Hobini Ve Evcil Dostunu Göster Turkrockçı

Aklıma geldi yazayım dedim, herkes bu sebeple kullanmaz tabi ki ama, Bu havalı tabanca ve gerçeğe yakın oyuncak silahları ev-iş yeri ya da kişisel savunma için caydırıcı unsur olarak kullanmayı düşünen varsa Türkiye'deki yargı sistemi göz önünde bulundurarak düşünsün. Eğer sizi soymaya gelen kişi ya da tenha bir sokaktasınız atıyorum, saldırmayı/gasp etmeyi düşünen kişiye bunu çıkartıp doğrultuğunuzda eğer adamda silah ya da bıçak varsa ve size ateş eder/bıçaklarsa mahkemede nefsi müdafaya girebildiğinden cezada hafifleme hatta beraat'e kadar gidebiliyor. Adam, elindekini gerçekten silah sandım vs deyip yırtıyor işin uçundan. Aman dikkat. Bir de bunların kanuni olarak taşınma vs gibi yaptırımları nedir ? Yurtdışından alırken silah vs değildir diye belge istiyor mu gümrük ?
 
Hayır.. Gümrükten sorunsuz problemsiz geçiyor ve çogu zaman paketiniz evinize kadar geliyor. Bunların yasal ithalatçıları temsilcileri vs var..

Bu oyuncakları caydırmak amacıyla kullanmayı düşünecek salak varsa vah vah ona.. Çünkü söylediğin tamamen geçerli. Şu aralar uluslar arası yasalar gereği bu oyuncakların gerçeklerden ayırd edilmesi için namlusunun boyanması (turuncu renge) zorunluluğu var.. Ancak kamil türk insanı doğal olarak kurtlar vadisi ile büyüdüklerinden ilk yaptıkları sey boyayı tinerle çıkartmak oluyor..

Daha avrupa ve ABD deki kadar yaygın değil Airsoft Türkiyede bu nedenle böyle ölen olmadı. Ama ABD de polisler tarafından sokak ortasında vurulan bir kaç genç oldu.. Bu nedenle Türkiyedeki Airsoft camiası çok hassastır. Çok katı ve tavizsiz kuralları var. Kesinlikle sizi tanımadan kolay kolay kimse kimseye oyuncak satmaz hatta forumları dışarıya kapalıdır. Ancak üye olup şahsen bir oyuna katıldıktan sonra ve sizi tanıdıktan sonra forumlarını paylaşıma açarlar falan..

Bu konuda Türkiye de bir Airsoft derneği var ve federasyon olmaya çalışıyorlar su anda.. Bu oyunu oynayanlar arasında doktorlar, avukatlar, üniversitede öğretim üyeleri ve sanatçılar bile var. Örnek Athena dan Gökhan aktif bir katılımcıdır. Gaztelere haber olduydu. SOrun şu ki bilmeyenler bu oyunu aşırı politik uçların eğlencesi olarak görüyor halbuki her tip insan ve tür siyasi görüşten adam vardır. Özetle 5X5km lik açık alanda iki ekip arasında oynanan bir strateji milsim oyunudur. Counterstrike a göre de daha sağlıklıdır en azından açık havada bedeninizi çalıştırırsınız. Bu kadar geniş alanda her hafta yaz ve kış fark etmeden tam günlük oyunlar oynanır.

Bu oyun ne kadar yaygın? 2013 senesinde Çek Cumhuriyetinde yaklaşık 3000 oyuncunun katıldığı bir oyun düzenlendi.. Türkiyeden de katılan ekipler vardı..
Oyunda çekilen Videolar Youtube da yayınlandı


3.33 dk da Türk bayrağını göreceksiniz..
 
Son düzenleme:
Bu da yeni misafirim. Kırmızı amerikan kereviti
pI7XupH.jpg


Hacı murat maketi aldık 1/18
kXZ9za2.jpg

1cPvSkV.jpg

ZSni0mY.jpg

2af8tk8.jpg

8nkA8Sj.jpg

Ufaktan star wars köşesi yaptık
bbjUFYu.jpg
 
Harun abi bende balık bakıyorum Sürmeli Kafalı Yunus yavru istersen uygun fiyata satarım senin kerevite yem olur

Gereğinden fazla üretim iş yükü başka bir şey değil. Ben cichlid üretmiyorum artık. Kova kova sarı prenses , yunus v.s. para etmiyor. Nadir türler üzerinde çalışmak daha zevkli. Yem çok bende sağol :D Karides , salyangoz , su piresi dolu dolu.
 
Süper renk. Benim rahmetli yaşlılıktan ölünce çok üzüldüm. Bir daha kedi sahiplenmeyi düşünmüyorum ama böyle resimler tahrik ediyor açıkçası. Yattığım yerden uzun süre oynatırdım lazerle sıkılmadan saatler geçerdi. :(
 
Bizim oğlan lazeri yemiyor. Daha yavruyken yakalamayı denedi anladı yakalanmıyor sonra elimdeki lazere baktı ardından bana pis pis baktı gitti :D sinek falan gördümü havada yakalıyor. Yazın evi sineklerden temizliyor. Yemiyor tabi amaç avcılık iç güdülerini yerine getirmek :)
 
Bizim oğlan lazeri yemiyor. Daha yavruyken yakalamayı denedi anladı yakalanmıyor sonra elimdeki lazere baktı ardından bana pis pis baktı gitti :D sinek falan gördümü havada yakalıyor. Yazın evi sineklerden temizliyor. Yemiyor tabi amaç avcılık iç güdülerini yerine getirmek :)
Dostum senin oğlan ; Van mı , Ankara mı ? Uzun yıllar önce ben liseye giderken evimizde bir Van kedisi vardı. Avladığı hiç bir şeyi (sinek, fare vs.) yemezdi. Sonradan öğrendik ki ; bu Van kedilerinin genel olarak bir karakteristiği imiş. :)
 
Ankara kedisi bendeki. Birde kardeşi var dişi olan o van kırması olabilir. Seçicilikten yemiyor mesela yağlı et ver yemez. Dişi olan herşeyi yiyor.
 
Geri
Üst