bazılarını satmıştım çünkü odadaki ağırlık 2 tonu geçiyordu su olarak. Akvaryum içinde balık yanında bolca bitki , karides , yengeç , istakoz , salyangoz yetiştirip ürettim.
3eCPv0X.jpg

TySQqIT.jpg

D3ogiUj.jpg

qqbBFRF.jpg

3qUkR9H.jpg

oBmJuTw.jpg

t0vwUCN.jpg

g8KxyGv.jpg

81cgotO.jpg

YQim2aP.jpg

v1mj.jpg

o88g.jpg

4Qk6TCw.jpg

TaZskbs.jpg

pI7XupH.jpg

X7DEtr0.jpg

xCVGZUw.jpg

ÖRÜMCEKLER- SÜRÜNGEN- BÖRTÜ BÖCEK

Uzun süredir tarantulalarla ilgileniyorum. Bakımı aslında kolay , yem olayı bira zsıkıntı özellikle kışın. Çünkü ölü hiçbir şeyi yemiyorlar.

mbof.jpg

zig0.jpg

thm2.jpg

LAb86NE.jpg

bo9T2UD.jpg

3la4.jpg


KÖPEK

Kapı kırma gibi bir huy edindiği için antalyada kardeşimin yanında artık :(


8Atm2p3.jpg


KUŞLAR


4mry.jpg

Bir ara yaralı bir yavru karga buldum belli süre baktım uçmaya başlayınca bulduğum yere bıraktım.
a03b3aG.jpg

ev ev değil barınak :)

0MYAGJc.jpg


Bunlar da kardeşler.
Dtaxz9x.jpg


Bu da kendime ayırıp büyüttüğüm papağanım (kaju)
aQ5OZKC.jpg

xFG61yj.jpg


Bu da çinçillam
RuLRsCG.jpg

f9kcCmU.jpg

ZYFdazc.jpg

y0c6sHS.jpg


Star Wars köşem. Eksiğimiz çok. Para bu işler hep.
bbjUFYu.jpg

PLAK KASET DVD
P5Mre4x.jpg

Oldukça geniş arşivim hatta bazı plaklarım çıktığı yılın baskısı v.s. Meraklısı varsa özelden muhabbet yaparız.

Bunların dışında para koleksiyonu ve eski müzik dergileri topluyorum ama resim bulamadım eve gidince çekerim. Motor sevdası da mevcut ama ona hiç girmedim uzun konu. Şimdilik honda activa ile idare ediyoruz (pideci stayla)

Not : dediğim gibi bu hobilerle uğraşan varsa seve seve paylaşımda bulunurum.
 
Son düzenleme:
Güzel bir konu olmuş. Keyifli uğraşlarınız var. Benim en büyük hobim sebze taklidi yapmak. Karnınahar gibi hissediyorum kendimi. Çünki ot gibi yaşıyorum. İş hayatı ve istanbul çukurunu terketme çabaları herseferinde farklı sorumluluklar getirdiğinden hendime ayıracak bir gram zaman kalmıyor ne yazıkki. Yıllardır aklımda toz haline getirilmiş camlardan yapışkanlı bir yüzey üzerine ışıklı tablo yapma projem var. Henüz bitarafımı kaldıramıyprum. Saygılar.
 
gercekten güzel bir konu olmuş.ben de evcil hayvan bakıyorum.Sibirya kurdu,terriyer,kırma,pitbul baktığım köpekler.sibirya hala duruyor.ayrıyetten kuşlarım var.1 tane cennet papağanı 1tane sevgi papağanı 1tanede yavruları (kırma birşey) :D. Ama tabi üniversitede yapamıyorum bunları memlekete gittigimde.
 
Kaset koleksiyonum var, elimden geldiğince tamamlamaya çalıştım,bayağı zamandır yeni birşeyler koyamıyorum, alımları biraz da garez ile toplu yaptığım için bir baktım bir gün elimde 100 ü aşkın sadece metal albüm koleksiyonu olmuş :D '. el dir vs zamanla denk geldi,İşin garibi elimde bir liste yok ve birbirinden bağımsız zamanlarda alınmış kasetlerimden yanlışlıkla aynını alma durumum olmadı(genelde denk gelince bir heyecanla aldığımdan farketmiyorum bile ).
Bunun dışında bisikletle uğraştım 4-5 ay kadar(rockrider 5.1), yükseklisans için başka bir şehre gitme ihtimalim olduğundan, onu da elden çıkarttım meretin gövde boyu xl olduğundan biraz zor oldu elden çıkartmam, bisikleti 2. el olarak almıştım, kasıtlı olarak da disk frenli(mekanik ya da hidrolik) olmamasına dikkat etmiştim bunun da sebebi bisikletin bakımlarını şahsen yaptığım için o sistemlerden anlamadığım içindi( jant ayarı hariç herşeyi halledebiliyorum).Bisiklet candır tavsiye ederim :) Ankara gibi bir yerde sıkıntı olacağını düşünmüştüm taksi,dolmuş ve otobüs şöförlerinden dolayı şehirde ama pek bir sorunla karşılaşmadım,sadece hatırladığım gece 1 kere kızılaydan kolej yönüne ilerlerken gece hareket halindeki sivil bir araçtan yumruk salladılar sebepsiz yere fakat sorun olmadı.Fakat düzgün düzenli bir işe girdiğimde tekrardan güzel bir bisiklet satınalmayı düşünüyorum, sonradan farkettim Ankara'da düzenli olarak yapılan organizasyonlar da varmış, bisiklet konusundan yalnız değilmişim o güzel denk geldi :) Hatta sırf doğra sporcularının buluşma noktası olan bir cafe ye bile denk geldim, sadece bu ülkeden değil yurtdışından da ziyaretçileri oluyor bu kafenin.
 
Benimde web site & web işleri hobim var. İlk başta hobi olarak yapıyordum ama sonra işi ticarete döktüm tabi. Genelde para almamaya çalışıyorum. şuan yönettigim ve sahibi olduğum sayısız site var. Ama ne yazıkki yeterli vakti ayıramıyorum.

Bu arada web site işi olan yardımcı olmamı isteyen varsa çekinmeden iletişime geçebilir. Ücretsiz bir şekilde hallederim.
 
Oldukça güzel bir başlık olmuş öncelikle teşekkür ediyorum.
Hobilerim olarak aklıma ilk gelenler;

- Yarı profesyonel olarak sporla uğraştım. Halen zaman buldukça ilgilenmeye çalışıyorum. (voleybol - basketbol)
- Yaklaşık 15 yıldır kaset ve Cd koleksiyonu yapıyorum.
- Eskiden bisiklete binmekten oldukça hoşlanırdım fakat işim gereği artık zaman bulamıyorum.
- Bilim kitapları, bilim dizi serileri kitapları okumaktan (özellikle fizik, Kozmoloji, Kuantum üzerine), kütüphane oluşturmaktan keyif alıyorum.
- Seyehat etmeyi seviyor, işim gereği de olsa egzantirik yerelere gidiyor ve geziyorum.
- Gittiğim yerlerde yerel alkollerinden, özellikle biralarından tatmayı seviyorum (=
- Arazide, çamurlu yollarda, Off-Road yollarında 4 çeker araçları kullanmayı seviyorum ve yine işim gereği sık sık bu hobime zaman ayırıyorum :)
- İşim gereğide olsa dağlarda, sarp ve dik yerlerde tracking yapmaktan hoşlanıyorum.
- halilpazarlama'da olduğu gibi minatür araba ve motorsiklet biriktirmekten hoşlanıyorum.
- Bu forumdaki herkes gibi bende yeni ekipmanları denemekten, iyi bir gitarist olmasamda hatta çalmaya zaman ayıramasamda gitar alıp satmaktan oldukça keyif alıyorum.
- En büyük hobim hatta yaşama sevinci veren şeylerden birisi olan MÜZİK dinlemekten, yeni albümler, gruplar keşfetmekten ve bu yeni tattığım soundları sevdiğim dostlarımla paylaşmaktan oldukça hoşlanıyorum.

Sanırım yukarıda saydıklarım beni ben yapan ve hem hobi hemde hayatıma anlam katan aktiviteler.
 
Teşekkürler.. Güzel başlık..

Gitarın yanında kickboxing, motosiklet, bisiklet, ağırlık çalışmak ve koşmak. Hiçbirini hayatımdan tamamen çıkartmıyorum, çıkartmam da. Ama imkanlara göre senelerce ara verdiğim ve/veya ağırlıklandırmayı değiştirdiğim oluyor.
 
Bir de ölü hiçbirşey yemiyor demişsiniz ya yahu haftada bir kuş fare falan mı atıyorsunuz çok merak ettim ne yiyor :eek: o dişleri sizin elinize gecirmiyor mu hiç :bored:
 
@halilpazarlama, orumcekten fena korkarim ama ona bile ok verdim ve takdir ettim, hem tarantulanin kendine has bir asaleti var. Amma ve lakin, o kadar resim icinde bir tek Marshall kabinle anlasamiyorum sanirim; arkadas kesin bende bir kulak bozuklugu var, herkes bulbul gibi saktirken biz bir turlu anlasamadik gitti :). Koskoca Soldano'yu bile yedi beyaw, yedi de gene doymadi ben de sattim gitti. Ulen illa muhabbeti gitara cekicez ya Allah beni davul etsin, ne yapalim 1960A basligi falan olsa oraya yazardik biz de ama yok :)
 
Geri
Üst